Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj holky chtěla jsem se zeptat zda některá nemate typ jak na bolest ucha. Zitra letime na dovolenou a ne od včera boli ucho, ono me lehce poboliva uz asi mesic ale vcera mi zalehlo…dosla jsem dnes na orl provedli mi vyplach, zanet nezjisten…mam atb kapky ale trochu se bojim, aby se to u more nerozjelo? Nenapada vas některou co treba jako lecba muze zabrat? S cim mate dobrou zkusenost?
Mela jsem pred nekolika mesici zanet vnitrniho ucha a to bylo strasne, tak se desim aby se zánět nedejboze nedostal ze stredousi az dovnitr.
Nevim zda me ucho nemůže bolet z toho ze nase mala princezna silene nahlas jeci a hulaka, ona je desne hlucna obecne. Myslíte ze by to mohlo byt z toho? Pripadne jak toto poresit? Vysvetlit si to nenechá ![]()
A na co jste dostala ty ATB kapky, když vám nic nenašli? Jako problém to být může, hlavně v letadle, a nemusí, těžko říct. My si u moře (pokud teda letíte k moři) vždycky večer po koupání preventivně kapeme 3% peroxid.
Nepíšeš, jestli jedete k moři, ale dala bych si pozor na vodu v tom uchu a na vlny. Už jsem zažila i od vlny proražený bubínek. Jinak asi víc udělat už nemůžeš, u doktora jsi byla, léky máš. Akorát v letadle to bude očistec, nepíšeš, jak dlouho poletíte, ale bude to pěkně bolet. Drž se. ![]()
Ty atb kapky mam mit sebou kdyby se to zalehnuti ucha zacalo u more zhorsovat. Pry mohu zacit kapat uz ted.
Letime pres tri hodiny, tak se mam na co tesit
ted mi v tom uchu jenom lupe pri polykani a mam pocit jakoby me svedil zvukovod.
Letěla jsem se zanícený uchem jednou a je to příšerná bolest. A to jsme ještě měli mezipřistání a let 13 hodin
takže hlavně se předem nacpi něčím proti bolesti. Jinak kdyby se to rozjelo u moře, tak zase není problém skaknout do tamni lékárny, plus na hotelu je většinou k dispozici lékař
@sofie_13579 Ty tři hodiny se ještě dají, já s tím letěla 8+6. Kdyby ti v letadle ještě zalíhalo ucho, tak zkus stříknout i sprej do nosu. A ty ATB do ucha bych klidně začala kapat už teď.
@sofie_13579 píše:
Ahoj holky chtěla jsem se zeptat zda některá nemate typ jak na bolest ucha. Zitra letime na dovolenou a ne od včera boli ucho, ono me lehce poboliva uz asi mesic ale vcera mi zalehlo…dosla jsem dnes na orl provedli mi vyplach, zanet nezjisten…mam atb kapky ale trochu se bojim, aby se to u more nerozjelo? Nenapada vas některou co treba jako lecba muze zabrat? S cim mate dobrou zkusenost?Mela jsem pred nekolika mesici zanet vnitrniho ucha a to bylo strasne, tak se desim aby se zánět nedejboze nedostal ze stredousi az dovnitr.
Nevim zda me ucho nemůže bolet z toho ze nase mala princezna silene nahlas jeci a hulaka, ona je desne hlucna obecne. Myslíte ze by to mohlo byt z toho? Pripadne jak toto poresit? Vysvetlit si to nenechá
trojkombinace Brufen, Kapky do nosu ( opravdový, ne žádný možský vody), otobacid. Pokud je to zevní zvukovota, tak i antibiotický kapky, ty na vnitřní ucho nepomůžou. Někdo říká, že proti otoku pomůže zyrtec, vyzkoušeno nemám.