Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj holky. Včera jsem byla na drcení kamínků po zavedenem stentu, který mi potom vytáhli. Pak mi zavedli permanentní moč katetr a dren do ledviny-obojí přes moč trubici.Dnes mi oboje vytáhli a já jdu s dotazem-pálilo/bolelo vás curani? Jak dlouho? Jak jste bolest/pálení zmírnily? Bolí čůrání písku/drti?
Já se nějak nemůžu po těch všech problémech odhodlat k čůrání😀
Díky moc 😊
@Marťa11345 osobní zkušenost naštěstí nemám, ale - určitě to bude bolet a pálit, rada - hodně pij, čím víc bude moč ředěná, tím míň to bude pálit a naopak,
koncentrovaná moč štípe,
spoustu urologického čaje, ale to ti asi v nemocnici řekli
Já měla katetr 3 týdny a po vytažení jsem cítila taky pálení, ale bylo mi řečeno že je to normální teď jsem bez něj už 2 měsíce a občas mám někdy nepříjemný pocit při čůrání, ale řekla bych že to samo zmizí. Samozřejmě to nesmí bolet nějak extrémně to by znamenal nějaký zánět..
Určitě to první den může po vytažení štípat… A může být i obtížné moceni spustit.. pij urologický čaj, brusinky..kdyby pálení řezání trvalo dýl než 2 dny tak by bylo určitě dobře překontrolovat zda tam není zanet
@Vladusxx takhle..první curani mám za sebou a vypadalo ze mě spousta kamínků a drti. Některé i o velikosti 0,5cm.
Jak dlouho tak ty kamínky odchází? Jelikož to teda bolí docela dost …nebo spis řeže
@Marťa11345 Joo tak to ti nikdo nepoví..záleží kolik tam toho máš a jak rychle bude tvoje tělo schopné to odplavit… Dokud tam ale nějaké kaminky budou procházet tak to bude bolet