Bolest zad a kojení

358
1.11.11 07:50

Bolest zad a kojení

Ahoj,
mám pětiměsíční mimčo a už třetí den velké bolesti bederní páteře. Stalo se mi to při zvedání mimi z postýlky, zatím se léčím jen tím, co mohu při kojení, ale protože bolesti jsou opravdu velké (nejsem schopna mimčo vyndat z postýlky ani kočárku, musí mi asistovat mamka), uvažuju, že bych dočasně přerušila kojení a odstříkávala mléko (malá je částečně - z větší části na UM), abych mohla nějaké silnější léky a pak se ke kojení vrátila - i když se mi do této varianty moc nechce. Tak jsem se vás chtěla zeptat, zda jste měly něco podobného, co vám pomohlo a za jak dlouho vás to přešlo? Normálně na bolesti zad netrpím, mám to poprvé. Rozhoduju se mezi návštěvou MUDr. a fyzioterapeutem, nebo obojí, zatím jsem dost imobilní, tak nevím. Uvítám vaše zkušenosti. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13141
1.11.11 08:04

Ahoj. Ruply mi záda, když měl malý 3,5m. Mě se teda brutálně stáhly svaly kolem lopatek a hodně to bolelo. Tak jak popisuješ, nemohla jsem malého skoro ani vyndat z postýlky. Ale musela jsem, nikoho jsem tady neměla. Šla jsem k doktorce. Protože kojim, tak prášky mi napsat nemohla žádné. Ale nasadila nějaké obstřiky (tuším mezokainové), chodila jsem tam týden a záda se srovnaly. Do toho mi doporučila masáže a plavání.
Malému je 10m a stále kojim, ani při obstřikách jsem kojení nepřerušila. Sice pořád čekám, kdy mi záda povolí znova, ale zatím jenom sem tam pobolívají. Malý je totiž kus chlapa.
Já bych jako první skočila k obvoďákovi. A čím dřív, tím líp!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Delphi
1.11.11 08:24

Ahoj, já měla něco podobného asi před 2 měsíci. Stalo se mi to na vodě, když jsem malého přenášela přes kameny a spadla s ním. Jak jsem padala, škubla jsem s ním, abych na něj nespadla a pěkně jsem si hnula se zádama. Následkem toho jsem pak malou (8 měsíců) taky vůbec nemohla zvednout a v noci mi jí nosil na kojení manžel. Byla jsem u fyzioterapeutky a ta mi akorát dala pár cviků.. ale říkala hlavně tomu dát teplo… Já si to mazala
Alpou a Opodeldokem a nosila jsem to stahnuty bederakem.Trvalo to tak 10 dni.

• Citovat
  • Upravit
17014
1.11.11 08:25

Já mohu doporučit mazání konskou mastí.ale z lékárny, forte modrá chladivá a musí tam být obr kaštanu s ledem :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
23.1.14 07:56

Holky, můžu při kojení paralen, nebo brufen?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
451
23.8.14 19:30

"Ruply" mi záda

Ahoj holky, dnes ráno jsem se ohnula a „ruply“ mi záda. Až jsem se bolestí zavlnila, jak se mi tam skřípl nerv. Pravděpodobně mi povyjel obratel kousek nad bederní páteří. Nemůžu se vůbec narovnat. Dnes byl doma manžel, takže malého (7 měsíců) obstaral. Já nejsem schopná se ohnout do postýlky, nebo ho vyndat z kočárku :-( Zítra večer ale manžel odjíždí na služebku, tak nevím, co dělat. Toto se mi stává tak 2×-3× ročně, vždy se dojdu nechat napravit k fyzioterapeutovi a mám zase klid, ale o víkendu nepracují a já potřebuji zítra již alespoň trošku víc fungovat. Máte někdo zkušenost s obstřikem? Zabírá to? Uvažuji, že si zítra ráno dojedu na pohotovost, ale zatím jsem na obstřiku nikdy nebyla, tak se trošku bojím a hlavně nevím, zda to zabírá. Taky nemám moc dobré zkušenosti z pohotovostí, ale zoufalé věci si žádají zoufalé činy.. :-( Jo a taky ještě kojím. Už sice přikrmujeme, ale kojení je stále ještě nejdůležitější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4443
23.8.14 19:58

@reliska já marodím už čtvrt roku se zády. Zašla bych na neurologickou ambulanci. Jestlí máš někde blízko nějakou nemocnici určitě bych šla tam. Obstřik mi docela pomohl ale ne na dlouho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
23.8.14 20:00

Dosla bych si na tu injekci. Manzel mel skriply nerv na chodidle, 2 mesice ho to bolelo, kulhal. Byl ve ct, v patek uz zas normalne chodil.
Fungovat musis, k fyzio zajdes pak

• Citovat
  • Upravit
451
23.8.14 20:02

@kristyn.g A pomohl ti hned první obstřik? Já potřebuji vyřešit hlavně ten zítřek a nedělní noc, abych byla schopná prcka vytáhnout z postýlky.. Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
451
23.8.14 20:03

@Verun83 Díky, přesně tak to mám v plánu.. Úplně se děsím dnešní noci.. :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
977
23.8.14 20:05

Ahoj, taky jsem měla problémy z bolestí zad z kojení, zvedání malého apod. Došlo to tak daleko, že když jsem vstávala ze židle, tekly mi slzy bolestí. Zašla jsem za obvodní lékařkou, ta mě poslala na fyzioterapii, kde jsem cvičila a chodila na elektroléčbu. To mě dalo do provozuschopného stavu, ikdyž to pořád nebylo ono.
Teď jsem začala chodit na pilates, je to velmi šetrné a posiluje se hluboké stabilizační svalstvo, a konečně mě nic nebolí. Ty bolesti zad v oblasti bederní páteře často způsobuje povolené břicho po porodu (stejně to bylo i u mě) a následné poponášení, přebalování a v neposlední řadě kojení. A jediná definitivní cesta, jak s tím něco dělat je cvičení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
451
23.8.14 20:14

@krakatice Máš naprostou pravdu. Já jsem ale tak trošku lajdák. Se zády mám problémy už asi 8 let, sedavé zaměstnání atd. atd. Vždycky jsem začala cvičit, ale v okamžiku, kdy problémy přestaly, tak jsem přestala i já :-( Teď jsem měla docela dlouho klid, ale v týdnu jsem po dlouhé době dělala na zahradě a samozřejmě hned jak utržená ze řetězu (sekání trávy, pletí, čištění ptačí voliéry), hezky jsem se u toho zapotila a foukal svěží čerstvý vítr a já ohnutá k zemi.. No a dnes ráno jsem se ohnula pro koš s prádlem a bylo :-( Mám to vždycky po takovémto „výkonu“ :-) Obvykle začínám s prvním házením sněhu.. Jenže teď mám 8kg prcka, kterého tahám celý den a potřebuji fungovat. Manžel jezdí domů až večer, takže jsem na něj celý den sama. :-( A nejvíc se bojím, abych ho nedejbože někde neupustila, když mám rozdrážděný ten nerv..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4443
23.8.14 20:19

@reliska mě to pomohlo, ale fakt na pár hodin. Obávám se že ho nevyndáž z předklonu, řešila bych to dopředu, třeba vzít ho k sobě do postele a vubec ho do malé postýlky nedávat nebo tak něco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
451
23.8.14 20:21

@kristyn.g Dobrý nápad. Radši udělám předběžná opatření, než v noci bezradně stát nad řvoucím miminkem.. Tak uvidíme, co se mnou udělají na pohotovosti. Ach jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4443
23.8.14 20:32

@reliska tak držím palce ať to přejde! Já mám vyhřezlou ploténku to mám na dlouho :-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí