Dítě jako neřízená střela - otřes mozku?

14809
18.10.11 18:26

Otřes mozku?

Zdravím, jsem asi už stará a přecitlivělá matka, ale nevím, co dělat se svým 11 měsíčním synkem, který je jako neřízená střela. Jde o to, že je jak urvanej, chvíli nevydrží v klidu a ustavičně do něčeho naráží, padá a často se někde postaví a bouchne se o něco do hlavy. Když ho dám do postýlky, tak se vzteká a mlátí hlavou do šprdlení. Mám strach, aby si nezpůsobil nějaký otřes mozku nebo něco. Jsem pořád s ním, ale např. i tak někdy nezabráním nejhoršímu. Např minulý týden vysunul spodní šuplík od komody, během několika vteřin byl v něm, začal skákat a letěl i s komodou. Byla jsem kousek od něj a stejně jsem tomu v té rychlosti nedokázala zabránit. Jak to řešíte vy? Mám strach, že ho jednou neuhlídám, což se už i stalo (s tou komodou).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8935
18.10.11 19:03

Co na to napsat?Že naprosto nezávidím.Uhlídat nejde a nejspíš dlouho ještě nepůjde.Dcera byla to samý-po prvním dítěti,kdy syn byl naopak abnormálně líný-to byl docela šok.Než jsem se otočila,stála na stole a volala hop,jen tak tak jsem jí chytila,ona klidně skočila,aniž by jí někdo chytal.Jednou stála v okně.Na vycházce měla tendenci se vytrhnout a utíkat pod auto-nevím proč to dělala,ale bylo hrozný.Nikdo si jí nechtěl vzít ven,babičce to udělala jednou a už jí potom několik let nevzala ven,jezdila k nám a hrála si s ní u nás.Otevřela si na wc a lžící pila vodu z mísy. :poblion: Opakovaně,to byla její záliba.A naklánění a padání ze židličky ani nemluvím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
18.10.11 19:12

Lasičko, ale to je vždycky otázka několika vteřin. Třeba přijdeme domů, já ho položím na zem a než si zuji boty, je v koupelně, na záchodě, u koše na odpadky. Když už jsi mluvila o tom záchodě, tak předevčírem mi zmizel v koupelně a namáčel si rohlík v nočníku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
18.10.11 19:16

A dnes se tomu dcera směje a na některé věci-viz. wc-říká:a to jste mě nechali?Nějak nechápe,že to je taková rychlost,že často se ani nedá postřehnout,kam zmizela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
19.10.11 07:17

Otřes mozku je definovan jako uraz hlavy s naslednym kratkodobym bezvedomim a vypadkem pameti na dobu bezvedomi, pripadne kratce predtim. Pacient se rychle probira a chova se normalne primerene situaci (dite breci).
Takze pokud se triskne a hned breci nebo naopak mu to vubec nevadi a mlati se dal, neres to.

JInak muj mladej desne padal naznak, poridila jsem helmicku a podarilo se mi do ni zachytit 2! pady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
19.10.11 08:43

Jééé ahoj Pudlo, už jsi z porodnice doma? Tak vítej. Jak se má miminko? A co ty? Je všechno v pořádku? Můžu gratulovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
19.10.11 08:47

Jinak Pudlo, on někdy zabrečí, ale spíš mi to připadá jako takové vztekání a naštvanost ve smyslu „co tady dělá ten stůl.“ A hlavně hned přestane a jde dělat bordel dál. Když se někam řítí, tak u toho funí nadšením a směje se očima. Připadá mi jak uragán, zemětřesení a sopečný výbuch v jednom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
363
19.10.11 10:53

Ahoj, chce to pevné nervy. Moje starší dcera byla to samé. Vlastně pořád ještě je. A mladší syn už začíná být stejný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
19.10.11 13:06

ja ti mam pocit, ze ty deti maji nejaky hodne vysoky nprah bolesti. Me to moje dite trebas silenou silou praskne hlavou do hlavy, me to desne boli a on se smeje :-)

Uz jsem doma, mam celkem hodny dite (zaim) a hlavne se (zatim) v noci vyspim, fakt jsem necekala. Ale unavena jsem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
19.10.11 13:15
Pudloslava píše:
ja ti mam pocit, ze ty deti maji nejaky hodne vysoky nprah bolesti. Me to moje dite trebas silenou silou praskne hlavou do hlavy, me to desne boli a on se smeje :-)Uz jsem doma, mam celkem hodny dite (zaim) a hlavne se (zatim) v noci vyspim, fakt jsem necekala. Ale unavena jsem.

Ano, berany berany duc je oblíbené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect