Co přiložit při žádosti o porodné?

51
8.4.11 20:07

Co při žádosti přiložit???

Holky,když budu žádat o porodné a žiju s přítelem který vydělavá. Tak když půjdu zanést na socku tu žádost,vím,že potřebuji s sebou občanku a rodný list miminka. Budu potřebovat i nějaké doložení příjmu otce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9859
8.4.11 20:11

Tak k porodnému jsem potřebovala pouze občanku a RL malé. A Samozřejmě tu žádost :mrgreen:

Jiné je to pak zřejmě při žádosti o rodičák, ale tam mi stačilo to samé, pač máme v RL zatím v kolonce „otec“ proškrtnuto. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
8.4.11 20:14

Tak já nebudu potřebovat nic na rodičák,tam se nevztahuje příjem přítele,když automaticky jdu na čtyřletou :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
8.4.11 20:17

Rodič si může zvolit čerpání rodičovského příspěvku po dobu dvou, tří nebo čtyř let. Volbou doby čerpání si rodič zároveň volí k ní příslušnou výši příspěvku. Příjem rodiče není testován

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
8.4.11 20:18

K žádosti (O PORODNÉ) prosím doložte:

• pro všechny uvedené osoby průkaz totožnosti, u dětí do 15 let rodný list
  • v případě, že bylo dítě převzato do péče nahrazující péči rodičů, rozhodnutí příslušného orgánu
  • pro nezaopatřené děti po skončení povinné školní docházky a vždy od školního roku začínajícího v kalendářním roce, v němž dítě dovršilo 15 let: Potvrzení o studiu nebo Potvrzení o zdravotním stavu nebo Potvrzení o neschopnosti soustavně se připravovat na budoucí povolání nebo vykonávat výdělečnou činnost pro nemoc nebo úraz nebo Potvrzení o vedení v evidenci úřadu práce pro uchazeče o zaměstnání po skončení povinné školní docházky do 18. roku věku
  • pro každou ze společně posuzovaných osob, která vyplnila ANO v kolonce Příjmy, Doklad o výši čtvrtletního příjmu za příslušné kalendářní čtvrtletí
  • pokud některá ze společně posuzovaných osob pobírala v rozhodném období příjem přijatý v rámci plnění vyživovací povinnosti podle zákona o rodině nebo obdobná plnění poskytovaná ze zahraničí a poskytovatel tohoto příjmu je rovněž společně posuzovanou osobou, Doklad o výživném poskytovaném společně posuzovanou osobou za příslušné kalendářní čtvrtletí
  • v případě, že žadatel je občanem jiného státu EU a na území ČR neměl ke dni narození/převzetí dítěte/dětí trvalý pobyt, jeho pracovní smlouvu nebo potvrzení o pobírání dávek v nezaměstnanosti

Příspěvek upraven 08.04.11 v 20:19

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
8.4.11 21:38
MirušeProdigy píše:
Tak k porodnému jsem potřebovala pouze občanku a RL malé. A Samozřejmě tu žádost :mrgreen:Jiné je to pak zřejmě při žádosti o rodičák, ale tam mi stačilo to samé, pač máme v RL zatím v kolonce „otec“ proškrtnuto. :mrgreen:

no, to bylo loni, letos už má na porodné nárok jen rodina do určité výše příjmu, takže se to musí dokládat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
8.4.11 21:50
janica252 píše:
MirušeProdigy píše:
Tak k porodnému jsem potřebovala pouze občanku a RL malé. A Samozřejmě tu žádost :mrgreen:Jiné je to pak zřejmě při žádosti o rodičák, ale tam mi stačilo to samé, pač máme v RL zatím v kolonce „otec“ proškrtnuto. :mrgreen:
no, to bylo loni, letos už má na porodné nárok jen rodina do určité výše příjmu, takže se to musí dokládat :)

Jo děkuji, takže ještě vzít občanku přítele a doklad o výši příjmu za čtvrtletí… Takže když porodím 2.června,mám donést příjmy od března do května?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1609
8.4.11 21:52

Ano je to bohužel tak..musi se dokladat prijmy matky i otce ditete.Přijde mi to jako pěkná sv..ale co se dá dělat..Já na to a asi i vetsina lidi nedosahne…pritom to vetsina vyuzije pro potreby na mimi ne pro sebe že… :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
8.4.11 22:00
klaszu píše:
Ano je to bohužel tak..musi se dokladat prijmy matky i otce ditete.Přijde mi to jako pěkná sv..ale co se dá dělat..Já na to a asi i vetsina lidi nedosahne…pritom to vetsina vyuzije pro potreby na mimi ne pro sebe že… :cert:

Jo pokuď ale oba pracují. Jak se v té žádosti zaškrtávaj příjmy u posuzované osoby a otec to tam má,tak od něho se musí doložit,pokuď matka nemá žádné,tak dá ---------- a nemusí nic dokládat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9859
8.4.11 22:01
janica252 píše:
MirušeProdigy píše:
no, to bylo loni, letos už má na porodné nárok jen rodina do určité výše příjmu, takže se to musí dokládat :)

8-o no počkej u prvního dítěte snad ne, ne? Já myslela že první dítě porodné dostane a druhé ne. Pouze sociálně slabší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
8.4.11 22:06

Jo je to i u prvního,nesmí přesáhnout hranice 16 900kč

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
8.4.11 22:15
MirušeProdigy píše:
janica252 píše:
MirušeProdigy píše:
8-o no počkej u prvního dítěte snad ne, ne? Já myslela že první dítě porodné dostane a druhé ne. Pouze sociálně slabší.

ne, na druhý nikdo, na první jen podle příjmu, aspoň pokud vím :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
8.4.11 22:19
janica252 píše:
MirušeProdigy píše:
janica252 píše:
MirušeProdigy píše:
přesně tak,na druhé nemá nárok nikdo,ani soc. slabší. na první jak se píše je nárok,ale nesmí přesáhnout ta hranice 16 900
ne, na druhý nikdo, na první jen podle příjmu, aspoň pokud vím :)

Ne na druhé nemá nikdo nárok,ani soc. slabší .Na první má jen ten,komu nepřesáhne ta hranice 16 900

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1609
8.4.11 22:22

Mám ještě dotaz..když jsem tedy na PN tak mám zaškrtnout co?? Ale i tak asi zalezi kolik bere i pritel že..takže je to pak dle životniho minima nepletu-li se… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9859
8.4.11 22:22
Azurinka píše:
Jo je to i u prvního,nesmí přesáhnout hranice 16 900kč

8-o 8-o 8-o :pocitac: :pocitac: :pocitac: TZo jsem neměla vědět!!! :cert: To jsem se zase nadzvedla!!! Si dělaj prdel ne? Grrrrrrrrrr

Takže zakladatelko pardon že jsem tě uvedla v omyl. Já žádala ještě loni. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí