Bolí ho pusinka

1031
19.10.11 13:17

bolí ho pusinka

ahoj mamky,můj tříletý syn si už třetí den stěžuje,že ho bolí pusa,ukazuje na vnitřní stranu tváře u koutku.myslela jsem,že afta,pro jistotu jsme mazali genciálkou,ale nic tam nemá,žadné bolínko.už druhý den moc nejí,hned začne brečet,že ho to bolí.. :cry: neporadíte mi,prosím,někdo??? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5533
19.10.11 13:25

:-( Chudátko maličký
A nemůže ho třeba bolet zoubek? Nebo se kouše do tvářičky? Chjo…
Afty to můžou být taky. Já mívala takové skoro neviditelné, ale bolely dost :nevim:
Asi bych ho vzala k dr., ať se na něj mrkne :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
19.10.11 13:39

Dcera měla herpetickou stomatitidu, na kterou se navázal nějaký bacil, tak musela dostat i ATB(podle krve CRP)..
To ale doprovází vysoké horečky, až ke 40..Začíná to bolením pusinky, pár afty a potom je aftů plná pusa, tváře, dásně, patra, krk,krvácení z pusinky..

Sledovala bych ho..Kdyby to nepřestalo, asi bych se poradila s dr..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22048
19.10.11 13:51

To totiž vůbec nemusí být v pusince - může to být klidně i čelist nebo něco mimo pusinku. Tříleté dítě nedokáže bolest lokalizovat přesně.

Může tím směrem vystřelovat i bolest od ucha, od podčelistních uzlin, z krku, cokoli. Nebo v té pusince, kromě aftů, taky třeba problém se zoubkem - nerv, kořínek,… těžko takto radit.

Pokud se to nezlepšuje, šla bych ho ukázat doktorce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
19.10.11 14:21

mohl se tam kousnout nebo třeba klidně ten aftík.
Zkusila bych homeopatika borax.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
19.10.11 14:24

aft, moucnivka, kousanec, zub, ucho, skrabanec,, vlastne cokoliv

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1031
19.10.11 16:59

no,může to být fakt cokoliv..ted mi už ukazuje,že ho to bolí i vzadu v pusině,tak čekáme na babičku hlídačku pro mladšího a vyrážíme k Dr… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22048
19.10.11 18:22

Tak držím palce - a napiš, jak jste dopadli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1031
19.10.11 19:33

no..tak u dr.,zjistila bobkovi začínající afty a překrvené uzliny :nevim: dáváme vit.C a Paragrippe,vše je naštěstí mňamka pro děti,takže léčba nebude problém :palec: jen ať to co nejdřív vyléčíme!a jinak díky,holky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22048
19.10.11 20:24

No tak super, hlavně že to dobře dopadlo. Já jsem si tak na ty uzliny tipovala, mně se to totiž samotné dost často stává - když nastydnu, začnou mě bolet uzliny pod čelistí a vystřeluje to až do pusy, do krku a do zubů. Ale rychle se to spraví, jak ustoupí nachlazení. Tak přeji, ať jste brzo fit!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1031
19.10.11 20:31
BohunkaP píše:
No tak super, hlavně že to dobře dopadlo. Já jsem si tak na ty uzliny tipovala, mně se to totiž samotné dost často stává - když nastydnu, začnou mě bolet uzliny pod čelistí a vystřeluje to až do pusy, do krku a do zubů. Ale rychle se to spraví, jak ustoupí nachlazení. Tak přeji, ať jste brzo fit!

děkuji..ale nachlazený není.no každopádně léčíme a snědl na večeři trochu mléčné kašičky od brášky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí