Sama si nestoupne a nechodí - 13m

Anonymní
15.10.11 10:21

13m sama si nestoupne a nechodí

Jsem trochu smutná,naše malá má 13 měsíců a sama si ještě nestoupne a ani sama nechodí.Stoupne si teda u nábytku a obchází ho,taky chodí podél stěny,nebo si vezme interaktivní chodítko a chodí s ním,taky se chytne mojí nohy a jde se mnou třeba i dvakrát přes celý byt.Já jí za ruce teda nevodím,nerada bych jí tím nějak ublížila,ale to,že si sama nestoupne v nprostoru bez toho aby se něčeho držela mi trochu vrtá hlavou.Jak jsou na tom Vaše miminka?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9044
15.10.11 10:23

Bud v klidu,kazde dite to ma jinak :) Sestrenky klucina zacal sam chodit az kolem 17ti mesicu.Jinak znam dost deti,co se samy postavili a zacali chodit az dyl po roce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21712
15.10.11 10:25

buď v klidu. jsou děti, které se do prostoru pustí až v 15-18 měsících. každé dítě to má jinak. Klárka se mi pustila sama do prostoru ve 13 měsících a bylo to tak akorát. pokud stojí u nábytku, obchází ho atd., tak je všechno v naprostém pořádku. máš asi první dítko, že? taky jsem to tak řešila a těšila se na každý další pokrok a pořád ji tlačila dopředu. toho druhého bych radši zbrzdila, aby nebyl takový rychlík ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101911
15.10.11 10:28

Přesně tak, ve 13 měsících není nic divného, že chodí pouze s oporou, malý má rok a kousek a taky chodí jen podle nábytku nebo před sebou tlačí podnožku. A není to tak dlouho, co se poprvé u toho nábytku postavil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5051
15.10.11 10:35

Bud klidná, naší malé bude 13 měsíců příští týden a je na tom stejně jako tvoje, sama si nestoupne, ještě má čas, dítě má chodit do 18 měsíců a každé dítě je fakt jiné, kamarádka má stejně starého chlapce a ten sotva leze a občas si sám stoupne, ale krůčka nedělá a je to ok má čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
15.10.11 10:36

Postavit se a obcházet nábytek je v tomhle věku naprosto normální, samostatná chůze by měla přijít do cca 18měsíců, což je jakási pomyslná „norma“
Děláš pro své dítě to nejlepší, co můžeš - necháváš mu volný prostor pro vlastní vývoj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
542
15.10.11 10:37

tak podle odborníku je ideální čas udělat první krůčky mezi 12-15m, zatím bych to vůbec neřešila, mám 11m syna a taky pouze obchází nábytek.už se mě začali lidi vyptávat proč ještě nechodí :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15113
15.10.11 10:54

V pohodě,moje dcera začala chodit až v patnácti měsících,a to ještě musela něco držet v ruce,jinak si honem sedla,když neměla pocit,že jí nic nedrží :mrgreen: nedávno povídala,že už asi v mládí věděla,že si musí odpočinout,když se ted tak nalítá.Je číšnice :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
15.10.11 10:56

Tak syn má 16 měsíců a dělá přesně totéž. Občas tedy stojí i sám bez opory ale jak si toho všimne, jde zas na 4, nebo se někde chytne.

Mě to nevadí, sice bych ráda, abych ho už nemusela všude tahat, ale nechám to na něm. Ale ty kecy: dej mu boty, pak bude chodit. Musíš ho vodit za ruce, jinak se to nenaučí… Ach jo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
15.10.11 10:57

Myslím, že je to úplně normální. Náš prcek na tom byl stejně. Chodit sám začal v 15 měsících a až chodil sám, teprve se naučil stoupnout si ve volném prostoru.
Zatím neumí držet bez opory rovnováhu, nemůžeš po ní chtít, aby si jen tak stoupla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cher
15.10.11 11:02

Dcerka začíná chodit teď a má 16 měsíců

• Citovat
  • Upravit
5051
15.10.11 11:07
pomeranca píše:
Tak syn má 16 měsíců a dělá přesně totéž. Občas tedy stojí i sám bez opory ale jak si toho všimne, jde zas na 4, nebo se někde chytne.Mě to nevadí, sice bych ráda, abych ho už nemusela všude tahat, ale nechám to na něm. Ale ty kecy: dej mu boty, pak bude chodit. Musíš ho vodit za ruce, jinak se to nenaučí… Ach jo…

Tak přesně tyhle kecy mě taky štvou :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.10.11 11:54

Jj jak píší holky - klid! Naše malá začala chodit až v 17.ti měsících :palec: Běhá 4.měsíc a myslim že vše dohnala jak kdyby běhala od roka :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4773
15.10.11 12:31

Ahoj ;-) My jsme začali chodit tedy brzo, ale dítě si na 90% samo stoupne v prostoru až když chodí. Naše malá chodí od 11ti měsíců a v prostoru si sama stoupla až déle, a tím si rozhodně nelámej hlavu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2535
15.10.11 12:57

Tak náš malej, zítra 14m, ještě nechodí ani jako tvoje. Stoupne si také jen u něčeho a obchází kolem stolu, postele to jo, ale s chodítkem nebo se mnou vůbec 8-) . Na noze mi vysí jen když něco chce :mrgreen: . Vždycky klekne a odleze kam potřebuje tam si zase stoupne a tak pořád dokola :jazyk: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí