Bolesti páteře

Anonymní
8.1.14 20:04

Bolesti páteře

Ahoj, potřebovala bych napsat, co mně trápí, ale je to spíš neřešitelný problém, nebo nevím, jak to řešit. Roky jsem měla problém s ploténkou, ale stále to šlo, jen občas jsem po špatném pohybu skončila na pohotovosti na infuzích. Ale poslední dobou se mi to ( asi po špatném pádu ) prudce zhoršilo a kousek ploténky se odlomil. Nyní jsem už přes dva měsíce na neschopence, jelikož mám zaměstnání úklid velkých prostor. Nemohu déle sedět, i 10 min v autě je problém, jakmile chci vyluxovat, ihned se ta stálá tupá bolest změní na " píchání nožem ", nemůžu doma ani vytřít, i zátěž tašky 3 kg je stejná. Nemůžu vlastně nic - jen popocházet bytem a být úplně v klidu. Pak to moc nebolí. Do nemocnice na kontroly chodím, ale k ničemu to nevede. Ted tam např. ještě neměli CD z magnetické rezonance - takže opět prodloužení neschopenky a další návštěva až za měsíc. Beru drahé léky proti otoku ( 500 kč měsíčně ) utlačuje mi to kořen nervu a pak necítím nohu, na kterou napadám už stále. Operace je prý v tomto případě riskantní. Jenže jak tohle řešit, nemohu si dovolit být na nemocenské dlouho za 60% platu a uklízet ale také nemohu - nebo mohu, ale za dva dny jsem opět na kapačkách. V práci na mně také nebudou čekat donekonečna, ten můj zástup už toho má plné zuby. Co mám dělat? Doma vezmu dvě plné psí misky a už mně to " bodá " a neumím si představit, jak budu tahat kýble plné vody a luxovat, ale za půlku platu také nemohu být doma.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Ve-ru
8.1.14 20:16

No, tak jedině si zažádat o důchod? :think:

• Citovat
  • Upravit
7257
8.1.14 20:30

Hele s tímhle se potýkám taky :(Vyzkoušela jsi všechno dostupné? Operace je až na posledním místě. Chce to injekce do páteře(ne každý to umí),nebo obstřiky PRT, potom i ozonové obstřiky. Je toho hodně. Já měla vloni výhřez, úplná hrůza, dostala jsem 3 krát obstřik a v poho.Ale za to letos, po námaze mi tam opět něco ruplo a konečná. Měsíc chodím jako 80letá babča. Bolí mě záda, noha až po koleno, nemůžu na nohu ani stoupnout.Byla jsem s tím na pohotovosti, jediný co mi tam dali-berle! A to je vše. Taky nevím co dále, zítra to jdu řešit. Musím nějak fungovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
8.1.14 20:31

Ještě, co jsou to za léky proti otoku? Dík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
8.1.14 21:12

@jannina1 nejspis kortikoidy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
8.1.14 21:16

@Pudloslava
Dík, uživatelka ale píše drahé léky. Kortikoidy až tak drahé nejsou. Bohužel je užívám denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
8.1.14 21:16

Hele operace riskantni proc? operace je riskantni u starych babek. spis riziko, ze by ti nemusela pomoci. osobne doporucuji operaci se vyhnout, pokud to trochu jde, ulomek se vstreba a za par let nemusis mit potize zadne. S praci je to ovsem blbe, to ti ale neurychli ani svecena voda, po operaci bys taky kyble tahat nemohla.
Jak pise janina, mela bys mit RHB, obstriky, korenove obstriky, PRT (to je obstrik s CT navigaci), kaudalni blok (neco jako epidural, picha se mezi pulky), infuse. Nohu bys urcite nemela zatezovat tak, ze ti dreveni nebo desne boli.
Lazne - mas na ne narok, kdyz odchodis 6× RHB, nebude zlepseni a doktor ti napise, ze neni indikace k neurochirurgickemu reseni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
8.1.14 21:18
@jannina1 píše:
@Pudloslava
Dík, uživatelka ale píše drahé léky. Kortikoidy až tak drahé nejsou. Bohužel je užívám denně.

hele na to muze mit kazdy jiny pohled, co je drahe. prosimte snad neberes denne kortikoidy na pater? teda jestli nemas bechtereva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.1.14 21:18

Ty léky jsou Milgamma a Zaldiar. Právě že to PRT mi bylo doporučeno, ale když jsem si o tom přečetla diskuze, to mi fakt stačilo, ufff. Obyčejné obstřiky jsem měla několikrát, abych se vůbec mohla pohnout a o ozonovém obstřiku jsem ještě nikdy neslyšela. Toho PRT se opravdu bojím a prý to ani nemusí pomoci a naopak se to ještě může zhoršit. Takhle - když nic nedělám, je to úplně v klidu a někdy o tom ani nevím, ale to není řešení.

• Citovat
  • Upravit
43035
8.1.14 21:21
@Anonymní píše:
Ty léky jsou Milgamma a Zaldiar. Právě že to PRT mi bylo doporučeno, ale když jsem si o tom přečetla diskuze, to mi fakt stačilo, ufff. Obyčejné obstřiky jsem měla několikrát, abych se vůbec mohla pohnout a o ozonovém obstřiku jsem ještě nikdy neslyšela. Toho PRT se opravdu bojím a prý to ani nemusí pomoci a naopak se to ještě může zhoršit. Takhle - když nic nedělám, je to úplně v klidu a někdy o tom ani nevím, ale to není řešení.

milgamma je vitamin a opravdu je draha. neni na otok.ale leci, smysl ma.
Zaldiar je kombinovane analgetikum, ucinkuje obvykle dobre, neni ale nejsilnejsi.
Na PRT rozhodne jdi, necti zadne diskuse na internetu. neni to nebezpecne a skoro kazdemu to pomuze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30420

Tchýně měla úplně stejné problémy jaké popisuješ, až to došlo do takového stádia, že se nepostavila z postele, takže pak přišla na řadu operace, měla vyhřezlou plotýnku, sice podle MR má vše ok, ale říkala, že bolesti má pořád šílené, ale chodí. A dostala na to důchod, 2 roky plný a teď už má rok částečný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257

@Pudloslava
Já byla o svátcích na neurologii a mám zkušenost, že je to naprosto zbytečná cesta a i peníze. Mladí doktoři snad obstřiky ani neumějí nebo to nedělají, mě jen vyšetřli reakce typu prst na nos apod a poslali na ortopedii, kde mi dali berle.ˇFakt ztracený čas(čekala jsem celkem 4 hodiny) a vyhozené peníze. Akorát mám berle, se kterýma stejně neumím chodit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
8.1.14 21:23
@Pudloslava píše:
hele na to muze mit kazdy jiny pohled, co je drahe. prosimte snad neberes denne kortikoidy na pater? teda jestli nemas bechtereva.

Na páteř ne :) Bohužel mám jiné onemocnění.
Nevíš, jestli dlouhodobé braní kortikoidů se může podílet na tom katastrofickém stavu páteře a bolesti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
8.1.14 21:25

@jannina1 nas teda naucili delat korenove obstriky jako jednu z prvnich veci, ale mas pravdu, ze je kazdy neurolog nedela. celkem me to prekvapuje. nam chodili pacienti od spadovych neurologu s tim, ze je konzervativni lecba vycerpana a kdyz se jich clovek zeptal, co dostali, tak trebas jen tablety :-)

ale kortikoidy na plotynku bys mela uzivat tak maximalne 5 DNU, co beres a jak dlouho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
8.1.14 21:26
@jannina1 píše:
Na páteř ne :) Bohužel mám jiné onemocnění.
Nevíš, jestli dlouhodobé braní kortikoidů se může podílet na tom katastrofickém stavu páteře a bolesti?

aha - jo - no muze to delat porosu, jinak snad ani ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí