Bolest tváří/obličeje

Anonymní
26.12.24 16:20

Bolest tváří/obličeje

Ahoj,
Už jsem byla u dvou neurologů (i dalších specializací - ORL, oční, zubní atd). Nikdo nenašel příčinu bolestí v obličeji, tvářích. Vždy je to bolest oboustranná, někdy podél nosu, jindy uprostřed tváři, někdy se rozjede až do čela, to je pak spojené už s podrážděností, neschopností se soustředit. Někdy je to hrozně nepříjemné, ze se s tou bolestí nedá fungovat. Paralen nefunguje vubec, ibalgin, algifen, thomapyrin lehce zmírní na chvíli.

Lékaři nic nediagnostikovali. MR, MRA, krev, rtg C páteře vše v normě.

Ma někdo s touto bolestí zkušenost? Tahle hrůza se objevila po prodělání covidu.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
874
26.12.24 17:17
@Anonymní píše: Více

A jak dlouho to máš?
Měla jsem po covidu podobnou bolest. Trpěla jsem teda na oko, za okem (na očním nic), tam mne poslali na rehabilitace, že od páteře (nebo covid). Krční páteř mám teda dlouhodobě hroznou, takže to klidně mohlo být tím.
Ale když tě bolí od páteře, tak se to většinou moc nestěhuje, já měla bolestivý oko, pak tvář, pak ty kosti v nose, dutiny, imitovalo to kdeco. Na ORL taky nic, přitom mě šíleně bolel nos uvnitř, dutiny.
Přešlo to zhruba po roce, roce a půl tak nějak postupně s tím, že jakmile nachladnu nebo fouká, tak se to náznakově vrací.
Fyzioterapeutka mi pak řekla, že to po covidu být může, covid není respirační, ale neurologická nemoc.
Co na to, nevím. Hořčíky, béčka - brala jsem, výrazně to nepomohlo. Pomohl čas. Ibáče, nahřívat. Rehabky na krk, protože to tomu rozhodně přidávalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.12.24 17:58

@SaxaL
Už přes dva roky. Právě těch potíží bylo po covidech výrazně víc, ale některé už přešly nebo se objeví sporadicky. Hlava je největší peklo celou dobu. Z počátku bolela svíravě na spáncích, pak se časem přesouvala do lícních kostí, občas spojené s červenáním obličeje a štípáním, únava, nevolnost atd. Postupně se to přesunulo do tváři, kolem nosu. Bolest za očima byla jedno období také strašná, jakoby mi oči měly vypadnout z hlavy, proto se dělalo to MRA a ještě něco na MR, aby se vyloučil problem v cévách.

Mimo jiné jsem chodila na rehabky a cvičila doma, efekt víceméně žádný. Hořčíku, beček, děcek, cecek a mnoho dalších suplementů jsem vyzkoušela, efekt asi také žádný.

Někdy je bolest snesitelná, jindy se s tím nedá fungovat vůbec, přemýšlet, nic, jen ležet.

Ani Google si s tím neví rady. Neuralgie trigemu a migrény bývají v naprosté většina jednostranné záležitosti. Spouštěč také neznám, chodí si to jak chce. Takže to přešlo samo časem?

• Citovat
  • Upravit
874
26.12.24 18:15
@Anonymní píše: Více

Přešlo, ale cítím to stále citlivé. To tehdy bolavé oko mne v chladu například studí apod. Prostě asi ovlivněné nervové cítění nebo nevím.
Měla jsem k tomu ještě tehdy intenzivní pálení jazyka, rtů, brnění půlek obličeje (střídalo se to), to bylo naprosto k zbláznění.
Pokud to máš podobné, viděla bych to, že se to zmírňuje v jiných příznacích, jako naději, že ta hlava bude taky lepší.
Nějaké centrum postcovid by nepomohlo? Zázraky bych od nich nečekala, ale… tohle je šílenost. Kdybys aspoň věděla, co je kde poškozené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.12.24 21:54

@SaxaL

Postcovidové centrum je už jen v Hradci Králové. Nevim, zda by mělo přínos. Určitě vědí o postcovidovych problémech násobně víc, než běžné ambulance, nemocnice - tam není aktivita vůči postcovid žádná.

Fakt už nevim, jak se toho zbavit…kdyz přesnou příčinu toho, co je kde poškozené neznám.

• Citovat
  • Upravit
2
2.3.25 17:09

Dobrý den, už nějakou dobu mám pocit jako by mi tuhle obličej svírání, vždycky si něco na to vezmu ale nic mi nepomaha. Někdo zkušenost? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.3.25 22:12
@Lenka227 píše: Více

Tak záleží na příčině…Byla jste s tím u dr, na neurologii? Příčin může být více a dle toho se řeší. Nějaké další potíže k tomu máte?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex