Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahojky,
uz 3 den mam docela silne bolesti zapesti, vystreluje to ze spodni strany zapesti do dlane a k loktu…hodne to boli pri otaceni, jen kdyz mam ruku dlani dolu, nic necitim, jakmile pootocim tak vidim hvezdicky pred ocima
Zkousim mazat Voltarenem, ale moc nepomaha tedy, mam spis pocit, ze se to den ode dne zhorsuje, namozene to asi neni, je to leva, dite nosim na prave a vetsinu namahavych cinnosti delam take pravou rukou…
Nemate nekdo tuseni, co by to mohlo byt? nerada bych slozite domlouvala hlidani, abych mohla k doktorovi, a ten mi pak rekl, ze to nic neni ![]()
diky ![]()
Syndrom karpálních tunelů?
Nejsi těhotná? - to by mohlo taky souviset
@Anonymní píše:
Syndrom karpálních tunelů?
Nejsi těhotná? - to by mohlo taky souviset
Jezis, tak to doufam, ze teda ne
teda, nemela bych byt, beru HA ![]()
A ten syndrom karpalnich tunelu, co to je?
To by mohly být natažené flexory a extenzory prstů. Hodně to bolí v zápěstí u malíkové strany? Vzít do ruky drobnou věc, např. tužku, nebo lžíci - tak to hodně bolí?
@ivulka píše:
To by mohly být natažené flexory a extenzory prstů. Hodně to bolí v zápěstí u malíkové strany? Vzít do ruky drobnou věc, např. tužku, nebo lžíci - tak to hodně bolí?
Nene, to ani tak ne, i kdyz to citim, neni to nejak hrozne, mnohem horsi je otocit ruku, kdyz ji mam dlani dolu, tak ji otocit dlani nahoru, jedno jakou stranou, to se skoro neda, to hrozne boli ![]()
Zkuste na zápěstí nanést dolgit krém (kdysi byl yelon gel ale ten se už nedělá) na to dát igelitový sáček, ten chytit klasickým obvazem. Poté sćelé zápěstí zafixovat pružným obinadlem, aby se zápěstí co nejmíň namáhalo. To vše nejléep na noc. Mělo by to pomoct.
@ivulka Diky za tip, kouknu odpoledne u nas v lekarne, jestli ten gel maji(neziju v Cr), zatim jsem to namazala Voltarenem a svazala a jestli to neprejde tak naklusu k doktorovi ![]()
Také mne bolí, a bolévalo zápěstí, hlavně když se narodila první dcera, to jsem bolestí ani nemohla vyždímat hadr na podlahu, pomohlo mi denně cvičit po ránu a to tak, jako že chci šroubovat žárovku, tak 50× obě ruce, bolí to pekelně, ale pak je to moc lepší.
U toho, co popisuji je důležitý ten sáček a dát to do tepla, jmenovalo se to Yellon gel
@ivulka píše:
U toho, co popisuji je důležitý ten sáček a dát to do tepla, jmenovalo se to Yellon gel
JJ, pochopila jsem, snad ho tady budou mit, sacek doma mam, tak az mi odpoledne otevrou tak se vydam do lekarny
diky ![]()
@klárka14
to si v tuhle chvili neumim predstavit.kdyz jen mirne pootocim zapestim, tak se mi dela cerno pred ocima, natoz dobrovolne a jeste 50× tocoit, brrr
snad to povoli, tak to zkusim, ale ted to vazne nejde
je zvlastni ze to ale jinak neboli, jen pri otoceni, pri zatinani pesti, zvedani lehkych predmetu, pohyb nahoru a dolu taky ne ![]()
Já měla podobné bolesti jen když jsem to zápěstí předtím hodně namáhala a z nejhoršího mi pomáhala masti IBU-HEPA, zafixovat ortézou a nahřívat polštářkem z peciček…druhý den to bylo zpravidla lepší a do tří dnů bylo po bolesti…
@kendra píše:
Já měla podobné bolesti jen když jsem to zápěstí předtím hodně namáhala a z nejhoršího mi pomáhala masti IBU-HEPA, zafixovat ortézou a nahřívat polštářkem z peciček…druhý den to bylo zpravidla lepší a do tří dnů bylo po bolesti…
No, jenze ja ho nijak nenamahala
Vcera jsem jela jeste k doktorovi, porad se to zhorsovalo, samozrejme na rentgenu nic nenasli, pak mi to tam zkoumali a kroutili 4 doktori, a na nic neprisli
asi si mysleli, ze to hraju ci co
tak mi dali sadru, prasky na bolest a nazdar ![]()
Sádru???
Proč ti nedali jen ortézu aby sis to mohla aspoň promazávat? A na jak dlouho tu sádru máš?
@kendra píše:
Sádru???Proč ti nedali jen ortézu aby sis to mohla aspoň promazávat? A na jak dlouho tu sádru máš?
JJ, taky jsem valila oci, oni proste nevedeli co s tim, tak sup sadru a nazdar
mela jsem takovou tu polovicni, jen nahore sadru jinak obvaz, ale pred hodinu jsem to ustrihla, bylo to na nic, ta dlaha nebo sadra nebo co to melo byt, tlacila presne v miste, kde me ruka boli, skoro jsem nespala
tak jsem to usmikla a ted promazavam Voltarenem, masticku, co navrhovala ivulka u nas nemaji…
stahla jsem si to obinadlem a je to trochu lepsi, ale i tak to boli jak cert ![]()
A orteza se da koupit, nebo jen na predpis od doktora?
Orteza se dá koupit i bez předpisů…je ji dokonce víc druhů…já mám jen obyčejnou z Lidlu ![]()