Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Hezky den, chci se zeptat ma tady někdo zkušenosti s Mirtazapinem v těhotenství? Dekuji ![]()
Ano, tři děti donošené a přirozeně porozené, bez potíží, které by souvisely s užíváním Mirtazapinu. Kojila jsem i s lékem měsíce až roky, jak které dítě. Neonatoložka, stará dáma, byla mírně řečeno proti, abych kojila s tímto lékem. Já se nedala, stav mi nedovolil lék vysadit a současně jsem kojit chtěla, tak jsem dlouho a důsledně pátrala a podle studie, na kterou ti bohužel nemůžu dát odkaz, do mléka přechází v množství, které je zanedbatelné. A svým způsobem dítě „užívá“ lék i v děloze. Mirtazapin v těhotenství není kontraindikován dle veškerých informací, které mám.
Me bylo doporučeno po dobu užívání neotěhotnět od 2 lékařů … a na netu jsem našla ze muže ovlivnit plod v 1 a 3 trimestru a jelikož už mam za sebou nějaké problémy s otěhotněním čekám na dobu kdy budu moct vysadit nerada bych si znovu prožila ztrátu 🙈
Pokud už jste těhotná a užíváte řešila bych s gynekologem jak dále užívat
@Domča-_-22_- 30mg na noc. Před plánováním těhotenství jsem několik měsíců snižovala z 45mg a úplně vysazovala jiný lék, se kterým těhotenství v pohodě není. Hodně jsem konzultovala s psychiatrem a před otěhotněním jsem cca. 3 měsíce byla už jen na těch 30mg Mirtazapinu. Kdyžtak mi napiš soukromou zprávu, ať to neřešíme veřejně.
Já se z dovolením zeptám trochu mimo téma… příbraly jste po tomto léku?
@Sisi 14 on to žádný lékař nedoporučí už jen proto ze to neni schváleny.. i kdyby mel s tim zkušenosti dobre od jinach pacientu tak vlastně ani nesmí ![]()
@Domča-_-22_- jasny ja ten mirtazapin beru v leku který je schválen pro prodej poměrně nedávno podle lékárnice ale sama si ho snižuji dostala jsem ho kvůli jiným zdravotním problémům ne depresím proto ho chci postupně vysazovat než se začneme snažit protože nechci v sobě zbytečný lék …když je to pro někoho potřeba že by bez něj zdravotní stav nezvládl je to něco jiného
ale asi bych to stejně řešila s gynekologem jak to vidí on často řekne něco jiného než OL (mam zkušenost ze OL mi řekla ze lék u kojeni nesmím a pak gynekolog řekl že je to u kojení OK )