Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky, rada by som sa poradila, ako uspavate v jednom pokoji batola /2r a 2mes/a novorozenca /6tyzdnov/.
Starsi syncek zaspava celkom pekne, obcas ma prostesty, i celkom silne, ale po vacsine je to uz po rozpravke pred ktorou je boj s prezliekanim a zubkami celkom fajn. Malicky to je ako kedy… zatial spinkal v koliske v inej miestnosti. Budi sa tak po 5hod, potom po 3hod.
DIKY
Mám podobný vkový rozdí dtíl. Spaní v jednom pokoji byl do 6ti týdnů horor,mladší při uspávání v noci dost křičela, sice jen chvilinku, ale stačilo k tomu, aby vzbudila staršího, ten pak zase nemohl usnout, pořád nco vykládal a rušil tím vzbuzenou dceru..
Od . m se to utřepalo. Radji usspávám nejdřív mladší a teprve po jejídám spát staršího, ten už usíná sám, vtšinou si nco povídá, poslední dobou zpívá, ale mladší už nevzbudí.
jayjay píše:
Ahoj holky, rada by som sa poradila, ako uspavate v jednom pokoji batola /2r a 2mes/a novorozenca /6tyzdnov/.Starsi syncek zaspava celkom pekne, obcas ma prostesty, i celkom silne, ale po vacsine je to uz po rozpravke pred ktorou je boj s prezliekanim a zubkami celkom fajn. Malicky to je ako kedy… zatial spinkal v koliske v inej miestnosti. Budi sa tak po 5hod, potom po 3hod.
DIKY
já měla 2,5 letou a narodila se druhá a a spala s náma v lonici až do 10 měs. až pak jsem je sestěhovala… jinak by to nešlo
i bych se bála, že větší vleze k menšímu a zadusí ho… nikdy nevíš.. v tomhle věku, kdy si to dítko z hlavy peřinku nesundá a dvouletí mají spoustu nápadů společně spávat nedávala…
eMaminka píše:jayjay píše:já měla 2,5 letou a narodila se druhá a a spala s náma v lonici až do 10 měs. až pak jsem je sestěhovala… jinak by to nešlo
Ahoj holky, rada by som sa poradila, ako uspavate v jednom pokoji batola /2r a 2mes/a novorozenca /6tyzdnov/.Starsi syncek zaspava celkom pekne, obcas ma prostesty, i celkom silne, ale po vacsine je to uz po rozpravke pred ktorou je boj s prezliekanim a zubkami celkom fajn. Malicky to je ako kedy… zatial spinkal v koliske v inej miestnosti. Budi sa tak po 5hod, potom po 3hod.
DIKYi bych se bála, že větší vleze k menšímu a zadusí ho… nikdy nevíš.. v tomhle věku, kdy si to dítko z hlavy peřinku nesundá a dvouletí mají spoustu nápadů společně spávat nedávala…
Tak ono to nkdy ani jinak nejde. My doma můžem naštěstí oddlit. Na chalupěmusí spát společně.
My to praktikovali tak,že jsme dali spát staršího, protože ten usínal naprosto bez problému. Malou jsme uspali jinde a pak ji jen přenesli.
Od narození malé pustím staršímu kolem sedmé Animáčka
, malou naženu do koupelny a mám hodinu na vykoupání, mléko a uspání. Po Animáčku naženu do koupelny staršího, pohádku čteme v obýváku, pak až přechází do ložnice.
MisaHanuska píše:
My to praktikovali tak,že jsme dali spát staršího, protože ten usínal naprosto bez problému. Malou jsme uspali jinde a pak ji jen přenesli.
Taky taky.
Davdan píše:MisaHanuska píše:Taky taky.
To jsme dlali v šstinedlí. teď už je dcera nepřeložitelná bez vzbuzení.
Alpaka píše:Davdan píše:To jsme dlali v šstinedlí. teď už je dcera nepřeložitelná bez vzbuzení.MisaHanuska píše:Taky taky.
My měli výhodu, že starší se od dvou let uspával v klidu, tichu… Takže nejdřív uspat mladšího a pak až staršího…