Nočník a čurání - má to cenu?

9166
19.10.11 11:09

Má to cenu?

Má cenu nedávat dítěti(19m.) pleny, a učit ho samo si říct na nočník, když si stejně neřekne a počurá se do kalhotek? Vysazuji co půl hod, někdy udělá do nočníku, někdy ne. Pak se stejně vzápětí počurá. Chodí na nočník od 10měs. pravidelně se do něho vykadí, i si řekne někdy na stolici samo, ale na čurání ne. Mám ještě počkat, dát pleny a počkat, až fakt dospěje a začne si říkat samo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
69235
19.10.11 11:13

Podle mě to extra cenu nemá, já bych vysazovala na nočník, aby jako vědělo, že nočník je, to kakání do nočníku je skvělé :palec: s čůráním bych klidně počkala, vysazovala bych, třeba při přebalování atak pod, jinak do dvou let bych to vůbec nehrotila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
19.10.11 11:14

Co mu dat tyden pauzu, nechat si ho pouvazovat na nocniku a zkusit znovu? nemyslim si, ze by bylo nutno to v tomto veku lamat pres koleno! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
19.10.11 11:19

Ona malá nemá problém sedět na nočníku a udělat něco, je zvyklá. Jde o to, že zřejmě necítí tu potřebu v daný okamžik vystihnout, že se jí chce čurat. A říct nic neřekne, jen vytřeští oči, když se počurá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
19.10.11 11:23

Asi to jeste v ty hlavicce nema :) Muzes vysazovat kazdou pulhodku, ale budes to delat tak dlouho, dokud to v ni mit nebude, a to muze trvat. Ja tyhle veci nehrotim vubec, dve decka odplinovany ve dvou a ctvrt, jedno behem dvou dnu, druhy o par dnu dyl. A treti je jeste na plinach, protoze proste nechce. Pristi tyden to zas zkusime. Nevysazovala jsem a delat to nechci :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4243
19.10.11 11:29

Mně se syn do 2let nočníku bránil a teď si sedne sám, sedí, kouká na pohádku, nic neudělá, dáme slípky a za 10min je po a to má 2,5roku. Jsem z toho už na mrtvici, ale asi ještě nedozrál. Ani nepřizná, když má bobíka v pleně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
19.10.11 11:30
asha píše:
Asi to jeste v ty hlavicce nema :) Muzes vysazovat kazdou pulhodku, ale budes to delat tak dlouho, dokud to v ni mit nebude, a to muze trvat. Ja tyhle veci nehrotim vubec, dve decka odplinovany ve dvou a ctvrt, jedno behem dvou dnu, druhy o par dnu dyl. A treti je jeste na plinach, protoze proste nechce. Pristi tyden to zas zkusime. Nevysazovala jsem a delat to nechci :)

A to si ze dne na den sami řekli? nebo jsi nějak začala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
19.10.11 11:37

Sebrala jsem pliny, vysvetlila, k cemu je nocnik. Po 2. roce to chapou uz rychle. U kluka jsem se prvni dva dny casto ptala, byly casto i nehody, ale za dva dny uz ok. S holkou to trvalo dyl a po par dnech mela krizi, nechtela na nocnik vubec, zasekla se. Spravil to cokoladovy Mikulas, aby vydrzela sedet, ladovala jsem ji kouskama (do ty doby cokoladu nemela a od ty doby zas dlouho ne :mrgreen: ). Ucel to splnilo, vykadila se a od ty doby bez problemu. Na tretiho musim neco vymyslet, ale zacne to zas sebranim pliny. Kazdy dite je jiny.
Jo a rikali si. Po par tydnech uz chodili sami na zachod.

Zpusobu je hodne, nekomu vyhovuje vysazovat, mit v tom rad. Mne ne, nemam na to cas, ani podminky, potrebuju, aby si to deti hlidaly samy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
19.10.11 11:40

Dobře, dám jí pleny a počkám…občas ji vysadím, ráno vždy kadí, a pak třeba před spaním nebo po spaní.. Počkám do dvou let, jestli se něco nezmění a pak to zas zkusím… Je fakt, že asi ještě nechápe, kdy by si měla říct

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
19.10.11 11:41

Jo a taky je dulezity nechat je naostro. Teplaky je matou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
19.10.11 11:43

Hm, tak to nám vyjde na jaro, až bude doma příjemně…máme plovoučku a ted je fakt studená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
19.10.11 11:53

Na jare je to idealni. Na zimu na houby, protoze je problem s curanim venku. To nas ceka ted a moc nevim, co s tim.Mam ucici latkovky a budu prevlikat i venku…jesteze je to kluk, tam je to curani aspon trochu jednodussi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13338
19.10.11 12:04

Nechala bych ho bejt, ví, co po něm chceš, ale nevzpomene si… má ještě čas, až k tomu dospěje, půjde to samo ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
260
19.10.11 19:52

Jsme na tom úplně stejně. Ráno se pravidelně vykaká pokud ne tak si pak přes den řekne. Ale čůrání ani náhodou, když ji tam posadím tak se většinou vyčůrá, ale když ji nechám běhat bez plínky tak to pustí zrovna tam kde je a pak teprve řekne. Nehrotím to, je zima, bojím se, aby mi s holou prdkou nenastydla, máme zimu od země. Nechám to na jaro. Budu jen udržovat to kakání a občasné vyčůrání a snad k tomu dojde brzy sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
19.10.11 20:07
columbia píše:
Jsme na tom úplně stejně. Ráno se pravidelně vykaká pokud ne tak si pak přes den řekne. Ale čůrání ani náhodou, když ji tam posadím tak se většinou vyčůrá, ale když ji nechám běhat bez plínky tak to pustí zrovna tam kde je a pak teprve řekne. Nehrotím to, je zima, bojím se, aby mi s holou prdkou nenastydla, máme zimu od země. Nechám to na jaro. Budu jen udržovat to kakání a občasné vyčůrání a snad k tomu dojde brzy sama.

No, přesně…tak jako u vás..Tak jo, jsem rozhodnutá přečkat zimu v plenách :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí