Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Maminky,jsem v 31tt a dnes mě hrozně bolí v tříslech a bodá mě dole v podbříšku,Mám takový občasný tlak v porodních cestách a tvrdne mě bříško.Už jsem něco podobného měla a byl to růst a zvětšování dělohy.Malá kope,tak jako vždy.Je možné,že i ted je to zvětšování té dělohy?Po mém prvním synovi ji mám o rochu níž,ale to prý problém není říkal doktor.Děkuji Vám za odpovědi. ![]()
berunka27 píše:
Maminky,jsem v 31tt a dnes mě hrozně bolí v tříslech a bodá mě dole v podbříšku,Mám takový občasný tlak v porodních cestách a tvrdne mě bříško.Už jsem něco podobného měla a byl to růst a zvětšování dělohy.Malá kope,tak jako vždy.Je možné,že i ted je to zvětšování té dělohy?Po mém prvním synovi ji mám o rochu níž,ale to prý problém není říkal doktor.Děkuji Vám za odpovědi.
ahojda,ja mma to same a nekdy je to dost bolestive az me boda jako mocak a malem se pocuram.jinak me boli ta stydka kost,ze sotva lezu.byla jsem zrovna stim u dr,a neboj to je jak se povoluji vazy a priprava na porod,ale radeji se optej dr,zda se te nezkracuje cipek atdf
Na kontrolu jdu 16.3 a 10.3 jdeme na velký ultrazvuk,ale pokud to zítra bude to samé,tak si raději zajdu.Před 14 dni jsem měla čípek zapsán naléhavost 1,ale doktor nic neříkal a že je vše v pořádku.Děkuji.
Ahoj já začínám 32. týden a taky mě bolí třísla, připadám si občas, jako kdybych si je natáhla, což není možné, protože necvičím, ale je to podobný pocit…
V podbříšku mě taky občas bolí, hlavně, když potřebuji na wc a to jaksi není k dispozici a musím to držet, to mě pak tedy to břicho pak dost bolí. Jenže já i dost piju, takže tento problém mám tedy často…nejhorší je když musím někam na delší domu vyjet. To se pak cesta mění na cestu od záchodu k záchodu v co nejkratším možném čase…
Každopádně pokud můžeš, zaskoč si k doktorovi, aby tě zkontroloval, abys měla klid a zbytečně se nestresovala.
Děkuji,no dnes se přidala ještě kyčel a záda
,jsem zvědavá na těch 9 týdnů jak to vydržím,ale musím.Děkuji.
No jedna známá, pak na konci dost natíkala a všechno ji bolelo tak říkala, že ji to těhotenství sna zabije, tak když si občas připadám, taky jak důchodkyně nad hrobem, tak si ze mě manžel dělá srandu, že mě to snad taky zabije
ale samozřejmě jen v legraci, no musíme to vydržet…nejsi v tom sama, mě taky občas chytnou záda, zlvášť, když delší dobu sedím. Jednou mě chytly, tak že jsem nemohla skoro sedět a až se mi chtělo brečet, ale taky to nakonec přešlo, tak vydržaj pijanier ![]()
Ahoj holky, já jsem ve 34. týdnu a to píchání v tříslech a tlak na pánev mám už asi 2 týdny. Hlavně když jsem dlouho na nahou. Doktorka mě před 3 týdny řekla, že je mimi moc nízko a že mám radši už zůstat doma (oficiální mateřská mě začíná až teď 5.3.) a polehávat co nejvíc. Docela mě vyděsila. Tak jsem si zašla ještě na 3D ultrazvuk a tam mě doktor uklidnil, že je to normální… takže už nepolehávám, jen když si tělo samo řekne ![]()
Budu mít tedy asi něco podobného,protože bříško mám níž a děloha je už nízko od prvního porodu syna,protože měl skoro 4kg a 53cm
Příští týden jdeme na velký ult,tak to doktorovi raději řeknu.Dnes už je to lepší a malá kope každý den hodně,tak snad je vše v pořádku.Děkuji.verča
Ahoj, ráda bych požádala o radu
Jsem dnes 28+1tt a už tak týden mě trápí bolest u kyčlí při chůzi. Je to taková ostrá bolest jako když běžíte a přitom mluvíte. Vždy je bolest na pravé straně. Přijde mi jak když tam mimčo tlačí hlavičkou. Měla jste to také některá?
Mam to taky a taky na pravy strane
ted me to teda boli uz i v klidu…a pri chuzi mi kycel přeskakuje, coz je neprijemny ![]()
@elinka90 mám známého lékaře a ten mi říkal, že je to slinivka, protože nestíhá…je to jako při běhu, když člověk špatně dýchá. Pomáhá správné dýchání a přestávky. Přecejen je jedna slinivka na 2 lidi, tak je to normální ![]()