Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, v červnu jsme si vyšli Sněžku a po návratu domů, jsme si s přítelem dali pivo a začalo mě bolet ucho.. a připojilo se to se zubem.. takže bolest nesnesitelná.. pro moji smůlu všichni v okolí na ORL meli dovolenou.. zhruba po 4 dnech bolesti odezněli sami. Od te Sněžky pokazdy když ofouknu (stačí otevřené okénko v autě) tak mě to ucho začne bolet.. Nikdy predtim jsem s tímhle problém neměla.. mám tedy počkat až bolest zase ustane, nebo je možný ze v něm mám nějaký zánět, který se při ofouknuti znova ozve? Díky za všechny rady
@Lucie51 píše:
Ahoj, v červnu jsme si vyšli Sněžku a po návratu domů, jsme si s přítelem dali pivo a začalo mě bolet ucho.. a připojilo se to se zubem.. takže bolest nesnesitelná.. pro moji smůlu všichni v okolí na ORL meli dovolenou.. zhruba po 4 dnech bolesti odezněli sami. Od te Sněžky pokazdy když ofouknu (stačí otevřené okénko v autě) tak mě to ucho začne bolet.. Nikdy predtim jsem s tímhle problém neměla.. mám tedy počkat až bolest zase ustane, nebo je možný ze v něm mám nějaký zánět, který se při ofouknuti znova ozve? Díky za všechny rady
Tak jetli tě pomalu čtvrt roku nastřídačku bolí ucho, tak bych na to ORL zašla.
Bolest ucha při teplotách u dospělého? Ale ucho boli zvenku, v okolí i lehce tvar a obcas bolest vystřelí do cela.mate zkušenost někdo?
@freeport zkusila bych ledové obklady, pokud bolí ucho na dotek může se klidně jednat o zánět vnějšího zvukovodu. Nejsem sice doktor, ale dle mých zkušeností. Od bolesti mi pomahaly prave ty ledove obklady. A pak nasledne octobacid, ale ten je na predpis. Dala bych i neco od bolesti, treba brufen a uvidíš. Kdyz nepomuze tak bych vyhledala dr.