Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, vidím, že diskuze je staršího data a nikdo nereagoval. Já ale tuhle situaci aktuálně řeším, proto ji chci tímto znovu otevřít.
Měla jste některá polyp v děložní sliznici? Nemám na mysli polyp děložního hrdla, nýbrž polyp v děložní dutině.
Budu ráda za jakékoli odpovědi a informace.
Měla jste například některá problém s následným otěhotněním?
Děkuju.
@věrka6 píše:
Ahoj ja ho mela prave v deloze
Ahoj a jak to nakonec dopadlo?
Vsechno ok sla jsem hysteroskopii a odstranili to byl to jednodenni pobyt. cetla jsem, ze je u toho mensi pravdepodobnost otehotneni a vetsi sance potratu. jedno ditko uz mam.kdyz jsem cekala druhe bohuzel jsem v lednu potratila v 6tt takze je mozne, ze to bylo tim, ale to mi nikdo nepovi.
Ahoj,
právě jsem prodělala odstranění polypu z dělohy. Když jsem sháněla nějaké informace o tom, jak to probíhá, na nic jsem nenarazila. Tak jsem si říkala, že to sem popíšu. Kdyby třeba zase někdo hledal.
Tak tedy - po nálezu polypu v děloze rozhodla moje gynekoložka, že vyčkáme jednu menstruační periodu, jestli se neodplaví sám. Někdy se to prý stane. Protože se neodplavil, poslala mě na operaci - hysteroskopii. Před operací jsem prošla běžné předoperační vyšetření u své praktické lékařky (tlak, moč, krev, EKG). Den před operací jsem směla jíst jen jogurty nebo polévky, od 18.00 už nic a od půlnoci se nesmí už ani pít. K příjmu na operaci jsem nastoupila ráno v 7.30, sestřička změřila tlak, pan doktor se přeptal na rodinnou anamnézu a na můj zdravotní stav a pak mě odvedli na pokoj. Sestřička mi píchla injekci na ředění krve a dala mi erární košilku a stahovací punčochy. Pak mě odvedli na sál. Žádné klystýry, cévkování a podobné záležitosti se u tohoto zákroku nedělají. Během dvou minut mě uspali a po 35 minutách už mě probírali v mém pokoji. Ležela jsem v posteli a měla kanylou zavedenou kapačku. Na zavodnění. Sestřička mi pravidelně chodila měřit tlak a teplotu. Po čtyřech hodinách (když dokapala kapačka) mi dala napít a misku piškotů. Kapačku odnesla, ale kanylu mi až do večerní vizity nechala. Doprovodila mě do sprchy (cítila jsem se úplně v pohodě, ale prý se to z bezpečnostních důvodů musí) a pak mě nechala odpočívat. Kolem šesté jsem dostala normální teplou večeři, pak proběhla vizita a vyndali mi kanylu. Po osmé ještě přišla sestřička, jestli mě nic nebolí a jestli nechci léky na spaní a do rána mě nechali být. Ráno sestřička donesla snídani, v sedm na vizitě mě paní doktorka dovolila propustit a v půl deváté už jsem svištěla domů.
Hned po zákroku jsem se cítila jako první den menstruace, ale už večer to bylo jen slabounké krvácení a druhý den ráno jen růžové špinění, které pak trvá pár dnů. Cítila jsem se dobře a v podstatě jsem se den válela, četla si a koukala na televizi.
Za 10 dnů mě čeká kontrola.
Tak snad bude informace užitečná.