Bolestivý zánět močových cest

2
14.1.24 10:33

Bolestivý zánět močových cest?

Dobrý den. Jsem tu poprvé. Chci se zeptat na to, jak dlouho se léčí zánět močáku? Skoro celý týden beru urinal akut, snažím se byt co nejvíce v teple, vyvarovat se kávě, pokud možno sladkému. Mam i napoje na záněty. Jednou jsem si vzala čípek klotrimazolu a mazala si to i kremem. Strasne me to lechta, pri curani nepali, ale kdyz uz se blížím ke končí čůrání, strašně boli oblast klitorisu a je natlakovany. Beru tak nejak vse a doufam, ze se to da kupy, ale stále to trvá a nevím, jak dlouho se toto leci. Tech tobolek urinalu jsem měla nekolik z platicka. Nejvic bolestive to je rano. Mam vyzkoušet ještě jine leky, napoje, masticky z lekarny? Zatim jsem zkousela jen klotrimazol, ale jednou. Urinal akut nebo ty napoje. Curat me boli, ale nepali to nejak. Na začátku jsem mocila i krev, ale to se po urinalu spravilo. Ted jde i o tu bolest 😑. Budu rada za kazdou odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21531
14.1.24 10:46

Kup si zkumavku a zítra jdi se vzorkem moči k lékaři. Pokud se to pořádně nepřeléčí, koleduješ si o chronické záněty nebo zánět ledvin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
14.1.24 10:50

A k doktorovi nejdeš proč?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
14.1.24 11:16

Ahojky já jsem měla podobné problémy. Bolesti podbřišku časté močení atd. Nakonec jsem nevydržela a šla jsem k lékaři a dostala atb. Určitě za mě to chce přelecit antibiotiky. Po týdnu už bez problémů. Pokud máš krev v moči tak atb, žádné urinaly a čaje nepomůžou. V pondělí s močí k lékaři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1554
14.1.24 11:28

Nemusíš kupovat zkumavku, můžeš použít čistou sklenku s víčkem. V pondělí k Dr, utinal už ti nepomůže, pravděpodobně dostaneš atb. Kup si k nim i gynimun probiotika, ať k tomu nemáš i mykozu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
563
14.1.24 11:32

@Naty.x tohle je na atb. Nevím proč bereš ten klotrimazol, který je na kvasinky. Tohle bude patrně infekce bakterií e-coli (nejčastější). Je dobrý vědět, že každý zánět na močové trubici a v mocaku, tu tkáň jizví a nelecenym zánětem vzniká v močové trubici zúžení, které vede jen k dalším a dalším zánětům. Nejlepší je zánět podchytit v úplném začátku, aby k jizve nedošlo vůbec. To zúžení se pak totiž musí často rozrusit, dilatovat, a to je asi tak příjemný a bolestivy zákrok, že bych ho dala na piedestal spolu s porodem. Takže mazej k lékaři, než bude úplně pozdě. Riziko zánětu ledvin už snad ani nezmiňuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14686
14.1.24 12:02

Smarja. Ja nechodim k doktorovi ani s horeckou 40. Ale s timhle bych sla uz druhy den. Mne na zanet mocaku nikdy nepomohlo nic jineho nez ATB. A ze jsem jich mela desitky. A jestli tomuhle rikas bolestivy zanet mocaku, tak ti nepreju to, co jsem prozivala ja. Jenze svym pristupem se k tomu memu stavu blizis. A to jsem k tomu pristupovala zodpovedneji nez ty. Takze zitra rano k doktorovi!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
16.1.24 09:20

Také doporučuji zajít k doktorovi a nechat to přeléčit antibiotiky. Zánět moč. cest jsem měla asi 3× a vždy to vyřešila antibiotika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí