Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Zdravím, asi cca 5-6 týdnů zpátky jsem mega šílenou rýmu a zánět středního ucha v obou uších (měla jsem totiž plicní chlamydie které mi vlezly do uší) brala jsem 3 druhy antibiotik a jedno ucho jsem měla 2× píchané, a obě zalehlé a bolely, asi cca po 10 dnech všechno přešlo, poslední kontrolu jsem měla před cca 14 dnech a tam bylo vše ok. Ted od pondělí me začaly uši pobolívat, občasné píchnutí, pocit jakoby byly namožené atd, ale žádná horečka, hnis, zalehnuti, nepřetržitá bolest atd. Kapu si otobacid, ale nějak se to nelepší ale ani nehorší, pokud by se to do pondělí nezlepšilo tak zajedu na orl, ale četla jsem že bolesti můžou přetrvávat dlouhodobě, i například při mrazu a chladu, máte s tím někdo zkušenost? Děkuju moc předem
Přímo svoji osobní zkušenost nemám, ale určitě je vhodné je chránit před tímto nepříznivým počasím. Třeba smotkem vaty a nosit raději čepici. ![]()
Měla jsem zánět stř. ucha asi před pěti lety, od té doby neexistuje, aby mně fouklo do ucha. I v létě zpocená až na zadeli jsem měla kolikrát šátek uvázanej na babku. Průvan je zlo, nelze sedět třeba ani u otevřeného okna.
Jako dítě uši pícháné 25×. Teď na jaře ve 44 velký zánět. Vždycky mě při změně počasí bolely uši, ale teď je to peklo. Jak se na podzim ochladilo, štípali jsme dřevo na štípačce a já i syn jsme měli vatu v uších a čelenky. On má úcho míchané jednou ve dvou letech a přesto ho v chladu ucho bolí.
@alisekR
Děs! To jste mě v počtu propíchnutí předčila…mno něco tak šílenýho nezapomenu. Jako dítě jsem si toho také „užila“…Propíchnutí bolavýho ucha…a sluch ok?
@Catalina123 taky jsem to teď právě pocítila že stačí být u otevřeného okna 😖
@alisekR tak to je šílené, také jsem s tím měla strašné problémy v dětství, pak se to tak na 10-15 let uklidnilo a ted se to začalo vracet. Boli mě právě i to druhé ucho které nemam píchlé ale asi se to muze ozývat i z minulosti co jsem pochopila 😖 🙏🏼 no je to hrůza ta zima. Vítr, chlad, změna tlaku nebo dlouhá cesta autem tak pak mam uši jak namožené
@Teruleee1 píše: Více
Přesně tak a ještě nám hrozí vlastně dřív hluchota. Pěkné vyhlídky.
Hele, měla jsem něco hodně podobnýho a trvalo fakt dlouho, než se to úplně uklidnilo. Po zánětu středního ucha mě ještě týdny píchalo, tahalo přesně jak píšeš. Hodně mi pomohlo dávat si kapky Eneo Otic Solution. Je to volně prodejný, funguje to podobně jako Otobacid, má to protizánětlivý a antibakteriální účinky. Ucho se po tom fakt uvolnilo a přestalo mě to tak otravovat.