Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Normálně se porad na gyndě.Já dostala nějaký krém,ale neměla jsem to zas tak hrozné.Není to nic příjemného,ale pokud vím,v těhu se stím nic nedělá
Když je to fakt hodně,tak se volí CS,aby se to při tlačení ještě nezhoršilo a po porodu už můžeš na zákrok.Třeba někdo poradí víc.
tak to neporadim.. taky se mi to jednou stalo v tom 7mesici, ale ani jsem nevedela ze to je hemeroid, tak jsem si dala vanu, a samo to preslo ![]()
Mě se jeden udělal už při prvním těhotenství, ale nebolelo to, tak jsem to neřešila, jen jsem se spíš styděla, rodila jsem normálně a nijak se to nezhoršilo. Teď bych snad ani císaře nechtěla, ale ten hemeroid co se mi udělal včera bolí docela dost a je strašně velký skoro jak článek od malíčku, takže docela na pohled hnus.
Já měla po porodu hemoroid 10 cm,to byl teprve mazec.Mudr na vizitu přitáhl smečku mediků,já měla dát nohy k měsíčku a prstem mi na něho šahal a říkal:tak tady máme hemoroid - poporodní hemoroid po těžkém porodu velkého dítětě
Já čuměla do stropu a nejraději bych se propadla ![]()
Já měla čípky a při každém wc řvala bolestí a musela ho zatlačovat tam kam patří
Zmizel sám asi po 3 m ![]()
Katka86 píše:
Já měla po porodu hemoroid 10 cm,to byl teprve mazec.Mudr na vizitu přitáhl smečku mediků,já měla dát nohy k měsíčku a prstem mi na něho šahal a říkal:tak tady máme hemoroid - poporodní hemoroid po těžkém porodu velkého dítětě![]()
Já čuměla do stropu a nejraději bych se propadla
No jo, ale já takhle vypadám před porodem a to nechci vidět jak potom. Fakt se docela stydím někde roztáhnout nohy - myslím u doktora
i když před manželem mi to taky není moc příjemný ![]()
Já jsem během těhotenství taky jeden měla a po porodu sám zmizel. V lékárně mi dali krém z dubové kůry, ale stejně to nepomohlo, protože mimčo tlačilo dolů a hemeroid neměl kam zalézt.
Uvidíš, že to po porodu samo zmizí.
Petrase píše:Katka86 píše:No jo, ale já takhle vypadám před porodem a to nechci vidět jak potom. Fakt se docela stydím někde roztáhnout nohy - myslím u doktora
Já měla po porodu hemoroid 10 cm,to byl teprve mazec.Mudr na vizitu přitáhl smečku mediků,já měla dát nohy k měsíčku a prstem mi na něho šahal a říkal:tak tady máme hemoroid - poporodní hemoroid po těžkém porodu velkého dítětě![]()
Já čuměla do stropu a nejraději bych se propadla
i když před manželem mi to taky není moc příjemný
No já měla před těhu hemoroida jen trošku,ale při porodu to vylezlo,hnus.Měla jsem velké dítko-hlava 37 cm,takže porod maras a hemoroid taky-bylo mi stydno děsně.Když byly za mnou v porodce holky z práce,přilezl mudr,natáhnul si tu úžasnou gum.rukavci,řekl paní ...... otočit na bok a prstem mi v něm hrabal a dával čípek.děsssssssssssss ![]()
Já v těhu byla v pohodě, těsně po porodu taky, ale cca 1,5 měsíce po něm se mi udělaly taky poporodní hemeroidy a teda brutální jít na wc. Nakonec zabral Detralex (na předpis), ale trvalo to teda ještě tak 4 měsíce. Nicméně nyní jsem znova těhotná a už hned od začátku se mi ty hemeroidy zase probudily, takže opět beru Detralex (může se v těhu i při kojení). A už se „těším“ na to co bude po porodu. ![]()
Ono se ti to vtáhne zpátky, já ho měla taky a po porodu se postupně ztratil, řekni to normálně na gyndě a on ti poradí co na to. Mám zato, že se můžou čípky a masti FAKTU, ale radši si to ověř. Já měla dokonce i jednu zduřenou žílu přímo u poševního vchodu, byla to též křečová žíla, velká a hodně bolavá. Vzniklo mi to tím, že hlavička byla hodně sestoupená od 30tt, nevím jak bych dopadla, kdybych v 34tt neporodila. Ale po porodu se mi to samo začalo hojit, jak na konečníku, tak i ta druhá a teď je vše ok. ![]()
Ale právě že já mám ten jeden od začátku trvního těhotenství a to jsou 3 roky a není ani menší a ani větší. Ale ten co se mi uděl včera je fakt masakr, takže si myslím, že se sám od sebe určitě neztratí ![]()
Já to mám od porodu byl fakt hustej
rovnou mi DR řekla,že je to na operaci
takže čekám jestli vyjde druhý mimi a pak ta operace vůbec se mi tam nechce stydím se
při každé kontrole na gyndě. Teď podstupujeme poslední 4 IVF tak uvidím
Takže myslíte, že se mám zmínit přímo na gyndě, až tam půjdu za 14 dní? Do porodu mi ho asi jak čtu stejně nikdo neodstraní a pak přímo na chirurgii do nemocnice nebo potřebuju doporučení od praktický? Asi se ptám jak debil, kdybych si rozřízla ruku, tak je chirurgie jasná, ale takto fakt nevím...... ![]()
Ahoj, jsem v 7. měsíci těhotenství a včera se mi udělal dost veliký vnější hemeroid. Nikdy jsem se s tím nesetkala a nevím na jakou doktroku se mám obrátit, na gyndu asi ne, tak nevím jestli na praktickou nebo rovnou do nemocnice. Taky jestli nevíte, zda by mi ho ještě v těhotenství odstranili, je to asi ten 4. stupně, co jsem se různě dočetla, takže různé masti nebo čípky budou v tomto případě asi k ničemu. A na různé specializované kliniky, kde nechám pár tisícovak bohužel nemám. Díky moc za odpovědi.