Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Taky jsem měla ten problém. Bylo to řekla bych ve špatné technice kojení ![]()
Bolelo to děsně moc, jednou mi to i prasklo, brečela jsem bolestí. Začala jsem odsávat prvně ruční, pak elektrickou odsávačkou od medely a týden malou krmila takhle. Ale krmila jsem z láhve, naštěstí je to dítko že i pak prso přijala v pohodě. Prsa se zahojily, techniku jsme vylepšili, pomohla mi dost mamka teda ![]()
Laktační poradkyni už jsem měla.....bohužel..prostě jak malej blbě chytne a trhne tak je to v pr..v noci jsem kojila jen z jednoho a dnes ráno zkusila z bolavého a ejhle krásně se přisál a nebolelo to…to je o tom já to vím…nechci na umělou výživu…
U mě trvalo tři měsíce než si prsa úplně zvykla a pak bylo teprve po bolesti. Bolelo to jako čert a nepomáhalo nic. Jen čekat až to samo přejde. Občas se mi podařilo, že se malinký přisál tak krásně, že to nebolelo vůbec, no a postupně bylo takových kojení víc a víc. Do krve to ale nebylo nikdy.
Ahojky, me hodne pomomaha Purelan od Medely. Bradavky se po nem krasne hoji.
Ahoj. Mám doma třítýdenního prcka a mimoto ještě 22 měsíčního raubíře, kterého jsem kojila do 13 měsíců. Prvního jsem kojila přes klobouček, postupně jsme ho odbourali a i když kojení bylo bolestivé, nějak jsme ty první týdny přetrpěli a zvládli. Teď to ale nezvládám - malý pije od začátku bez kloboučku, ale mám strašně popraskaná a bolavá prsa. Z jednoho odstříkávám už asi týden a vůbec mu ho nedávám, kojila jsem do včerejška jenom z jednoho prsa a pak jsem mu dala to odstříkané přes stříkačku. Byla jsem za dvěma laktačníma poradkyněma, vždy to tak na dva dny pomohlo, ale pak se zase něco zvrtlo… Třeba teď se malý u prsa začal vrtět a přechytávat bradavku a byl to takový malý boj - protože mě to samozřejmě víc a víc bolelo. V noci jsem se rozhodla - raději budu odstříkávat z obou a dávat mu odstříkané MM z láhve, ale bez stresu. Nejsem s tím sice ještě úplně na 100% smířená, ale na druhou stranu u nás konečně zavládla pohoda - nejsem tak nervózní ani na starší dítě, které občas, když jsem u kojení brečela, brečelo taky… Doufám, že mě za to moc lidí odsuzovat nebude a hlavně, že se nebudu sama obviňovat, že jsem druhému dítěti nemohla dát to, co prvnímu… ![]()
Ahojky.....tak u mě už v pohodě
byl to fakt boj u mě prostě horší jak porod…prostě jsem to špatně dělala a laktační poradkyně mi pomohla.....No hrůza ta bolest taky jsem to nezvládala brečela stresovala se a ta bradavka se mi fakt zahojila ..kromě tohopurelanu jsem pak hodně potírala vladtním mlíčkem a větrala v noci bez podprdy
Jsem strašně ráda…tak to přeji i Všem ostatním......