Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Poslední dobou řeším takový problém. Máme s přítelem půlroční miminko. Narodil se císařem. Kdyz po sestinedeli přišel vhodný čas na návrat k intimnimu životu, bolelo to… Jako fakt hodně.
A bolí to teď pokaždé, co spolu spíme. Já už se na to předem ani netěším a jsem spíš otravena, kdykoliv k tomu má dojít. Jsem kvůli tomu kolikrát na přítele vysloveně hnusná. S gynekologem jsem to řešila, doporučil lubrikant a panáka. Nemá někdo nějaký nápad, než se sverim do rukou jiného gynekologa, sexuologa či kohokoliv, kdo by mi byl ochotný říct, co je se mnou špatně? Děkuji.
Ahoj, kojis? Jestli jo, tak to prejde tehdy, az prestanes. Dela to kojici hormon. Pouzivejte zatim hodne lubrikantu a jdete na to pomalu.
Pokud jde o špatné zvlhčení, lubrikaci, může pomoci pravidelně jíst polévkovou lžící lněného semínka a konopného semínka rozdrceného v jogurtu. Dále s lubrikací pomáhá pupalkový olej. Pokud nekojíte, můžete zkusit byliny podporující lubrikaci, a to andělika, ploštičník hroznovitý, s ploštičníkem opatrně, pokud užíváte tinkturu, užívá se 3 kapky 3 x denně. Vždy se řiďte doporučením dodavatele. Mějte na paměti, že byliny začnou účinkovat nejdříve za měsíc až tři. Při dlouhodobém užívání užívat 3 týdny a týden vynechat.