Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ve čtvrtek v noci mi ale odešla hlenova zatka a od té doby ještě po kouskách takhle ze mě jdou kusy hlenu. Od té doby mě brutálně bolí břicho. Nejdřív to bylo trochu, dneska víc, odpoledne jsem se nemohla skoro narovnat. Včera večer mě poslali z nemocnice domů. Už mě dva dny to břicho prostě brutálně bolí v kuse, že se občas ani narovnat nemůžu, dva dny jsem nespala a jsem úplně hotová a z nemocnice už mě dvakrát poslali pryč, že nerodím a tak ať jedu domů. Tak jsme se teď dohodli, že ať cokoliv, že ráno pojedeme do nemocnice, tam jim řeknu že to už není možný, že už mě to tak dlouho bolí, ať s tím něco udělají, to už se nedá. Co myslíte?
Příspěvek upraven 19.09.15 v 22:42
A tepla vana ti nepomaha? Kdy mas termin? Na velkou chodis nebo mas zacpu?
Jeste bych si zmerila teplotu, bolest v kuse na porod moc nevypada, spis aby to nebyl nejaky zanet v deloze.
Jsem šest dní po termínu. Teplotu nemám, neměřila jsem jí, ale to bych cítila…
@krukynka Taková dlouhotrvající bolest není normální, být tebou, jedu do porodnice. Nebo zkus zavolat na gynekologickou pohotovost do porodnice a zkonzultovat to s nimi po telefonu (většinou tam sedí nějaká sestra).
A pohyby normalne citis? V porodnici ti nataceli monitor a ten byl ok? Snazila bych se najit nejakou ulevovou polohu, mne vzdycky vyhovoval klek. Zkusila bych si kleknout na polstar ke gauci nebo k nejake stolicce, podestlat si hlavu a odpocivat. Stastny budouci otec by mohl vzit olej (klidne jedly, co mate na vareni) a masirovat bedra.
A rano bych asi opravdu jela a rekla, ze uz nemuzu a nehla se odtamtud. At se mnou neco provedou.
Sest dnů po termínu taková bolest?? To už by mne z nemocnice nikdo nedostal!
Určitě tam jed a trvej na pořádném vyšetření.
Monitor natáčeli a byl v pořádku. Třeba teď mám takovou (už tomu říkám) svojí pauzu, kdy je to klidnější a říkám si co jsem blbla. Ale pak to zase přijde a třeba tři čtyři hodiny trvá. S přítelem už jsme dohodli, že ráno tam zajedeme (jinam než už třikrát) děj se co děj, i nic. On se bojí o mě i. o miminko a já se bojím o malého i o něj (vypadá že brzy zkolabuje on)
Jestli se ti cokoliv nezdá, nenech se odbýt. Jde o bezpečí dítěte i tebe a přes to nejede vlak. Mě jednou poslali domů s planým poplachem a pak jsem podruhé čekala zbytečně dlouho. Pořádný kontrakce nikde, jen mě to pořád pobolívalo. Až mě bolelo břicho tak, že mi nešlo stát na místě, jeli jsme a takovej fofr jsem v životě neviděla. Horší ozvy a okamžitě na císaře. Otevřená jsem přitom nebyla, prostě se tam malej necítil. Nechci strašit, ale lepší tam být pečená vařená, než mít zbytečně komplikace. Hodně štěstí tobě i miminku, brzo se určitě uvidíte! ![]()
@krukynka hlavně se soustřeď, jestli cítíš pohyby, aspoň občas.
Tak dnes přes noc se to všechno hodně zklidnilo… z toho už vůbec nejsem moudrá.
Ahoj anonymně, protože se stydím
od pátečního večera mě bolelo v kuse břiše. Jsem teprve 33tt a tak jsem měla strach a už přemýšlela o porodnici. Včera jsem byla 3× na velké a cca od 16:00 jsem začala neskutečně prdět. Takže jsem byla totálně nadmnutá. Ještě dnes trochu pobolívá, ale už je to tak 100× lepší. Nemáš to taky tak?
Vím o dvou těhotných, které měly zánět slepého střeva. Byly operovány. Podle jejich řečí se žádnému z lékařů do operace těhotné nechtělo. S maminkami i dětmi vše OK, maminky děti donosily a porodily zdravé děti.
Já nějakou nadměrnou plynatost necítím, všechna bolest je v podbřišku a zádech. Já tím, že se to přes noc uklidnilo a dokonce jsem po třech dnech i spala, zůstávám doma.
U mě slepé střevo nehrozí, už ho nemám. Ale slepák taky bolí jinak- v břiše, v pravo, a z pravidla se zvrací.