Váha dítka ve dvou letech

eMaminka
15.10.11 13:41

Váha dítka ve dvou letech

Otázka je jasná, mám dítko co se mi malinko přežírá a chci vědět jestli je 16kg na holčičku v tomhle věku normální váha…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25324
15.10.11 13:42

Máme skoro 15kg ve 25m :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
15.10.11 13:45

Myslím, že to musíš brát v poměru k výšce. Moje dcera má v 25 měsících 12 kg (i s botama) na 94 cm výšky a někdy mám pocit, že je skrz ni vidět. :zed: Takže třeba u ní by ty čtyři kila navíc určitě neškodily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
eMaminka
15.10.11 13:49

tak moje má rovných 90 a myslím, že je nádherná, má kejtičky a pupíček.. takový rozkošný tlusťoučký batole no… jen spapat.. jen nechci aby mě za to v 15ti letech pak zfackovala, že sem ji teď dala vždy když si řekla… :roll:

• Citovat
  • Upravit
51750
15.10.11 13:50

Záleží na výšce, má dcera je vysoká cca 93cm a váží 12kg. Jak píše Bersaba, občas mám pocit, že skrz ní vidím. Koupit na ní např. kalhoty je nadlidský výkon. :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
15.10.11 13:51
eMaminka píše:
tak moje má rovných 90 a myslím, že je nádherná, má kejtičky a pupíček.. takový rozkošný tlusťoučký batole no… jen spapat.. jen nechci aby mě za to v 15ti letech pak zfackovala, že sem ji teď dala vždy když si řekla… :roll:

jejda 8-o 8-o
To bych začala řešit až tak kolem 10-ti let :wink:
Teď je to ještě batole,onemocní ti,nebude jíst,a budeš ráda,že měla rezervu :wink:
náš má taky 90 cm,břicho jak buben,nožičky se mi ale zdají tenčí :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
eMaminka
15.10.11 13:54
momi33 píše:
eMaminka píše:
tak moje má rovných 90 a myslím, že je nádherná, má kejtičky a pupíček.. takový rozkošný tlusťoučký batole no… jen spapat.. jen nechci aby mě za to v 15ti letech pak zfackovala, že sem ji teď dala vždy když si řekla… :roll:
jejda 8-o 8-o
To bych začala řešit až tak kolem 10-ti let :wink:
Teď je to ještě batole,onemocní ti,nebude jíst,a budeš ráda,že měla rezervu :wink:
náš má taky 90 cm,břicho jak buben,nožičky se mi ale zdají tenčí :think:

no to mi právě příjde pozdě.. to už pak to dítko je naučený na nějakej jídelní režim a už ho to mučí.. teď by to šlo ještě velmi pozvolna.. u první jsem to řešila taky, mam prostě děti s velkým apetitem.. a genetika z tatínkovi strany není uplně nej… jen nechci aby byli nešťastný, dokážu se představit jak malý tlouštíci ve škole trpí… :/

• Citovat
  • Upravit
24798

Majda měří asi 93cm? (teď odkládáme většinu 92 oblečení) a váží necelých 13kg a přijde mi akorát, byla už i hubenější.
Takže mi to přijde dost, otázka je, jak jí… Jestli normálně, relativně zdravě, až tak bych to neřešila, jen hlídala, ať se necpe moc sladkým, tučným a tak.

Někomu zas Majda může připadat hubená…

http://www.szu.cz/…y-ke-stazeni?…
Ještě můžeš tady si stáhnout prográmek na růstové grafy, zadej si tam míry (i od narození…) a uvidíš, jak na tom je, jestli si od miminka udržuje tu „svou“ křivku. Jestli teď najednou hodně nabrala, to by mě znepokojilo víc, než jestli je prostě od mimina baculatá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
yyy

Moje dcerka má 12 kg a 92 cm, je spíš drobek a vůbec ne oplácaná. Záleží kolik toho sní a hlavně co jí.

• Citovat
  • Upravit
cher
15.10.11 13:55
eMaminka píše:
:lol: :lol: většina dětí z toho vyroste. Pokud nemáte třeba v rodině nadváhu, tak bych se toho nebála. My máme zas opačný problém, malá v 16-ti měsících 8,25kg a kdykoli udělá pohyb navíc, tak se váha zastaví :lol: má to po tátovi, ten vynechá jednu večeři a má kilo dole :lol:
  • Citovat
  • Upravit
9044
15.10.11 13:55

Tak ja mam teda kluka,ale ma ve 2 letech necelých 14 kilo a 92cm a je to spis hubenour
Jinak moje neter mela ve 2 letech 19kg a byla peknej puclik :) ale pak se vytahla a uz tolik ani nenabira.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
15.10.11 13:58

Když se kouknu na graf ( výška, váha), tak je až dokonce nad 97 percentilem, takže je mimo tabulku.
Když se kouknu na graf věk a výška, je na 75 percentilu, takže je větší.
A když se kouknu na graf, který vyhodnocuje Body mass index u dívek 0-18 let, tak je nad 97 percentilem s vyhodnocením jako obezní.

Tolik hovoří grafy.

Příspěvek upraven 15.10.11 v 14:03

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cher
15.10.11 14:00
Lizbeth píše:
Když se kouknu na graf ( výška, váha), tak je až dokonce nad 97 percentilem, takže je mimo tabulku.
Když se kouknu na graf věk a výška, je na 97 percentilu, takže je největší.
A když se kouknu na graf, který vyhodnocuje Body mass index u dívek 0-18 let, tak je nad 97 percentilem s vyhodnocením jako obezní.Tolik hovoří grafy.

Můžeš hodit odkaz na ty grafy?

• Citovat
  • Upravit
25324
15.10.11 14:00
yyy píše:
Moje dcerka má 12 kg a 92 cm, je spíš drobek a vůbec ne oplácaná. Záleží kolik toho sní a hlavně co jí.

jj,a hlavně,CO sní.
Pokud je dítě naučené na sladkosti a na tučná jídla,tak pak je odvykání těžké,i u tak malého batolete.
Já mu vařím zdravě,ale tatík mu občas něco podstrčí :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
15.10.11 14:01

Holky, vy si je vazite a merite doma? My teda chodime na prohlidku v 18ti mesicich a pak az ve 3 letech. Takze vahu si zhruba pamatuju (strarsi decka kolem 11kg, nejmladsi kolem 13kg), ale zmerit se mi je nikdy moc nepovedlo.

Ve trech letech 14,5kg a 96cm (kluk,postavou vyzle) a 15kg a 95cm (holka,postava normalni). Kdyz srovnam cisla, neni mezi nima skoro rozdil, ve skutecnosti z kluka lezly kosti a holka byla proti nemu pak pucl. Takze ani z cisel se moc usuzovat neda :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí