Mirtazapin v těhotenství

347
20.1.25 09:52

Mirtazapin v těhotenství

Hezky den, chci se zeptat ma tady někdo zkušenosti s Mirtazapinem v těhotenství? Dekuji ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3138
20.1.25 10:06

Ano, tři děti donošené a přirozeně porozené, bez potíží, které by souvisely s užíváním Mirtazapinu. Kojila jsem i s lékem měsíce až roky, jak které dítě. Neonatoložka, stará dáma, byla mírně řečeno proti, abych kojila s tímto lékem. Já se nedala, stav mi nedovolil lék vysadit a současně jsem kojit chtěla, tak jsem dlouho a důsledně pátrala a podle studie, na kterou ti bohužel nemůžu dát odkaz, do mléka přechází v množství, které je zanedbatelné. A svým způsobem dítě „užívá“ lék i v děloze. Mirtazapin v těhotenství není kontraindikován dle veškerých informací, které mám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
903
20.1.25 11:01

Me bylo doporučeno po dobu užívání neotěhotnět od 2 lékařů … a na netu jsem našla ze muže ovlivnit plod v 1 a 3 trimestru a jelikož už mam za sebou nějaké problémy s otěhotněním čekám na dobu kdy budu moct vysadit nerada bych si znovu prožila ztrátu 🙈
Pokud už jste těhotná a užíváte řešila bych s gynekologem jak dále užívat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
347
20.1.25 11:52
@teroonka píše: Více

Dekuji a jakou dávku jste užívala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3138
20.1.25 12:05

@Domča-_-22_- 30mg na noc. Před plánováním těhotenství jsem několik měsíců snižovala z 45mg a úplně vysazovala jiný lék, se kterým těhotenství v pohodě není. Hodně jsem konzultovala s psychiatrem a před otěhotněním jsem cca. 3 měsíce byla už jen na těch 30mg Mirtazapinu. Kdyžtak mi napiš soukromou zprávu, ať to neřešíme veřejně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17363
22.1.25 15:07

Já se z dovolením zeptám trochu mimo téma… příbraly jste po tomto léku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
347
23.1.25 09:06

@azaleila Ja ano… mam s nim větší chuť k jídlu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
347
23.1.25 09:07
@Sisi 14 píše: Více

Dekuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
347
23.1.25 09:10

@Sisi 14 on to žádný lékař nedoporučí už jen proto ze to neni schváleny.. i kdyby mel s tim zkušenosti dobre od jinach pacientu tak vlastně ani nesmí :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
903
24.1.25 08:57

@azaleila ja ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
903
24.1.25 09:02

@Domča-_-22_- jasny ja ten mirtazapin beru v leku který je schválen pro prodej poměrně nedávno podle lékárnice ale sama si ho snižuji dostala jsem ho kvůli jiným zdravotním problémům ne depresím proto ho chci postupně vysazovat než se začneme snažit protože nechci v sobě zbytečný lék …když je to pro někoho potřeba že by bez něj zdravotní stav nezvládl je to něco jiného :) ale asi bych to stejně řešila s gynekologem jak to vidí on často řekne něco jiného než OL (mam zkušenost ze OL mi řekla ze lék u kojeni nesmím a pak gynekolog řekl že je to u kojení OK )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí