Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Maminky, jsem v 37tt a mám už přes týden příšerné bolesti hlavy, měla nebo má to některá z Vás? a co s tím děláte?:)
Mela jsem neskutecne migreny pocas druheho tehotenstvi v prvnim a druhem trimestru. delat se toho moc neda. urcite si nemyslim, ze je bezpecne uzivat medikamenty dokonce v poslednim trimestru. zkus vydrzet, verim jak ti je.
Prášky bych určitě nebrala, tomu se bráním zuby nehty i bez těhotenství:)zkoušela jsem i cvičit, spršku, atd, ale prostě nic, asi to je i z počasí, hormonky a nevyspání:)
@wesny píše:
Prášky bych určitě nebrala, tomu se bráním zuby nehty i bez těhotenství:)zkoušela jsem i cvičit, spršku, atd, ale prostě nic, asi to je i z počasí, hormonky a nevyspání:)
normálně si vem paralen a běž si lehnout
@wesny vidis, ja nezkousela ani tohle:) a odpocivat vedle ziveho syna jsem si nejak nedovolila. aspon si muzes jit lehnout:)
@lianah to jsem si taky říkala, že mohu být ráda, že to jsem sama a neomezuje mě nic a nikdo, teda až na mojí velikou čubinu, ale ta mě nepotřebuje 24hodin denně..možná je to lepší, člověk nemá čas se tak sledovat:)
Mě bolest hlavy nikdy bez prášků nepřešla. Pokud si vybavuji, tak jsou tyhle prášky nebezpečné hlavně v prvním trimestru, ne? Jako jasně, je to svinstvo, ale pokud já si vzpomenu na moje pokusy o zbavení se bolesti hlavy (někdo radil) „jdi si lehnout, zaspíš to“, jak jsem se pak uprostřed noci probudila s takovou bolestí hlavy, že jsem se plížila kolem stěn k lékárničce a málem z té bolesti zvracela? ![]()
Já jsem kvůli tomu volala na gyndu a doktorky mi řekla ať si klidně vezmu prášek. Jen že se nesmí kombinovat Paralen a Brufen (Ibuprofen).
Ahoj, jestli můžu poradit tak si najdi centrum pro léčbu bolesti hlavy ( je téměř v každém městě) tam ti od bolestí pomůžou i s ohledem na těhotenství. Já se díky nim zbavila nekončící několikaleté bolesti ( teda nezbavila ale když přijde tak se jí dokážu zbavit) ![]()
@wesny sice nejsem těhule, ale minulý týden jsem měla neskutečné bolesti hlavy a důvod - vysokánský tlak (190/120). A to jsem celý život měla max. 120/80. Raději si zaběhni k dr.
@konilka jakožto těhule, která má každým dnem rodit, chodím pořád k dr, takže dnes jsem měla 90 na 60 ![]()
@wesny tak to jo, přehlédla jsem, že jsi téměř na konci
Tak to ti neporadím, snad jen ten Paralen ![]()
@wesny no tak to můžeš mít právě od toho nízkého tlaku, ne? co takhle kafe?