Bolesti páteře

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7257
8.1.14 21:29
@Pudloslava píše:
@jannina1 nas teda naucili delat korenove obstriky jako jednu z prvnich veci, ale mas pravdu, ze je kazdy neurolog nedela. celkem me to prekvapuje. nam chodili pacienti od spadovych neurologu s tim, ze je konzervativni lecba vycerpana a kdyz se jich clovek zeptal, co dostali, tak trebas jen tablety :-)ale kortikoidy na plotynku bys mela uzivat tak maximalne 5 DNU, co beres a jak dlouho?

Já je nemám na záda, ale na autoimunitu.Beru je bohužel 3 roky. :( Dávkování dost vysoké.
Právě si říkám, jestli na ten stav zad se nepodílí autoimunita nebo kortikoidy.
Ještě jednu otázku:můžou být bolesti v třísel od zad? Nebo mám v pytli záda i kyčel?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
8.1.14 21:30

@jannina1 jeste jestli to na neurologii posoudili jako ortopedicke a na ortopedii to vicemene tema berlema potvrdili, tak to te mozna vic boli kycel, nez plotna, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
8.1.14 21:31
@jannina1 píše:
Já je nemám na záda, ale na autoimunitu.Beru je bohužel 3 roky. :( Dávkování dost vysoké.
Právě si říkám, jestli na ten stav zad se nepodílí autoimunita nebo kortikoidy.
Ještě jednu otázku:můžou být bolesti v třísel od zad? Nebo mám v pytli záda i kyčel?

no praveze v trisle casto boli kycel. ale samozrejme muzes mit v pytli oboji a neni to nic vyjimecneho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
8.1.14 21:32

Hele koncim, poradnu dokoncim zitra rano

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
8.1.14 21:32

Mě právě řekli, že je to nejasné, ať tedy na bolavou nohu nestoupám a dali berle. Stejně s nima vůbec neumím chodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
8.1.14 21:33

@Pudloslava díky moc :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
odr
2
11.4.15 14:37

PRT

Dobry den ve ctv.jdu na PRT, jsem zbabela, bojim se bolesti, jdu k Sv Anně v Brne. má někdo zkusenosti? Co kdyz to neumrtví, napiste prosím. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
odr
2
22.4.15 15:19

No, mám to za sebou, sice mi nikdo neodepsal, ale nebolelo me to vubec, min nez innjekce. Zlaty rucicky pana primare! :mavam: :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.12.17 10:35

@Pudloslava prosím, prosím, měla bych na Tebe jakožto na neuroložku dotaz.
Je možné, aby perorálně podávané kortikoidy (Medrol 8mg/den, případně Prednison 5 mg/den) dokázaly pomoci s bolestmi krční páteře? Resp. s bolestmi hlavy „od krční páteře“?
Dlouhodobě jsem se s tím potýkala, na RTG i MRI vcelku nezávažné nálezy (vyrovnaná krční lordoza, pouze naznačené drobné protruze). Zkoušeli na mne různé léky (analgetika, antidepresiva, léky na migrénu),nic nezabralo. Rehebilitace velmi malý účinek, v postatě až po 2 letech se mi podařilo najít RHB, co mi výrazněji ulevily od bolestí.
V podstatě od podzima 2011 jsem začala cvičit nové cviky, rok 2012 znamenal celkem výrazný ústup bolestí hlavy a krku. V září 2012 jsem začala brát kortikoidy kvůli IVF a od prosince 2012 jsem byla bez bolestí. Léky jsem vysazovala někdy v březnu 2013. Pak od června 2014 - listopadu 2016 znovu s přestávkami nejdřív kortikoidy a pak Subcuvia (imunoglobuliny). V listopadu 2017 se mi vrátily úplně ty samé bolesti hlavy a krku, co jsem měla předtím.
Je možné, aby ty kortikoidy hrály nějakou roli v ústupu bolestí?
Vím, že se dávají kortikoidové obstřiky, tak mne to napadlo.
Děkuji MOC!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
17.12.17 13:45

@panikralickova ano ano, je to mozne, akorat neni rozumne tim bolesti zad dlouhodbee lecit, pokud nejsou primarne na imunologickem podkladu, kdy to jinak nejde (treba revmatoidni artritida). Kortikoidy zmirni otok a reakci organismu na podrazdeni. Akorat je to jako jit na komara s kulometem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.12.17 15:03

@Pudloslava děkuju! Pomohla by i ta Subcuvia (Imunoglobulin)? Musím dohledat, kdy jsem při té 2. vlně IVF brala Medrol a kdy Subcuvii.
Jak dlouhý by to mělo efekt?
Revmatoidní artritida… trochu jsi mne zaskočila. Měla to moje babička :(. Projevovalo by se to i v jiných částech páteře nebo to může mít vliv jenom na tu krční? Já bolesti jinde nemám.

Jako rozhodně teď nezačnu shánět kortikoidy na vlastní pěst, jen se snažím dopátrat toho, zda to mohlo mít nějaký efekt a zda to případně řešit s neurologem, kam jsem teď objednaná.

Pudlo, díky moc za Tvůj čas! Já jsem byla pro všechny doktory zapeklitý případ, skončila jsem v kolonce „případ pro psychiatra“, takže nemám moc odvahu někam oficiálně vylézat s těmihle teoriemi. Děkuji!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
17.12.17 19:36
@panikralickova píše:
@Pudloslava děkuju! Pomohla by i ta Subcuvia (Imunoglobulin)? Musím dohledat, kdy jsem při té 2. vlně IVF brala Medrol a kdy Subcuvii.
Jak dlouhý by to mělo efekt?
Revmatoidní artritida… trochu jsi mne zaskočila. Měla to moje babička :(. Projevovalo by se to i v jiných částech páteře nebo to může mít vliv jenom na tu krční? Já bolesti jinde nemám.

Jako rozhodně teď nezačnu shánět kortikoidy na vlastní pěst, jen se snažím dopátrat toho, zda to mohlo mít nějaký efekt a zda to případně řešit s neurologem, kam jsem teď objednaná.

Pudlo, díky moc za Tvůj čas! Já jsem byla pro všechny doktory zapeklitý případ, skončila jsem v kolonce „případ pro psychiatra“, takže nemám moc odvahu někam oficiálně vylézat s těmihle teoriemi. Děkuji!

Nesteroidní antirevmatika (Ibuprofen a spol) mají také protizánětlivý účinek a nemají tolik nežádoucích účinků. Nemůžu říci, že by mě efekt kortikoidů nějak zvláť překvapil, dávám j i do kapaček a ony celke účinkují na všechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.12.17 08:01

@Pudloslava tak brufen jsem právě brala a na ty bolesti nezabíral. Měla jsem i Algifen, Rosemig, nějaká Antidepresiva a jednou mi píchali Dolminu. T0 bolesti se to ani nedotklo.
A ty kortikoidy by zabraly jak rychle? Brala jsem je minimálně 2 měsíce, než ta bolest zmizela.
Třeba to fakt zmizelo jen tím cvičením… Nevím…
Určitě to má nějakou souvislost se svalovými dysbalancemi. Te´d podruhé se mi to rozjelo tak, že mne 2dny bolelo v bedrech, pak se k tomu přidala bolest zad kolem lopatky, pak krk a nakonec hlava. Vše ostatní během pár dnů zmizelo, bolesti hlavy zůstaly. Hlava bolí zejména v odpoledních hodinách, ráno se budím bez bolesti.
Cvičím znovu to, co jsem cvičila ten poslední rok, tak snad něco z toho zabere. Ty kortikoidy mne napadly, že to byla jedna z věcí, co jsem těch posledních pár měsíců dělala jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
19.12.17 06:10
@panikralickova píše:
@Pudloslava tak brufen jsem právě brala a na ty bolesti nezabíral. Měla jsem i Algifen, Rosemig, nějaká Antidepresiva a jednou mi píchali Dolminu. T0 bolesti se to ani nedotklo.
A ty kortikoidy by zabraly jak rychle? Brala jsem je minimálně 2 měsíce, než ta bolest zmizela.
Třeba to fakt zmizelo jen tím cvičením… Nevím…
Určitě to má nějakou souvislost se svalovými dysbalancemi. Te´d podruhé se mi to rozjelo tak, že mne 2dny bolelo v bedrech, pak se k tomu přidala bolest zad kolem lopatky, pak krk a nakonec hlava. Vše ostatní během pár dnů zmizelo, bolesti hlavy zůstaly. Hlava bolí zejména v odpoledních hodinách, ráno se budím bez bolesti.
Cvičím znovu to, co jsem cvičila ten poslední rok, tak snad něco z toho zabere. Ty kortikoidy mne napadly, že to byla jedna z věcí, co jsem těch posledních pár měsíců dělala jinak.

to se také stává nezřídka, že vlastně něvíme, co bylo to, co zabralo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí