Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj holky,taky některou z vás sem tam začne bolet strašně žlučník?Mě to chytlo zase včera,ale tak,že sem se nemohla ani narovnat..strašná bolest.Nevím,jestli se tam mimčo nějak převrací,ale dřív jsem to neměla a ted každou chvíli.. ![]()
No, pokud už jsi ve stadiu těhu, že tě miminko kope, tak to taky klidně může být tím
A nebo papáš nějaká šíleně tučná jídla??? ![]()
Tak to asi fakt bude zlobit mimísek
No, ale kdyby ta bolest byla fakt moc velká a častá, tak raději zajdi k dr - určitě to nic nebude, ale pro lepší pocit, ať jsi klidnější, těhulko ![]()
Už samo těhotenství dává žlučníku zabrat a hormonální změny můžou způsobit žlučníkové kameny. A zvlášť, když se ti tam prcek převrací. zkus si opravdu vypozorovat, jestli je to tím, jak se mimčo převrací, nebo jídlem, nebo např. stresem. ![]()
Občas mám žl. záchvat a jeden proběhl i v těhoteství.
Dalo by se říct, že v těh. je to ještě náchylnější k tomu, aby zlobil.
Pokud tušíš, že je to žl. tak si dej 2 -3 dny dietku..Ta bolest za to nestojí.
Ahoj!
Mě taky v půlce prvního těhotenství zlobil žlučník, několikrát jsem byla v nemocnici s ukrutnými bolestmi i přestože jsem držela velmi přísnou dietu. Podle doktorů s tím miminko nemá (ohledně pohybů nebo kopání do žlučníku) nic společného. Spíš hormony, únava organismu, prostě ,,jiný" stav.
Asi Tě moc nepotěším, ale já si díky těhotně neoperovatelnému žlučníku ,,vypěstovala" chronický zánět slinivky= pěkná sviňárna. A to jsem fakt hned po první kolice najela na dietu, která díky častnosti a intenzitě dalších kolik končila suchými starými rohlíky, hořkému čaji a mínus 15kg před porodem. Prostě k tomu holt má někdo větší dispozice.
Radím- opravdu navštiv lékaře- dá Ti léky na bolest a hlavně uvolnění žluč.cest, miminku to nevadí. Dále důsledné držení diety a vyvarovat se stresu.
A držím palce!
taky mě v těhu chytal žlučník
dej si dietku a hlavně hodně pij,to mi tenkrát někdo poradil a pomohlo to ![]()