Foto: Bolesti jazyka a znovu se objevující vřed

5
6.1.26 17:53

Bolesti jazyka

Dobry den, uz pres mesic mam bolesti jazyka. Uprostred se mi vytvoril nejspis vred ktery mi mesic z5 odstranil na orl doktor.Nic to pry neni rikal. Tyden potom se objevilo zase to same a roste to. Jazyk pekne boli. Nemate zkušenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24725
6.1.26 18:56

Jdi znovu na ORL. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
6.1.26 19:04

Tak to půjdu určitě :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1239
6.1.26 19:56

Asi bych tentokrát zkusila zubaře, toto je spíš záležitost pro něj. Když Ti to na ORL odstranili, zhojilo se to a bylo to nějakou dobu ok? Nebo se to hojilo a přešlo zase v toto? Jsi kuřačka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
6.1.26 20:41

Zhojilo a přešlo v todle :)
Ano jsem. Ale ted se snažím skoro nekouřit díky tomuhle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.1.26 21:01

Mazej na ORL, nerada tě strasim, ale moje známá takto běhala mezi ORL a zubařem několikrát kvůli vredu na jazyku a nejdřív to bagatelizovali, pak konečně udělali biopsii a má zhoubný nádor. Relativně mladá, nekuřáčka.

• Citovat
  • Upravit
5
6.1.26 21:41

To je jasný. Hned ráno jedu k dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1239
6.1.26 22:49
@Aknairda píše: Více

To spíš vypadá jako chronicky drážděna sliznice, traumatický vřed. Spinaliom (drtivá většina zhoubných nádorů jazyka) by se rozhodne nemohl po odstranění zahojit do normální sliznice a pak se znovu objevit. A navíc většinou nebolí. Kontrola u lékaře je však samozřejmě na místě, pokud se to nezhojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
6.1.26 23:03
@Anonymní píše: Více

taky mě to napadlo, ale nechtěla jsem až tak strašit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3003
6.1.26 23:39

Nebylo by špatné se zeptat, jestli by to šlo poslat někam na rozbor, když se to vratilo. Nějakou diagnózu ti prvně řekl? Běžně se po ošetření dává zpráva s popisem problému. Byl tam nějaký popis nebo diagnóza?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
7.1.26 18:09

Mela jsem ve zprávě hyperkratoza na hřbetě jazyka..Jen seskrabnuta bez sutury.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3003
13.1.26 02:15

Pokud se to vrací a bolí, nezbývá než zase zajít k doktoru. I jen kdyby to měl sledovat.
Moje zkušenost s opakujícími se problémy je, že doktoři to nejdřív zkoušejí „po dobrém“ a až když se problém nelepší nebo se vrací, začnou uvažovat nad závažnějšími nemocemi a dělají detailnější vyšetření. Neni nutné tam chodit co týden, ale kdyz se něco dva tři měsíce nelepší, tak bych zam zase šla na kontrolu.
Mě třeba praktik léčil asi půl roku záda práškama a když se to pořád vracelo, tak mě poslal na rentgen a tam bum, pokročilá artróza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí