Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Zdravím..trpím dlouhodobými problémy s obrovskou únavou, nevolností..trvá to skoro rok a doktoři si mě stále přehazují jak horkej brambor s tím, že jsem v pořádku a svádí to na psychiku. ale já jsem psychicky v pořádku, žádné deprese apod. nemám..i psychiatr si semnou neví rady, že mu to přijde divné a posílá me k psychologovi.
Začalo to v listopadu 2011 nějakou virozou, kdy jsem byla jak bez života..dále strašné motání hlavy a nevolnosti..skončila jsem na Vánoce v nemocnici..ležela tam jak hadrová panenka. poslali mě domů s doporučením na nějaká vyšetření ale já byla ve stavu kdy jsem nebyla schopna ničeho. Mám dvě malé děti, někdy je to trochu lepší ale po většinu času mívám stavy, že nejsem schopna vstát z postele, cítím jako by mi někdo sebral všechnu energii
a často mám i stavy, kdy se mi z ničehonic udělá nevolno, začnou se mi zavírat oči..jakoby mi někdo píchnul uspávacví injekci.
Pokud máte někdo zkušenost, poradte prosím, jestli by se o tuto nemoc mohlo jednat. Jsem zoufalá..nedokážu s dětma ani jít ven, problém mi dělá běžná práce v domácnosti.
Už je mi i trapné jít k dr. aby si nemyslel, že jsme nějakej hypochondr ![]()
Prý by se to mělo zjistit z nějakých krevních testů na imunologii…
![]()
S únavovým syndromem zkušenost nemám, jen se zeptám - vyšetření štítné žlázy ti dělali?
@Lennau píše:
Ano štít. žlázu dělali..
Já v jednu dobu taky začala být unavená. Bylo to plíživé, postupně ale horší a horší. Moc jsem tomu nevěnovala pozornost, vždycky jsem si našla důvod, jak to „zakecat“ - unavená z přesčasů z práce, unavená protože jsem byla delší dobu doma na neschopence po IVF, unavená protože jsem se moc přejedla, unavená protože cokoli, jen abych si nepřipustila zdravotní problém a nemusela k doktorovi. Vyjít schody domů do třetího patra mi trvalo třeba i deset minut. Nemohla jsem ani pověsit prádlo na šňůru. Došlo to tak daleko, že abych si mohla vyčistit zuby nebo se učesat, musela jsem si tu ruku s kartáčkem nebo hřebenem přidržovat tou druhou rukou.
Nakonec jsem zkolabovala. Po týdnu na kapačkách na to konečně přišli - dlouhodobě nefunkční štítná žláza. Já měla i další příznaky, ale já to fakt zanedbala a taky to hodně sváděla na vedlejší účinky léku Champix na odnaučování kouření.
Tak proto jsem se ptala, zda ti dělali vyšetření štítné žlázy, protože u mě to byla příčina neskutečné únavy (a dalšího).
Já můžu doporučit přečíst si něco od MUDr. Jana Hnízdila. Nevím sice, jak žiješ, ale možná by tě přivedl k tomu, začít trošku jinak přemýšlet a sama si najít příčinu. Můžu doporučit jeho knihu Mým marodům aneb Jak vyrobit pacienta nebo debatu z pořadu Duše K. Je dlouhá, ale zajímavá.
Mě to právě všechno začalo asi půl roku po porodu..po druhym synovi ![]()
@Lennau píše:
Zdravím..trpím dlouhodobými problémy s obrovskou únavou, nevolností..trvá to skoro rok a doktoři si mě stále přehazují jak horkej brambor s tím, že jsem v pořádku a svádí to na psychiku. ale já jsem psychicky v pořádku, žádné deprese apod. nemám..i psychiatr si semnou neví rady, že mu to přijde divné a posílá me k psychologovi.
Začalo to v listopadu 2011 nějakou virozou, kdy jsem byla jak bez života..dále strašné motání hlavy a nevolnosti..skončila jsem na Vánoce v nemocnici..ležela tam jak hadrová panenka. poslali mě domů s doporučením na nějaká vyšetření ale já byla ve stavu kdy jsem nebyla schopna ničeho. Mám dvě malé děti, někdy je to trochu lepší ale po většinu času mívám stavy, že nejsem schopna vstát z postele, cítím jako by mi někdo sebral všechnu energiia často mám i stavy, kdy se mi z ničehonic udělá nevolno, začnou se mi zavírat oči..jakoby mi někdo píchnul uspávacví injekci.
Pokud máte někdo zkušenost, poradte prosím, jestli by se o tuto nemoc mohlo jednat. Jsem zoufalá..nedokážu s dětma ani jít ven, problém mi dělá běžná práce v domácnosti.
Už je mi i trapné jít k dr. aby si nemyslel, že jsme nějakej hypochondr
Prý by se to mělo zjistit z nějakých krevních testů na imunologii…
Můžu se zeptat? Jak to zvladate nebo už se Vám nějak zlepšily ty únavy?