Permanentní močový katetr

21.9.22 08:38

Permanentní močový katetr

Ahoj holky. Včera jsem byla na drcení kamínků po zavedenem stentu, který mi potom vytáhli. Pak mi zavedli permanentní moč katetr a dren do ledviny-obojí přes moč trubici.Dnes mi oboje vytáhli a já jdu s dotazem-pálilo/bolelo vás curani? Jak dlouho? Jak jste bolest/pálení zmírnily? Bolí čůrání písku/drti?
Já se nějak nemůžu po těch všech problémech odhodlat k čůrání😀

Díky moc 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
76725
21.9.22 08:59

@Marťa11345 osobní zkušenost naštěstí nemám, ale - určitě to bude bolet a pálit, rada - hodně pij, čím víc bude moč ředěná, tím míň to bude pálit a naopak,
koncentrovaná moč štípe,
spoustu urologického čaje, ale to ti asi v nemocnici řekli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sabrine
21.9.22 09:00

Já měla katetr 3 týdny a po vytažení jsem cítila taky pálení, ale bylo mi řečeno že je to normální teď jsem bez něj už 2 měsíce a občas mám někdy nepříjemný pocit při čůrání, ale řekla bych že to samo zmizí. Samozřejmě to nesmí bolet nějak extrémně to by znamenal nějaký zánět..

• Citovat
  • Upravit
11825
21.9.22 09:06

Určitě to první den může po vytažení štípat… A může být i obtížné moceni spustit.. pij urologický čaj, brusinky..kdyby pálení řezání trvalo dýl než 2 dny tak by bylo určitě dobře překontrolovat zda tam není zanet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.9.22 09:11

@Vladusxx takhle..první curani mám za sebou a vypadalo ze mě spousta kamínků a drti. Některé i o velikosti 0,5cm.
Jak dlouho tak ty kamínky odchází? Jelikož to teda bolí docela dost …nebo spis řeže

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11825
21.9.22 09:15

@Marťa11345 Joo tak to ti nikdo nepoví..záleží kolik tam toho máš a jak rychle bude tvoje tělo schopné to odplavit… Dokud tam ale nějaké kaminky budou procházet tak to bude bolet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí