Smrtelná únava - co s tím?

465
21.9.22 10:11

Smrtelná únava - co s tím ?

Ahoj holky,

prosím Vás, nevíte někdo co na únavu?

Spím cca 7-8 hodin denně, nerušeně a přesto jsem neskutečně unavená. Usínám za volantem, doma s dětmi, pořád, opravdu pořád. Mám dvě malé děti 1, 2 roky, kteří spí celou noc (občas výjimka). Ráno v sedm se vzbudím a cítím, že mám 100% energie, ale kolem dvanácté už si přejí jít zase spát. Jen chci dodat, že tohle trvá opravdu celý můj život, u lékaře jsem byla, všechno v pořádku.

Nevíte co s tím, co Vám pomohlo?

Jinak cvičím, jím i piju myslím si, ze zdravě a pravidelně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53190
21.9.22 10:18
@Alilali píše:
Ahoj holky,

prosím Vás, nevíte někdo co na únavu?

Spím cca 7-8 hodin denně, nerušeně a přesto jsem neskutečně unavená. Usínám za volantem, doma s dětmi, pořád, opravdu pořád. Mám dvě malé děti 1, 2 roky, kteří spí celou noc (občas výjimka). Ráno v sedm se vzbudím a cítím, že mám 100% energie, ale kolem dvanácté už si přejí jít zase spát. Jen chci dodat, že tohle trvá opravdu celý můj život, u lékaře jsem byla, všechno v pořádku.

Nevíte co s tím, co Vám pomohlo?

Jinak cvičím, jím i piju myslím si, ze zdravě a pravidelně.

Zaprvé, 7-8 hodin spánku není moc, já třeba u sebe vím, že potřebuji 8,5-9. Zadruhé, jdi si po obědě s dětmi lehnout. Zatřetí kup si hořčík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3048
21.9.22 10:19

Radu nemám, ale spánek 8 hodin denně celou noc ti upřímně závidím. :lol: moje dítě vstává x krát za noc a jsem ráda když naspím 4 hodiny za noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28853
21.9.22 10:24

Prostě odpočívat, kdykoliv to je možné. Jinak noční spánek ti upřímně závidím, já nespala pořádně už skoro 11 let :oops: a poslední čtyři roky se to o dost zhoršilo :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
465
21.9.22 10:26

@unuděná Já právě spím i s dětmi odpoledne. Já totiž spím kdykoliv můžu. Jiná ženská si zajde ke kadeřnici nebo za kamarádku a já chrapu. Beru i vitamíny. Jen dodám, že víc bohužel nespím, já se každý den vzbudím v sedm ráno a ikdyž děti spí ještě hodinu, tak já už mám smůlu.

@Dara90 Neboj, taky jsem spavala tak málo :lol: jednou se vyspíš více, nám pomohlo udělat dětem společný pokoj, společnou postel, a spí jak dudci, pití si vezmou sami v noci. Ale uvědomují si, že v jejich letech mám opravdu štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
465
21.9.22 10:28

@Margery A jsi unavená přes den? Jak doplnujes „energii“? Nespíš kvůli dětem nebo už to je pozůstatek po vstávání k dětem, že už jsi zvykla málo spát?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
21.9.22 10:29
@Alilali píše:
@unuděná Já právě spím i s dětmi odpoledne. Já totiž spím kdykoliv můžu. Jiná ženská si zajde ke kadeřnici nebo za kamarádku a já chrapu. Beru i vitamíny. Jen dodám, že víc bohužel nespím, já se každý den vzbudím v sedm ráno a ikdyž děti spí ještě hodinu, tak já už mám smůlu.

Já taky, jsem schopná usnout kdykoli a kdekoli, ale takové únavové stavy jako ty nemám. Jíš kvalitně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2776
21.9.22 10:42

Taky jsem byla vyřízená s takto malými dětmi. Ale moje tak pěkně nespaly. :)
Měla jsem únavový syndrom, spojený se stresem (dlouhodobé přetěžování doma i v práci), zánětem šž a prodělanou CMV a EBV virózou. Vlastně jsem měla i neobjevenou celiakii a alergii na mléko, nejvíc se mi ulevilo, když jsem definitivně vynechala to mléko, i když to nebylo hned, je jasné, že to strašně zatěžovalo trávicí trakt a já byla unavená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28853
21.9.22 10:57
@Alilali píše:
@Margery A jsi unavená přes den? Jak doplnujes „energii“? Nespíš kvůli dětem nebo už to je pozůstatek po vstávání k dětem, že už jsi zvykla málo spát?

Jsem unavená přes den, kolikrát i usínám, když je horší noc. Mladší mívá období, kdy je několik hodin v kuse vzhůru, přes den už nespí a když ano, tak stačí půl hodiny, aby šla spát o několik hodin později a v noci třeba zas nespala. A i když už ona spí, tak se budí i starší dítě :nevim: takže průměrně naspím dohromady 6 hodin za celou noc a potřebovala bych aspon 7-8.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28853
21.9.22 10:58
@safina píše:
Taky jsem byla vyřízená s takto malými dětmi. Ale moje tak pěkně nespaly. :)
Měla jsem únavový syndrom, spojený se stresem (dlouhodobé přetěžování doma i v práci), zánětem šž a prodělanou CMV a EBV virózou. Vlastně jsem měla i neobjevenou celiakii a alergii na mléko, nejvíc se mi ulevilo, když jsem definitivně vynechala to mléko, i když to nebylo hned, je jasné, že to strašně zatěžovalo trávicí trakt a já byla unavená.

Ano, dieta mi taky dost pomohla s únavou. Taky jsem prodělala EBV. Se stresem bohužel nic moc neudělám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7858
21.9.22 11:31

@Alilali já zas závidím, že ráno po probuzení cítíš tu 100% energii…to jsem snad nikdy nezažila. Já se budím jako z hrobu, vyřízená fyzicky i psychicky a během dne se tak někdy po obědě dostávám do nějakého normálu…

Tou celkovou únavou trpím taky, všechny testy v pořádku. Výrazně se to lepší, když více sportuji, méně jím (jídlo mě unavuje hodně, ale nemůžu si často pomoci) a když jsem ve stresu, tak ten tu únavu taky přebije :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2986
21.9.22 11:36

Děláš nějaký sport?
kojíš ještě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
21.9.22 11:42

Nemáš nízký tlak? Na to pomáhá pohyb na čerstvém vzduchu a pít. Kávu piješ? Jinak hořčík, železo, jestli to máš celý život, tak s tím asi nic moc neuděláš :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
21.9.22 11:51

Cely zivot a vysetrena jsi byla, to je tezky.

Bud znova dukladne alergolog- imunolog nebo nejaky alternativec.

Duvod tam bude, jen ho najit.

(Muzes zkusit jist bezlepkove, bezmlekove, raw stravu - co je ti blizke. Vychytat stravu, co ti sedne, muze problem poresit.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
21.9.22 12:32

Štítná žláza je OK?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie