Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj-dobrý den,
Chtěla jsem se zeptat jestli má někdo podobný problém.Jsem gěhotná 10 týdnů.Včera jsem začala trošku špinit tak jsem jela dso nemocnice na pohotovost.Paní doktorka mi udělal UZ .Miminko v pořádku,ale zjistila že mám nízko položenou placentu o 8mm přes branku.Říkala,že se mám šetřit a brát Ascorutin.Ale že se klidně placenta muže vytáhnout a bude všechno dobré. Také mě občas pobolíva v bčříšku tak se bojim aby to nebylo jeste horší.Máte někdo podobnou zkušenost?? Míša
Ahoj, taky jí mam nízko položenou, ale naštěstí jsem nešpinila ačkoliv podle doktora je to „divné“
jen ten podbřišek mě dost pobolíval, opravdu to chce odpočívat, netahat nic těžkého a nesexovat.
Jinak ta placenta se opravdu většinou vytáhne, já teda stále doufám a čekám, ale určitě to bude dobré
Držím palečky a blahopřeji k těhotenství
Ahoj-moc děkuji,že jsi mi napsala.I ten sex mam zakazaný to jsem zapomela napsat.Jinak děkuji za gratulaci.V kolikatem týdnu jsi tý???A také ti držím palečky aby se ti vytahla nahoru a měla jsi všechno vpořádku. ![]()
Setri se,netahej nic tezkyho a bude to dobry.Ja sem ji mela taky nizko a do 12 tt jsem sem tam krvacela,spinila.Pak to bylo dobry,vytahla se vys.Rodila jsem v 38 tt.
Michaela 27 píše:
Ahoj-moc děkuji,že jsi mi napsala.I ten sex mam zakazaný to jsem zapomela napsat.Jinak děkuji za gratulaci.V kolikatem týdnu jsi tý???A také ti držím palečky aby se ti vytahla nahoru a měla jsi všechno vpořádku.
Já tě naprosto chápu, sama jsem se vyděsila a hledala uklidnění
Já už jsem ve 21tt už se to mělo srovnat, ale zatím nic moc, věřim ale že se ta placenta vytáhne a bude klid ![]()
Taky jsem měla placentu zasahující přes vnitřní branku-za celé těhu jsem ani jednou nešpinila,sex jsem měla zakázaný od cca 12tt,kdy se na to přišlo.
Vytáhla se někdy okolo 28tt,takže buď v klídku, ve většině případů se opravdu vytáhne nahoru ![]()
barvik píše:Michaela 27 píše:Já tě naprosto chápu, sama jsem se vyděsila a hledala uklidnění
Ahoj-moc děkuji,že jsi mi napsala.I ten sex mam zakazaný to jsem zapomela napsat.Jinak děkuji za gratulaci.V kolikatem týdnu jsi tý???A také ti držím palečky aby se ti vytahla nahoru a měla jsi všechno vpořádku.Já už jsem ve 21tt už se to mělo srovnat, ale zatím nic moc, věřim ale že se ta placenta vytáhne a bude klid
Tak , že už máš za sebou i screening??nebo jsi měla tripple test??Já to mam před sebou a toho se tak bojim:-( jdu 26.dubna na ten screening.Tal doufam,že to dopadne dobře.
Daniella82 píše:
Taky jsem měla placentu zasahující přes vnitřní branku-za celé těhu jsem ani jednou nešpinila,sex jsem měla zakázaný od cca 12tt,kdy se na to přišlo.
Vytáhla se někdy okolo 28tt,takže buď v klídku, ve většině případů se opravdu vytáhne nahoru
Ahoj-aspon jsi nešpinila.já špiním,ale je to opravdu lehounké a tmavé.žádna světlá krev.|Ale ty chvilkové bolesti bříška mě trošku děsí.
Bolesti v podbřišku jsem měla teda taky a docela velké.Vystřelovalo mi to i do třísel.Dr říkala,že je to tím,jak se natahuje děloha,že by to bylo tou placentou o tom neříkala nic.
Taky jsem špinila kvůli nízko položené placentě.Ve 20 tt už byla tak kde ma být ![]()
Michaela 27 píše:barvik píše:Tak , že už máš za sebou i screening??nebo jsi měla tripple test??Já to mam před sebou a toho se tak bojim:-( jdu 26.dubna na ten screening.Tal doufam,že to dopadne dobře.Michaela 27 píše:Já tě naprosto chápu, sama jsem se vyděsila a hledala uklidnění
Ahoj-moc děkuji,že jsi mi napsala.I ten sex mam zakazaný to jsem zapomela napsat.Jinak děkuji za gratulaci.V kolikatem týdnu jsi tý???A také ti držím palečky aby se ti vytahla nahoru a měla jsi všechno vpořádku.Já už jsem ve 21tt už se to mělo srovnat, ale zatím nic moc, věřim ale že se ta placenta vytáhne a bude klid
Byla jsem na tripple testech v 17tt připravená, že budou pozitivní, ale měli jsme štěstí
pak jsme navštívili 4D kvůli vadám a taky v pohodě
Držim pěsti ![]()
Tak je to snad tou dělohou. doufám:-)Tak uvidim jak to bude v pondeli jdu ke své doktorce.Tak uvidim co mi poví.
barvik píše:Michaela 27 píše:Byla jsem na tripple testech v 17tt připravená, že budou pozitivní, ale měli jsme štěstíbarvik píše:Tak , že už máš za sebou i screening??nebo jsi měla tripple test??Já to mam před sebou a toho se tak bojim:-( jdu 26.dubna na ten screening.Tal doufam,že to dopadne dobře.Michaela 27 píše:Já tě naprosto chápu, sama jsem se vyděsila a hledala uklidnění
pak jsme navštívili 4D kvůli vadám a taky v pohodě
Držim pěsti
Je pravda,že tu plno ženských píše že ty tripple testy vyjdou pozitivní.Je to šílený a pak jdou na ten UZ a maji vše OK.To je asi taky dost zatěž.
taky jsem měla placentu nízko, dokonce se mi i kousek odloučil a porodili jsme normálně, jak rostlo břicho tak se vytáhla nahoru, vlastně ve většině případech se vytáhne. Jinak si myslím, že bolesti břicha s tou placentou vůbec nesouvisí. Hold to tam dole všechno roste a přizpůsobuje se.