Bolestivé přisávání

1430
19.4.14 20:20

Bolestivé přisávání

Zdravím, snad máte některá podobnou zkušenost a poradíte mi :kytka:.
Mám týdenního chlapečka, kterého kojím. Můj problém je ten, že mě hodně bolí, když se přisává k bradavce. Jakmile se chytne, tak to docela jde, ale to přisávání a první „tahy“ jsou muka :roll:. Když jsem sestřičce v porodnici ukazovala, jak je přisátý, tak mi řekla, že přikládám dobře a dělá to tak, jak má. Bude problém někde jinde nebo si ty bradavky musí jen zvyknout? Pokud to je jen dočasné, kdy to přejde (nemůžu se dočkat :twisted: )? Také jsem se chtěla zeptat.. - když dokojím, tak mě prso, ze kterého bylo krmeno, po stranách pálí. Je to v pořádku?
Děkuji, děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31672
19.4.14 20:23

Pokud to je jen při přisávání, a dobrou techniku máš, tak si asi fakt jen musí zvyknout. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
860
19.4.14 20:24

Kamoska mi zrovna rikala jak bradavkam pomohly kloboucky! Je vic velikosti, tak dobre zvolit dle bradavky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17363
19.4.14 20:24

@janicce zlepší se to, až si ty bradavky zvyknout… myslím si, že tak ještě týden… Mě to pokaždé bolelo cca prvních 14 dní…
To pálení neporadím, s tím zkušenost nemám :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
699
19.4.14 20:25

Tak to přisávání bylo ze začátku peklo, mě pomohl purelan od madely :-) se to pak uklidnilo a teď už je to fajn, ale vím že to trvalo nějakej ten týden než to přešlo a mazat a mazat, a zkusit taky trošku větrat vím že to moc nejde když to pořád teče, ale aspoň trošku, uvidíš když vydržíš tak to půjde. Já už kojím pět měsíců a to sem z porodnice došla na sunaru :-( Chce to se nevzdat. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1749
19.4.14 20:27

Někdy si prsa musí zvyknout. Pokud bys začala mít na prsou červený fleky nebo teplotu, mohlo by jít o zánět - mastitidu. Chce to hlídat Je to hnus, měla jsem jí asi 12× :roll:. Snad jen straším :mavam:

Příspěvek upraven 19.04.14 v 20:27

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
19.4.14 20:27

Je to normální, přejde to, nekaž si techniku kloboučkama, když jediný problém je ta bolest při přisávání.
Ale už si nepamatuju, jak dlouho to bolelo, tak ty 3 týdny asi…
 Vydrž!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zrzana2
19.4.14 20:28

Kloboucky nedoporučuji. Neznám nikoho, kdo by s nimi dlouhodobě kojil. Pokud je dítě dobře prisate a nemáte žádnou plíseň či bakterii, tak si zvyknete. Pálení prsou je ta tvorba mléka. Miminko se neprodává na bradavku, aké na dvorce.

• Citovat
  • Upravit
6050
19.4.14 20:30

@janicce Hlavně mazat, po každém kojení namazat, nejlépe samotným mlékem ;) jinak Bepanthen nebo něco. Za pár dní si bradavky zvyknou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1430
19.4.14 20:30

Děkuji.. Mažu to pořád. Střídám Bepanthen a mast na bradavky z DM (je hodně mastná a vyhovuje mi). Jinak co se týká kloboučků, tak ty jsem zkoušela a bolí to s nimi stejně :cert:.
Samozřejmě to vydržím (co bych pro děti neudělala, že :mrgreen: ), ale kdyby to nebolelo, tak by to kojení bylo přijemnější :lol:. Tu bolest bych přirovala, jak když mi někdo do te bradavky bodá jehlou :zed: :pocitac:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Siluet
19.4.14 20:32

@janicce měla jsem to taky tak, po každém kojení jsem mazala a pak i střídala, jedno koujení s kloboučkama a dalši né atd. Časem se to srovnalo, kojím bez kloboučků, prsa si zvykla a bradavky už jsou v pohodě. Malý už má zoubky a já pořád v pohodě kojím. Tak že radím vydržet :pankac:

• Citovat
  • Upravit
Siluet
19.4.14 20:34

@janicce jo a na bradavky doporučuji purelan 100 :pankac:

• Citovat
  • Upravit
1269
19.4.14 20:39

Ahoj :)
Taky doporučuji kloboučky :) měla jsem ten samý problém jako ty, byla to úleva :pankac: a mazala jsem bepanthenem…
Teď už bohužel nekojím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
19.4.14 20:44

@janicce měla jsem to úplně stejně, bolestí se mi kroutily prsty na nohou :zed: a hodně kamarádek to mělo stejně. Technika správná. Určitě tak ty dva měsíce to bolelo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
19.4.14 20:45

Jo a opravdu, když bylo nejhůř, tak jsem použila kloubouček, bolelo to i s ním, ale ne tak moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová