Bolesti zad a třísel v těhotenství

81
20.1.25 13:13

Bolesti zad a třísel v těhotenství

Ahojky holky, chtěla bych se zeptat, zda měl/má někdo něco podobného.
Jsem 36+5 (37tt).
Pár dnů mě pobolívalo pravé tříslo, jak když je natažené, ale včera jsem skoro nemohla chodit. Dneska se do toho přidaly šílený bolesti zad 🙈 Kříž a bederka, když to chci rozcvičit, protáhnout tak to bolí jak prase. Na kontrole jsem byla v pátek v porodnici vše v pořádku, mimču se daří prý dobře, polohu má správnou a na další kontrolu jdu v středu ke svému gyndaři.
Když se položím na zem, tak bych se zbláznila…😔chodit můžu, ale po chvilce to začne bolet a pobolivaji mě už obě třísla a malinko podbřišek, ale pohyby a vše cítím v pohodě.
Když se snažím zatnout zadek, tak to taky bolí a nebo když sedím.
Do toho se mi zvětšily prsa a ztěžkly jakoby a občas vyteče malinko mlezivo, ale jen nepatrně.
Máte stim někdo zkušenost? Nějaké rady nebo to může být se blížící porod?? Jsem prvorodička, tak děkuji všem za vstřícnost a ochotu. 🍀 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
20.1.25 13:15

@Míša-993 může to být blížící porod. Pokud se ti něco nezdá, zajeď na kontrolu do porodnice hned. Ne vždy se vyplatí čekat. Já byla ale ke konci vždy tak bolavá, že jsem se modlila, ať už je mrne venku :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
20.1.25 13:28
@martina.se píše: Více

Uvidím do večera zda to poleví, zkusím si dát vanu, vždy malinko pomůže od té bolesti, ale zaráží mě ty třísla a včera to bylo fakt že jsem se musela chytat nábytku, když jsem se potřebovala přemístit. 🙄 🙏🏽 Popřípadě asi vyrazíme kdyby se to zhoršilo. Ale jak říkám pohyby cítím dobře, jen ten tlak je šílený a o močáku a chozením na malou každou hodinu ani nemluvím jak to tlačí…🙈 😔taky si říkám, že už ať je venku, ten konec je tedy něco. Máme termín 12.2., ale nemyslím si, že to bude na termín

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16953
20.1.25 16:37
@Míša-993 píše: Více

Ahoj,

ano je to normální. Ke konci těhotenství miminko sestupuje, bolí kyčle, záda, stydká kost, i spona, někdy se bloknou i žebra. Mě třeba dcera skřípla nerv a poslední měsíc mě brněla levá noha, ale hodně, někdy jsem nebyla schopná se postavit, někdy jsem bolestí i brečela.

Drž se :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1418
20.1.25 17:09

Já to měla s první cca od toho 35tt, tříslo takový tah, že jsem se sotva sunula. Teď u druhého se mi to děje už snad od 20tt. Pomáhá lehce cvičit, ale šetřit se.

Každopádně to může být i znak, že se tělo chystá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
20.1.25 19:31

Moc vám děkuji ♥️ 🙏🏽 🙈je to úmorný se někam doplatit🙄… nahřívám si nohu suchým teplem a záda, tříslo mažu traumaplantem (ten se může), tak si to vždy na noc aspoň máznu.
Teď i víc cítím takové táhnutí v podbřišku, tak uvidíme.
Třeba se broučkovi bude chtít dřív ven 🙈 🍀 🤗

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky