Máte také v létě nateklé nohy?

34
2.7.25 16:39

Nateklé nohy a leto

Ahoj holky, mate taky v lete při takových vedrech bolest v nohou a nateklé?

moc dekuji!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
2.7.25 18:17
@Kačka3394 píše: Více

Mě ani neotékají, ale bolí. Nedávno jsem měla zánět žil. Ten už mám vyléčený. Lékařka mi na to napsala Detralex a prý ho budu už brát trvale. Hodně mi pomáhá. Kdyby mi prý otékaly nohy, mám nosit kompresní punčochy. To mi také pomáhá. Ale úplně nejlíp mi je u Baltu. Tam mě vždy nohy přestanou bolet.

• Citovat
  • Upravit
2.7.25 18:56

@Kačka3394 Jo, ale já jsem teď těhu. Zabandážovat nebo kompresky a pokud můžete, vyhodit si nohy nahoru. Já se bohužel musela vzdát dřív, než jsem chtěla, bot na podpatku, strašně mě z nich bolely kotníky a od nich dolů nateklé příšerně. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
2.7.25 22:40

Taky mi otékají.. pomáhá na to dostatečný pitný režim a několikrát denně si protáhnout nohy, kroužit kotníkama :palec: a v těhle nejhorších vedrech si je namáčim do studený vody.. taky jsou fajn lymfatické masáže

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5705
2.7.25 23:36

Ne, vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2902
3.7.25 07:39

Mě nebolí, ale otéká mi jeden kotník. Mám problém i zapnout si sandály. Takže mažu, snažím se mít nohu nahoře a máčím ve studené vodě. K tomu ráno Diomax na cévy a víc s tím asi neudělám. Už aby se ochladilo aspoň trochu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4091
3.7.25 08:33

Ne, nenatekaji ani nebolí. Pokud ti není 70+, tak bych se zamyslela nad životním stylem a nechala si zkontrolovat žíly. Jinak výborné je plavání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sahrazad1
3.7.25 08:55

Otékáni může být i lymfedemem / lipedemem, tam je to vcelku běžná věc.

• Citovat
  • Upravit
1236
3.7.25 10:23

Otékají mi asi od 15. Dceři se to objevilo ted - je ji 20 let. Pomáhá to co holky výš psaly a lymfomasaze. A pit hodně vody, pohyb a pak nohy nahoru. Kompresní punčochy ale v tom vedru nedokážu nosit. Nadváha je taky blba, ale zbavit se ji nedokážu, jsem rada, ze jsem to stáhla z pásma obezity…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2913
3.7.25 10:29

Ne nemám a neotékají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie