Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Uz asi tri tydny desne chronicky kaslu. Tyden asi mam z kasle zhmozdene zebra. Dostala jsem ATB A Mucosolvan. Jenze ted me desne v zebrach ruplo a ja se ztezi pohybuju. Boli to jak cert, ani konvici na caj neudrzim. Mam jet do nemocnice? Nebo to za nejakou dobu prejde? Diky
Já to taky měla skrze astmatickej kašel, nezávidím
je to bolest jako kráva! Ale po čase to fakt přešlo, nikam sem s tím nejela. Už si teda nepamatuju, jak dlouho to trvalo, tak týden
Ale nejhorší to bylo tak ty první dva dny, pak už to docela šlo…No, jenže pak se mi to stalo zas na druhé straně žeber
Ale pak už naštěstí dobrý…
Drž se, je to fakt hnus ![]()
No ja uz to mam od 28.12. Kasel asi od 20.12. Ted ve stredu jsem to uz nevydrzela a zasla k mudr, dala mi ty ATB. Ale dnes jako des, jak to tam kruplo, bala jsem se ze mi prasklo zebro. Boli to jak svina, hnus ani caj si moc nemuzu udelat, pac neudrzim bolesti konvici. ![]()
Žebro ti nekřuplo, spíš se ti lehce posunulo v kloubu. moc dobře to znám. zkus se protáhnout, ruce jakoby vytáhnout nahoru co to půjde, sepnutý, pak sepnout za zády, ramena dolů a jakoby táhnout od zad. a jestli máš doma velkej míč, zkus si na něj lehnout, zaklonit hlavu, ruce natáhnout za hlavu a prostě natáhnout páteř na míči a zkusit to uvolnit.
Jo a bolesti puknu.
Je to des, ale diky za rady, ted uz lezim v posteli.
@piggsi tak to zkus nahřát suchým teplem, jestli máš gelovej polštář. vím jak to bolí, mám hypermobilitu kloubů a aktuálně mám žebra vyhozený několik měsíců, v těhotenství mi s tím nikdo nic neudělá. jinak chodím k fyzioterapeutce na mobilizace, která mě jednou za čas narovná. kolikrát bolestí nemůžu ani pořádně dýchat. ale protažení pomáhá. uvolní se to
Jj, pak to zkusim. TED chci byt chvili v klidu. Jestli to ale trochu nepolevi, tak radeji zajedu do nemocnice, taky se muze stat, ze ho mam praskle.
@piggsi nemyslím si, že by ti kašlem prasklo žebro. spíš se ti posunulo a skříplo nějaký nerv a proto to tak bolí.
Na tady to ti nikdo nic nedá…i kdyby jsi to žebro měla prasklé, což určitě nemáš, tak se to nedá nijak obvázat…já si tím prošla v těhotenství a bylo to hotové peklo
…spala jsem asi 14 dní v křesle, pač jsem nemohla ležet, no prostě nic…ani prášky jako aulin, které se dávají na bolesti zad nezabral…prostě to budeš muset přežít i když je ti na zdechnutí…já jak jsem to měla, tak jsem si už i říkala, že snad skočím z okna (samozřejmě bych neskočila), ale už jsem fakt nevěděla, jak to přežít…základ je zbavit se kašle, abys to tím nenamáhala
…snad ti bude brzy líp ![]()
Pry se to stava i obyc kychnutim, tak ja nevim. JE TO ALE DESNA BOLEST.
Já měla bloklá žebra vloni v zimě, taky se mi to stalo z kašle. Nemohla jsem ani dýchat, s každým nádechem to hrozně zabolelo, a to nemluvím o zakašlání nebo kýchnutí. Byla to fakt hrůza. Nakonec jsem si to namazala hřejivou mastí, ta bolest se rozestoupila a to už byl konec. Jela jsem na pohotovost, udělali mi rentgen, na nic nepřišli, prý že je opravdu o jen z toho kašle, píchli mi akorát nějakou injekci, sice trošku pomohla, ale bolest jsem přestala cítit až tak za dva měsíce, táhlo se to strašně dlouho
.
Booze to mi ani nerikej, ja musim do prace, uz dnes jsem odrekla tolik zakaznic ![]()
@piggsi píše:
Booze to mi ani nerikej, ja musim do prace, uz dnes jsem odrekla tolik zakaznic
tak s prací bych moc nepočítala a to minimálně 14 dní ![]()
Ja musim v pondeli
nemam na najem a ani z ceho zaplatit socku a zdravotni, takze musim, snad to o vikendu trochu prestane
Leda nějaký silnější léky na bolest (novalgin
)…Ale trvalo mi to taky docela dlouho, ale spíš tak, že sem to ty dva měsíce cítila a bála se každýho zakašlání, ale už mě to neomezovalo. Ale ten zhruba týden to bolelo fest
No a jak sem psala, jakmile to už bylo docela dobrý, zase se mi to stalo na druhé straně ![]()