Bolestivé hemoroidy v těhotenství – co vám pomohlo?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
5
7.4.26 13:19

Bolestivé hemoroidy

Ahojky, chtěla bych se zeptat na radu, jsem v 36tt těhotenství a už dva měsíce bojuji s hemoroidy :(
Ted ale poslední 3 dny nemůžu bolestí chodit, sedět a skoro ani ležet :( mam navštívit lékaře a nebo máte nějaké tipy na to co vyzkoušet? 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
pujda
7.4.26 13:36

Gel z dubové kůry, ten mi pokaždé zabral. Po porodu to byl vždy teprve masakr, pak se to samo srovnalo.

• Citovat
  • Upravit
5631
7.4.26 13:36

Samozřejmě, že máš navštívit lékaře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
7.4.26 14:04

@Lil Kitkatt lékař samozřejmě ví o léčbě hemeroidů, ted jsem také kontaktovala lékaře, ale bohužel bez úspěchu, podle paní doktorky je to normální a k těhotenství to bohužel patří 😐 vim he mnoho žen tím trpí, ale ta bolest poslední 3 dny je šílená 😐

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35434
7.4.26 14:35
@A252026 píše: Více

A to ti řekl rovnou proktolog nebo na gynekologii?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5631
7.4.26 14:44
@A252026 píše: Více

No a byla jsi u proktologa? Protože existují i léky a neinvazivní zákrok, který pomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
184
7.4.26 15:33

Zajdi si k proktologovi. Dělá se i laserový zákrok, který nebolí. Jen nevím, zda se dá udělat i v těhotenství, ale všechno má řešení. Překvapuje mě, že lékař řekne „zvykněte si, to k těhotenství patří“. 8o A pokud to byl proktolog, našla bych si jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
7.4.26 18:06

@Lil Kitkatt to mi řekl gynekolog, dnes jsem volala zase a řekl že už mi nepomůžou at si jedině zajdu do nemocnice, když je to tak hrozne tedy. Proktologa jsem take kontaktovala hned kdyz se to objevilo, ale většinou tady u nás chtějí žádanku od lékaře a tu jsem nedostala. A bylo mi řečeno ze v těhotenství se s tím nedá nic dělat, dokud se to tedy takhle nezhorší jako momentálně ted me 😐

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
7.4.26 18:08

@Zvedava1 Bohužel to mi bylo řečeno, i když jsem to zmiňovala každou návštěvu 😐 Proktologie s tím bohužel ted v těhotenství nic neudělá 😐 no zitra zajdu do nemocnice a snad mi tam konecne řeknou něco normálního 😏

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
7.4.26 18:34

Gynekoložka mi doporučila tablety Diozen, jen si nepamatuju to dávkování v těhotenství, jestli nějak neupravovala. Ale pomohlo mi to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
8.4.26 07:33

@A252026
1× vždy před spaním Čipky Faktu, 2× mast Faktu a mezitim promazávat a zatlačovat klasickou masti z dubové kůry. To pomůže neboj měla jsem to u všech těhotenství i po porodu hlavně je zatlačuj a snaž se moc nechodit ať si to nerozedřeš ještě více. Jinak zákroky se v těhotenství nedělají, protože s největší pravděpodobností ti to vyleze i po porodu tak by to bylo zbytečně. Hodně štěstí :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
8.4.26 07:52

@Terouš99 moc dekuji za radu, a uklidněni ❤️
Jen čípky a ani zatlačení nejde, protože se mi udělala trombóza a bolí to jak čert 😐

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1360
8.4.26 08:37

Za me pomohla az zmena stravy! Hodne vlakniny (zelenina, chia seminka, vlocky). Omezit pecivo, sladkosti. Mazat zadek faktu a do toho brat detralex (diozin). Kazdy den lactulozu na zmekceni stolice (nesmi se opakovat zacpa ani prujem). Kazdopadne, pokud to je extrémně bolestivé, navstivila bych lekare, aby nebyla tromboza a nezhoršilo se to. Za chvili te ceka porod, muze se to dost zhorsit. Ihned to resit!
Strava jedina to umela zmenit. Jsem ted 9mesicu po porodu a kdyz zacnu “prasit” tak se vrati zacpa a je to znovu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
13.4.26 23:54

@A252026 chápu ale jak říkám buď přežít ty čípky ony jsou vážně rychle když to děláš pravidelně. A hned další den se uleví alespoň trochu. Nebo už jít k doktorovi. 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí