Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Zdravím, snad máte některá podobnou zkušenost a poradíte mi
.
Mám týdenního chlapečka, kterého kojím. Můj problém je ten, že mě hodně bolí, když se přisává k bradavce. Jakmile se chytne, tak to docela jde, ale to přisávání a první „tahy“ jsou muka
. Když jsem sestřičce v porodnici ukazovala, jak je přisátý, tak mi řekla, že přikládám dobře a dělá to tak, jak má. Bude problém někde jinde nebo si ty bradavky musí jen zvyknout? Pokud to je jen dočasné, kdy to přejde (nemůžu se dočkat
)? Také jsem se chtěla zeptat.. - když dokojím, tak mě prso, ze kterého bylo krmeno, po stranách pálí. Je to v pořádku?
Děkuji, děkuji ![]()
Pokud to je jen při přisávání, a dobrou techniku máš, tak si asi fakt jen musí zvyknout. ![]()
Kamoska mi zrovna rikala jak bradavkam pomohly kloboucky! Je vic velikosti, tak dobre zvolit dle bradavky
@janicce zlepší se to, až si ty bradavky zvyknout… myslím si, že tak ještě týden… Mě to pokaždé bolelo cca prvních 14 dní…
To pálení neporadím, s tím zkušenost nemám ![]()
Tak to přisávání bylo ze začátku peklo, mě pomohl purelan od madely
se to pak uklidnilo a teď už je to fajn, ale vím že to trvalo nějakej ten týden než to přešlo a mazat a mazat, a zkusit taky trošku větrat vím že to moc nejde když to pořád teče, ale aspoň trošku, uvidíš když vydržíš tak to půjde. Já už kojím pět měsíců a to sem z porodnice došla na sunaru
Chce to se nevzdat. ![]()
Někdy si prsa musí zvyknout. Pokud bys začala mít na prsou červený fleky nebo teplotu, mohlo by jít o zánět - mastitidu. Chce to hlídat Je to hnus, měla jsem jí asi 12×
. Snad jen straším ![]()
Příspěvek upraven 19.04.14 v 20:27
Je to normální, přejde to, nekaž si techniku kloboučkama, když jediný problém je ta bolest při přisávání.
Ale už si nepamatuju, jak dlouho to bolelo, tak ty 3 týdny asi…
Vydrž!
Kloboucky nedoporučuji. Neznám nikoho, kdo by s nimi dlouhodobě kojil. Pokud je dítě dobře prisate a nemáte žádnou plíseň či bakterii, tak si zvyknete. Pálení prsou je ta tvorba mléka. Miminko se neprodává na bradavku, aké na dvorce.
@janicce Hlavně mazat, po každém kojení namazat, nejlépe samotným mlékem
jinak Bepanthen nebo něco. Za pár dní si bradavky zvyknou.
Děkuji.. Mažu to pořád. Střídám Bepanthen a mast na bradavky z DM (je hodně mastná a vyhovuje mi). Jinak co se týká kloboučků, tak ty jsem zkoušela a bolí to s nimi stejně
.
Samozřejmě to vydržím (co bych pro děti neudělala, že
), ale kdyby to nebolelo, tak by to kojení bylo přijemnější
. Tu bolest bych přirovala, jak když mi někdo do te bradavky bodá jehlou
.
@janicce měla jsem to taky tak, po každém kojení jsem mazala a pak i střídala, jedno koujení s kloboučkama a dalši né atd. Časem se to srovnalo, kojím bez kloboučků, prsa si zvykla a bradavky už jsou v pohodě. Malý už má zoubky a já pořád v pohodě kojím. Tak že radím vydržet ![]()
Ahoj ![]()
Taky doporučuji kloboučky
měla jsem ten samý problém jako ty, byla to úleva
a mazala jsem bepanthenem…
Teď už bohužel nekojím
@janicce měla jsem to úplně stejně, bolestí se mi kroutily prsty na nohou
a hodně kamarádek to mělo stejně. Technika správná. Určitě tak ty dva měsíce to bolelo.
Jo a opravdu, když bylo nejhůř, tak jsem použila kloubouček, bolelo to i s ním, ale ne tak moc.