Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj holky, po bazénu mě teď bolí ucho už třetí den. Voda se mi asi nějak dostala do ucha nebo co, a bolí to víc, než bych čekala. Stalo se vám to taky někdy? Může to být nějaký začínající zánět?
Je dobré používat před a po plavání nějaký antiseptický sprej nebo olejíček, který je speciálně do uší. Nedovolí to bakteriím pomnožit se. Jinak tam mají vlhko, teplo a potravu…
Jo, může to byt zánět. Určitě si zajdi na ORL, pokud se teprv rozjíždí tak budou stačit atb kapky do ucha.
Nejpravdepodobnejsi je zanet zvukovodu. Skocila bych na ORL. Rozjety zanet zvukovodu fakt nechces
, trpim na to.
Ako bolo pisane, skocit k doktrovy.
Do buducna skor doporucujem spunty do usi nez chemiu ako bolo pisane vyssie.
Hele, tohle se mi už taky stalo po bazénu, voda se nějak blbě dostala do ucha a za pár dní začalo peklo. Bolí to fest, co? Klidně to může být začínající zánět, hlavně když to trvá už pár dní. Doporučuju kapky Otic Solution od Enea. Jsou volně prodejný. Docela dobře tlumí bolest i začínající zánět. Fungujou dost podobně jako Otobacid, co je jinak jen na předpis. Mně to vždycky pomohlo do pár dní. Tak držím palce, ať to přejde co nejdřív.