Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
ahoj holky,malá je od června bez plínek,má ji jen na noc,na nočník jsem jí nikdy nenutila,začala chodit sama a do týdne jsme plíny neměli ani do auta,tak jednou nebo dvakrát za měsíc se stala malá nehoda,ale jinak si vždy krásně říkala dokonce si i sama stahovala tepláky a kalhotky a zavolala jen že je hotová,nejsem z těch lidí abych se jí stále dokola ptala zda chce čurat,nikdy jsem se neptala,nemátla jí tim hlavu,od soboty,to měla malá narozeniny,bylo tu dost lidí,spousta dárků a onastředem pozornosti se 4 krát durch počurala,řekla jsem si nevadí je toho na ní asi moc,ale od té doby si furt učurává,řekne siale má cvrnknuto v kalhotkách nebo běží a čurá,když jdem ale ven tak to buď vydrží nebo si normálně řekne,když jdem na velký nákup dovětšího supráče a chce se jí čůrat tak to taky vydrží až než dojdem na WC a to někdy trvá i pár minut než se tam dostanu,už si nevimrady,PŘECI JÍ SKORO PO 5 MĚSÍCÍCH NEVRÁTÍM PLENKU,kamarádka říkala že je to přechodové období a že má na to každé dítě nárok,na zadek jsem jí nedala,moc jí to mrzí je to na ní vidět,říkám jí že jsem smutná a že chci aby mi zase dělala radosta čurala ne do kalhotek ale na nočník a že zvířátku na kalhotkách je taky smutno a je mu zima když ho počurala,tuhle mi ulítlo,že se jí budou holky smát a ona hned jak se počurá tak opakuje bdou se smát a jmenuje svouje kamarády ![]()
Fufii, souhlasím s kamarádkou, že je to přechodné období. Moje dcerka to tak měla taky, odplenkovali jsme a pak měla párkrát pár dní období, kdy měla v gaťkách pořád trochu mokro, jednu dobu jsem jí vrátila i plínku na noc, bo se začala počurávat ve spaní, a pak to zas vymizelo. Teď měla nehodu po 3 měsících, že se v noci nevzbudila.
Tvoji dcerce bych nenadávala, jen bych dala najevo, že jsi smutná, že měla nehodu a že snad příště se jí podaří říct zavčas.
Anebo se taky mohla někde nastudit, přece jen ta plínka fungovvala i jako tepelná izolace, bez ní se snadněji od spodku nachladí…
Myslím, že je to i zimou.
Možná pro jistotu bych nechala zkontolovat moč, dcerka měla takhle lehný zánět moč. měchýře.
to mě taky napadlo že nastydla,máme všude plovoučku a stále se válí na zemi,máme sice větší kobercové pěnové puzzle ale tam moc neleží
Naše to měla taky, je to přechodné a u nás se to za 2 měsíce zase srovnalo. Taky jsem vyšilovala, neboj. A perlička: teď má ošklivou rýmu a v týdnu už se 3× počůrala v noci…
Ivana IZA píše:
Naše to měla taky, je to přechodné a u nás se to za 2 měsíce zase srovnalo. Taky jsem vyšilovala, neboj. A perlička: teď má ošklivou rýmu a v týdnu už se 3× počůrala v noci…
za 2 měsíce? Tak to abych došla koupit nějaké kalhotky a tepláky do zásoby,teď v zimě to všechno špatně schne
![]()
Holky jdu s prosbou. 2 mesice je mala (bude ji 21m) bez plen i v noci a predtim me mela jen na spani a na cesty tak 4.m. krasne to zvladala, bez nehod, v noci se i vzbudila a rekla si. Jenze zacla ucuravat, nestiha to. Rekne si ale už ma mokro. A posl. dobou se i nekolikrat durch pocurala. Prijde mi, ze je to od te doby, co spala parkrat u babicek, nejdriv u jedne pak ve druhe. Nevim, co s tím.
A este mame jeden problem, neumi kakat do nocniku. Jen do kalhotek, jsem z toho nestastna. kdyz uz se ji to povedlo, tak jsem strasne tleskala, chvalila, vysvetlovala, ale dalsi bobek byl stejne v kalhotkach.. diky