Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Myslím, že to musíš brát v poměru k výšce. Moje dcera má v 25 měsících 12 kg (i s botama) na 94 cm výšky a někdy mám pocit, že je skrz ni vidět.
Takže třeba u ní by ty čtyři kila navíc určitě neškodily.
tak moje má rovných 90 a myslím, že je nádherná, má kejtičky a pupíček.. takový rozkošný tlusťoučký batole no… jen spapat.. jen nechci aby mě za to v 15ti letech pak zfackovala, že sem ji teď dala vždy když si řekla… ![]()
Záleží na výšce, má dcera je vysoká cca 93cm a váží 12kg. Jak píše Bersaba, občas mám pocit, že skrz ní vidím. Koupit na ní např. kalhoty je nadlidský výkon.
![]()
eMaminka píše:
tak moje má rovných 90 a myslím, že je nádherná, má kejtičky a pupíček.. takový rozkošný tlusťoučký batole no… jen spapat.. jen nechci aby mě za to v 15ti letech pak zfackovala, že sem ji teď dala vždy když si řekla…
jejda
![]()
To bych začala řešit až tak kolem 10-ti let ![]()
Teď je to ještě batole,onemocní ti,nebude jíst,a budeš ráda,že měla rezervu ![]()
náš má taky 90 cm,břicho jak buben,nožičky se mi ale zdají tenčí ![]()
momi33 píše:eMaminka píše:jejda
tak moje má rovných 90 a myslím, že je nádherná, má kejtičky a pupíček.. takový rozkošný tlusťoučký batole no… jen spapat.. jen nechci aby mě za to v 15ti letech pak zfackovala, že sem ji teď dala vždy když si řekla…![]()
To bych začala řešit až tak kolem 10-ti let
Teď je to ještě batole,onemocní ti,nebude jíst,a budeš ráda,že měla rezervu
náš má taky 90 cm,břicho jak buben,nožičky se mi ale zdají tenčí
no to mi právě příjde pozdě.. to už pak to dítko je naučený na nějakej jídelní režim a už ho to mučí.. teď by to šlo ještě velmi pozvolna.. u první jsem to řešila taky, mam prostě děti s velkým apetitem.. a genetika z tatínkovi strany není uplně nej… jen nechci aby byli nešťastný, dokážu se představit jak malý tlouštíci ve škole trpí… :/
Majda měří asi 93cm? (teď odkládáme většinu 92 oblečení) a váží necelých 13kg a přijde mi akorát, byla už i hubenější.
Takže mi to přijde dost, otázka je, jak jí… Jestli normálně, relativně zdravě, až tak bych to neřešila, jen hlídala, ať se necpe moc sladkým, tučným a tak.
Někomu zas Majda může připadat hubená…
http://www.szu.cz/…y-ke-stazeni?…
Ještě můžeš tady si stáhnout prográmek na růstové grafy, zadej si tam míry (i od narození…) a uvidíš, jak na tom je, jestli si od miminka udržuje tu „svou“ křivku. Jestli teď najednou hodně nabrala, to by mě znepokojilo víc, než jestli je prostě od mimina baculatá.
Moje dcerka má 12 kg a 92 cm, je spíš drobek a vůbec ne oplácaná. Záleží kolik toho sní a hlavně co jí.
eMaminka píše:
tak moje má rovných 90 a myslím, že je nádherná, má kejtičky a pupíček.. takový rozkošný tlusťoučký batole no… jen spapat.. jen nechci aby mě za to v 15ti letech pak zfackovala, že sem ji teď dala vždy když si řekla…
Tak ja mam teda kluka,ale ma ve 2 letech necelých 14 kilo a 92cm a je to spis hubenour
Jinak moje neter mela ve 2 letech 19kg a byla peknej puclik
ale pak se vytahla a uz tolik ani nenabira.
Když se kouknu na graf ( výška, váha), tak je až dokonce nad 97 percentilem, takže je mimo tabulku.
Když se kouknu na graf věk a výška, je na 75 percentilu, takže je větší.
A když se kouknu na graf, který vyhodnocuje Body mass index u dívek 0-18 let, tak je nad 97 percentilem s vyhodnocením jako obezní.
Tolik hovoří grafy.
Příspěvek upraven 15.10.11 v 14:03
Lizbeth píše:
Když se kouknu na graf ( výška, váha), tak je až dokonce nad 97 percentilem, takže je mimo tabulku.
Když se kouknu na graf věk a výška, je na 97 percentilu, takže je největší.
A když se kouknu na graf, který vyhodnocuje Body mass index u dívek 0-18 let, tak je nad 97 percentilem s vyhodnocením jako obezní.Tolik hovoří grafy.
Můžeš hodit odkaz na ty grafy?
yyy píše:
Moje dcerka má 12 kg a 92 cm, je spíš drobek a vůbec ne oplácaná. Záleží kolik toho sní a hlavně co jí.
jj,a hlavně,CO sní.
Pokud je dítě naučené na sladkosti a na tučná jídla,tak pak je odvykání těžké,i u tak malého batolete.
Já mu vařím zdravě,ale tatík mu občas něco podstrčí ![]()
Holky, vy si je vazite a merite doma? My teda chodime na prohlidku v 18ti mesicich a pak az ve 3 letech. Takze vahu si zhruba pamatuju (strarsi decka kolem 11kg, nejmladsi kolem 13kg), ale zmerit se mi je nikdy moc nepovedlo.
Ve trech letech 14,5kg a 96cm (kluk,postavou vyzle) a 15kg a 95cm (holka,postava normalni). Kdyz srovnam cisla, neni mezi nima skoro rozdil, ve skutecnosti z kluka lezly kosti a holka byla proti nemu pak pucl. Takze ani z cisel se moc usuzovat neda ![]()
Otázka je jasná, mám dítko co se mi malinko přežírá a chci vědět jestli je 16kg na holčičku v tomhle věku normální váha…