Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky,když budu žádat o porodné a žiju s přítelem který vydělavá. Tak když půjdu zanést na socku tu žádost,vím,že potřebuji s sebou občanku a rodný list miminka. Budu potřebovat i nějaké doložení příjmu otce?
Tak k porodnému jsem potřebovala pouze občanku a RL malé. A Samozřejmě tu žádost ![]()
Jiné je to pak zřejmě při žádosti o rodičák, ale tam mi stačilo to samé, pač máme v RL zatím v kolonce „otec“ proškrtnuto. ![]()
Tak já nebudu potřebovat nic na rodičák,tam se nevztahuje příjem přítele,když automaticky jdu na čtyřletou ![]()
Rodič si může zvolit čerpání rodičovského příspěvku po dobu dvou, tří nebo čtyř let. Volbou doby čerpání si rodič zároveň volí k ní příslušnou výši příspěvku. Příjem rodiče není testován
K žádosti (O PORODNÉ) prosím doložte:
Příspěvek upraven 08.04.11 v 20:19
MirušeProdigy píše:
Tak k porodnému jsem potřebovala pouze občanku a RL malé. A Samozřejmě tu žádostJiné je to pak zřejmě při žádosti o rodičák, ale tam mi stačilo to samé, pač máme v RL zatím v kolonce „otec“ proškrtnuto.
no, to bylo loni, letos už má na porodné nárok jen rodina do určité výše příjmu, takže se to musí dokládat ![]()
janica252 píše:MirušeProdigy píše:no, to bylo loni, letos už má na porodné nárok jen rodina do určité výše příjmu, takže se to musí dokládat
Tak k porodnému jsem potřebovala pouze občanku a RL malé. A Samozřejmě tu žádostJiné je to pak zřejmě při žádosti o rodičák, ale tam mi stačilo to samé, pač máme v RL zatím v kolonce „otec“ proškrtnuto.
Jo děkuji, takže ještě vzít občanku přítele a doklad o výši příjmu za čtvrtletí… Takže když porodím 2.června,mám donést příjmy od března do května?
Ano je to bohužel tak..musi se dokladat prijmy matky i otce ditete.Přijde mi to jako pěkná sv..ale co se dá dělat..Já na to a asi i vetsina lidi nedosahne…pritom to vetsina vyuzije pro potreby na mimi ne pro sebe že… ![]()
klaszu píše:
Ano je to bohužel tak..musi se dokladat prijmy matky i otce ditete.Přijde mi to jako pěkná sv..ale co se dá dělat..Já na to a asi i vetsina lidi nedosahne…pritom to vetsina vyuzije pro potreby na mimi ne pro sebe že…
Jo pokuď ale oba pracují. Jak se v té žádosti zaškrtávaj příjmy u posuzované osoby a otec to tam má,tak od něho se musí doložit,pokuď matka nemá žádné,tak dá ---------- a nemusí nic dokládat
janica252 píše:MirušeProdigy píše:no, to bylo loni, letos už má na porodné nárok jen rodina do určité výše příjmu, takže se to musí dokládat
no počkej u prvního dítěte snad ne, ne? Já myslela že první dítě porodné dostane a druhé ne. Pouze sociálně slabší.
MirušeProdigy píše:janica252 píše:MirušeProdigy píše:no, to bylo loni, letos už má na porodné nárok jen rodina do určité výše příjmu, takže se to musí dokládat
no počkej u prvního dítěte snad ne, ne? Já myslela že první dítě porodné dostane a druhé ne. Pouze sociálně slabší.
ne, na druhý nikdo, na první jen podle příjmu, aspoň pokud vím ![]()
janica252 píše:MirušeProdigy píše:ne, na druhý nikdo, na první jen podle příjmu, aspoň pokud vímjanica252 píše:MirušeProdigy píše:přesně tak,na druhé nemá nárok nikdo,ani soc. slabší. na první jak se píše je nárok,ale nesmí přesáhnout ta hranice 16 900
no, to bylo loni, letos už má na porodné nárok jen rodina do určité výše příjmu, takže se to musí dokládatno počkej u prvního dítěte snad ne, ne? Já myslela že první dítě porodné dostane a druhé ne. Pouze sociálně slabší.
Ne na druhé nemá nikdo nárok,ani soc. slabší .Na první má jen ten,komu nepřesáhne ta hranice 16 900
Mám ještě dotaz..když jsem tedy na PN tak mám zaškrtnout co?? Ale i tak asi zalezi kolik bere i pritel že..takže je to pak dle životniho minima nepletu-li se… ![]()
Azurinka píše:
Jo je to i u prvního,nesmí přesáhnout hranice 16 900kč
TZo jsem neměla vědět!!!
To jsem se zase nadzvedla!!! Si dělaj prdel ne? Grrrrrrrrrr
Takže zakladatelko pardon že jsem tě uvedla v omyl. Já žádala ještě loni. ![]()