Batole samo na JIPce

122
16.10.11 16:30

Batole samo na JIPce

Ahoj maminky,
od dnešního rána nám dcerku (14 měsiců) hospitalizovali na JIPce, bohužel samotnou :-( Laryngritida :cry: (nevím, jestli píši název dobře)
Nemáte některá zkušenost s touto virózou nebo hospitalizací dítěte samotného? Hned mi volala jedna známá a popisovala mi příšerné praktiky, jak děti ládují sedativy atd. a jak oni si malou přivezli z nemocnice jak vyměněnou. Snažím se zachodat klid, (zdraví je na prvním místě), nemyslet na nic hrozného, jen na to jak svoji holčičku znovu obejmu :srdce: Snad mě za ní dají za dva dny na normální pokoj…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
sophinka
16.10.11 16:32

nechala bych se tam ubytovat,i když ne přímo na JIPu ale byla bych tam s ní za každou cenu. Přístup personálu je opravdu mnohdy otřesný. na děti křičí,atd…

• Citovat
  • Upravit
30315
16.10.11 16:35

Znám i starší děti, co byly v nemocnici, matka s nima už nemohla být na pokoji. Ale vždy byla matka s dítětem celý den v nemocnici, odcházela až po usnutí dítěte a ráno před probuzením se vracela. Nedovedu si představit jak je malé, je jí špatně, v cizím prostředí a okolo jen cizí lidé. Nešlo by abys tam s ní byla aspoň přes den?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122
16.10.11 16:39

No to já si nechci ani představovat.
Bohužel, nikdo se mnou nediskutoval, malá musí na monitor, inhalace a já na jip nemůžu :cry: Klidně bych tam byla celé dny, to je bez řečí, ale nejde to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1112
16.10.11 16:40

Pokud můžeš ty, tak ti nemohou bránit, abys byla u lůžka, byť se jedná o JIP.

Pohleď na práva hospitalizovaného dítěte http://www.mpsv.cz/cs/839
speciálně u tak malého dítěte bych se od něj odloučit nenechala, snad krom doby nočního spánku.

Nicméně, nenech se vystresovat řečmi o tom, jak strašně se s dětmi v nemocnicích zachází atd., to ti k ničemu není dobré, pokud u holčičky z nějakého svého osobního důvodu být nemůžeš, musíte to vydržet a případné negativní následky odloučení holt budete řešit, až budete zase spolu.
Držím palce, ať je to co nejdříve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka
16.10.11 16:40

ze zákona můžeš a to nejméně do 6ti let věku. nikdo nemůže rozdělovat matku a dítě a to ani na JIPu

• Citovat
  • Upravit
169
16.10.11 16:44

Bracha byl na jipce pred par lety (a to jako dospely) a mama tam s nim byla kazdy den nekolik hodin. Proste jsme si to vymohli, casem i pomahala sestram s peci. Neni duvod, proc bys tam s ni nemohla pres den byt a i v noci. Je strasne malicka a opravdu bude trpet tim, ze tam nejsi a trauma to bude velike :-( Nenech se odbyt, jedna se o tve dite, ty jsi jeji zastupce a nesmi ti ve styku branit!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka
16.10.11 16:56

my jsme se z milé JIpky s dcerkou vzpamatovávaly ještě půl roku (obě) a to jsem tam byla s ní :cert:

• Citovat
  • Upravit
Baslerinda
16.10.11 16:58
sophinka píše:
my jsme se z milé JIpky s dcerkou vzpamatovávaly ještě půl roku (obě) a to jsem tam byla s ní :cert:

Můžu se jen zeptat, jakto, že z JIPu máte tak otřesný zážitek ? :-o

• Citovat
  • Upravit
14046
16.10.11 17:04

nestrašte jíí

klid. vím jaké to je, měla jsem v nemocnici na jip už tři děti, vím, že jsi nervozní a bojíš se. Každopádně, jakmile bude malé lépe, pljde na normalní pokoj a tam s ní budeš. Na to být u malé máš nárok už teď, jen tam s ní nemůžeš spát. Naposledy se mi vrátil syn v pondělí z jipky (zápal plic) dusil se. předtím sjem tam měla 4 týdenní mimino = operace strev a v 9 týdnech jsem tam měla syna na operaci varlat, všechno akutní, takže bez příprav. :dance:
malá ti bude inhalovat, budou jí dávat dýchat ventolin, nic hrozného se jí tam dít nebude, prostě jí budou léčit. a za mě, všude sestry nic moc, na dětském prostě úžasné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hodaka
16.10.11 17:05
Vilímka píše:
Ahoj maminky,
od dnešního rána nám dcerku (14 měsiců) hospitalizovali na JIPce, bohužel samotnou :-( Laryngritida :cry: (nevím, jestli píši název dobře)
Nemáte některá zkušenost s touto virózou nebo hospitalizací dítěte samotného? Hned mi volala jedna známá a popisovala mi příšerné praktiky, jak děti ládují sedativy atd. a jak oni si malou přivezli z nemocnice jak vyměněnou. Snažím se zachodat klid, (zdraví je na prvním místě), nemyslet na nic hrozného, jen na to jak svoji holčičku znovu obejmu :srdce: Snad mě za ní dají za dva dny na normální pokoj…

Já tam ty dvě starší měla několikrát, smůla byla že vždycky bylo plno, tak jako místní jsem musela docházet, ubytované jsou většinou maminky z daleka.
S Laryngitidou ji maximálně po dvou dnech přeloží na normální pokoj a potom půjde domů, ničeho se neboj :hug: je to těžké já vím, ale oni se o ni dobře postarají neboj :hug:
Děti přijdou domů trošku jiné, většinou první druhý den jsou unavené, možná je to po lékách, nevím.Ale dle mého lepší sedativa než řvoucí a nešťastné miminko :nevim:

• Citovat
  • Upravit
sophinka
16.10.11 17:08
Baslerinda píše:
sophinka píše:
my jsme se z milé JIpky s dcerkou vzpamatovávaly ještě půl roku (obě) a to jsem tam byla s ní :cert:
Můžu se jen zeptat, jakto, že z JIPu máte tak otřesný zážitek ? :-o

popáleniny vinohrady. neříkém,jsou tam profíci a budiš jim ohromný dík za tu lékařskou část,ale chování k dětem i rodičům :poblion:

• Citovat
  • Upravit
1661
16.10.11 17:12

Já bych nenechala svoje dítě ani na chvilku samotné s cizími v nemocnici, ať je to JIP anebo jiné oddělení 8-) A chtěla bych vědět všechno, co jí dělají, jaké léky podávají a hlavně bych nepodepisovala žádný papír na příjmu, všechno bych chtěla podepisovat před daným zákrokem a podáním léku a to bych ještě zkonzultovala s jiným odborníkem…nežijeme v komunismu, tak ať se sakra chovají k rodičům jako k liden :cert:

Pokud mohu radit, šla bych hned teď a zůstala tam ať se děje co se děje..pokud by s tím měli velký problém, řekla bych, že si najdu jinou nemocnici, kde nám to umožní 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Baslerinda
16.10.11 17:13
sophinka píše:
Baslerinda píše:
sophinka píše:
Můžu se jen zeptat, jakto, že z JIPu máte tak otřesný zážitek ? :-o
popáleniny vinohrady. neříkém,jsou tam profíci a budiš jim ohromný dík za tu lékařskou část,ale chování k dětem i rodičům :poblion:

Aha, popáleniny na FNKV … tak to už víc psát nemusíš, jen mě to zajímalo odkud ta zkušenost, díky …

• Citovat
  • Upravit
43035
16.10.11 17:18

Ahoj
ja teda nemam osobni zkusenost, ale moc bych se divila, kdyby byly sestry na deti hrube - zvlaste JIPove sestry. Ty jsou mezi sestrickami elita a taky maji ponekud meksi chleba a lepsi plat - obvykle nebyvaji vyhorele. znam nekolik detskych sester a vsechny miluji vsechny deti. Urcite se najde semtam megera, ale jiste to neni pravidlo.

Pokud se sedativ tyce, byla bych vdecna, pokud by je memu batoleti na JIP dali. Musi to pro nej byt bez maminky desne narocne a sedativa to mohou pomoci zvladnout. Kratkodobe uzivani benzodiazepinu nezanecha zadne skody.

Ubytovana na JIP samozrejme byt nemuzes, ale mozna bys mohla dostat nejakou postel na standardu na prenocovani a pres den u ni sedet na zidli. Musi to byt psychicky narocne pro obe, mozna ze i vic pro matku, deti se adaptuji dosti rychle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí