Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
ahoj mamky,můj tříletý syn si už třetí den stěžuje,že ho bolí pusa,ukazuje na vnitřní stranu tváře u koutku.myslela jsem,že afta,pro jistotu jsme mazali genciálkou,ale nic tam nemá,žadné bolínko.už druhý den moc nejí,hned začne brečet,že ho to bolí..
neporadíte mi,prosím,někdo??? ![]()
Chudátko maličký
A nemůže ho třeba bolet zoubek? Nebo se kouše do tvářičky? Chjo…
Afty to můžou být taky. Já mívala takové skoro neviditelné, ale bolely dost ![]()
Asi bych ho vzala k dr., ať se na něj mrkne ![]()
Dcera měla herpetickou stomatitidu, na kterou se navázal nějaký bacil, tak musela dostat i ATB(podle krve CRP)..
To ale doprovází vysoké horečky, až ke 40..Začíná to bolením pusinky, pár afty a potom je aftů plná pusa, tváře, dásně, patra, krk,krvácení z pusinky..
Sledovala bych ho..Kdyby to nepřestalo, asi bych se poradila s dr..
To totiž vůbec nemusí být v pusince - může to být klidně i čelist nebo něco mimo pusinku. Tříleté dítě nedokáže bolest lokalizovat přesně.
Může tím směrem vystřelovat i bolest od ucha, od podčelistních uzlin, z krku, cokoli. Nebo v té pusince, kromě aftů, taky třeba problém se zoubkem - nerv, kořínek,… těžko takto radit.
Pokud se to nezlepšuje, šla bych ho ukázat doktorce.
mohl se tam kousnout nebo třeba klidně ten aftík.
Zkusila bych homeopatika borax.
aft, moucnivka, kousanec, zub, ucho, skrabanec,, vlastne cokoliv
no,může to být fakt cokoliv..ted mi už ukazuje,že ho to bolí i vzadu v pusině,tak čekáme na babičku hlídačku pro mladšího a vyrážíme k Dr… ![]()
no..tak u dr.,zjistila bobkovi začínající afty a překrvené uzliny
dáváme vit.C a Paragrippe,vše je naštěstí mňamka pro děti,takže léčba nebude problém
jen ať to co nejdřív vyléčíme!a jinak díky,holky ![]()
No tak super, hlavně že to dobře dopadlo. Já jsem si tak na ty uzliny tipovala, mně se to totiž samotné dost často stává - když nastydnu, začnou mě bolet uzliny pod čelistí a vystřeluje to až do pusy, do krku a do zubů. Ale rychle se to spraví, jak ustoupí nachlazení. Tak přeji, ať jste brzo fit!
BohunkaP píše:
No tak super, hlavně že to dobře dopadlo. Já jsem si tak na ty uzliny tipovala, mně se to totiž samotné dost často stává - když nastydnu, začnou mě bolet uzliny pod čelistí a vystřeluje to až do pusy, do krku a do zubů. Ale rychle se to spraví, jak ustoupí nachlazení. Tak přeji, ať jste brzo fit!
děkuji..ale nachlazený není.no každopádně léčíme a snědl na večeři trochu mléčné kašičky od brášky ![]()