Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojy holky jen sem se chtěla zeptat malý je čertvě 14 měsíců a dneska poprvý udělala pár krůčků ale tak po 4-5 krůčkách sebou zase sekla a šla radši po čtyrech. Tak sem se chtěla zeptat za jak dlouho se od pár prvních krůčků vaše děti pořádně rozchodily?
Záleží na dítěti.
Mladší dcera to zvládla během jednoho dne. Synovi rozchození trvalo 2 týdny ![]()
První 3-4 krůčky udělal takřka v roce přesně, ale chodit začal cca ve 14,5m. V mezičase (od těch 12 do 14,5m) se sem tam nechal zlákat do prostoru na dvou, ale raděj volil lezení. V těch skoro 15m pak to bylo ze dne na den. Najednou přešel půlku obýváku a ještě kus chodby.
Syn udělal asi v 9 měsících asi 3 kroky a pak postupně zkoušel, pustil se a snažil se přejit mistnost no a začal chodit v 10 měsících.
tak si ještě chvilku počkáme =) uvidíme zejtra jestli se vůbec zase odváží =)
já myslím že už to bude každou chvily když malej začal pak dělat víc kroků tak už to šlo potom rychle ![]()
Klarka5 píše:
já myslím že už to bude každou chvily když malej začal pak dělat víc kroků tak už to šlo potom rychle
jj, přesně takto to šlo u nás ![]()
Od prvních krůčků ke stavu, kdy chození převládlo nad lezením minimálně šest týdnů. Spíš tak dva měsíce.
Ahojky, tak jsem se teď zamyslela a… malej udělal prvních pár krůčků 2. září a 18. jsme odjížděli na dovču a tam už spíše chodil.
Mala dlouho chodila kolem nabytku, tak dva mesice, od prvnich krucku to potom slo rychle. Prvni den jeden dva krucky, druhy den tri ctyri, potom sedm … a za tyden presla obyvak a za dva tydny chodila jak drak.
Když se pustil nábytku poprvé, udělal tři krůčky. Za tři dny prostě chodil.
Mishaa1 píše:
Ahojy holky jen sem se chtěla zeptat malý je čertvě 14 měsíců a dneska poprvý udělala pár krůčků ale tak po 4-5 krůčkách sebou zase sekla a šla radši po čtyrech. Tak sem se chtěla zeptat za jak dlouho se od pár prvních krůčků vaše děti pořádně rozchodily?
U nás to trvalo tak 10-14 dní od prvního krůčku a tak za měsíc, dva lítal jak drak ![]()
U nas po prvnich dvou kruckach to zkousela porad dokolecka, bylo to roztrepane a jasne ze nestabilni, takze rychle spadla, ale bojovala porad dal a kazdy den jich udelala vic a vic. Po dvou mesicich litala jak das. Moc jsem nadsena nebyla, bylo ji teprve 11 mesicu a 3 dny, ale na dedecka nemela, ten se naucil chodit pry uz v 8 mesicich ![]()
Tak od neděle co se pustila a šla NIC za dva dny ani krůček trdlík náš =)