2 hodiny spánku, pak hrozný řev - zuby?

598
14.10.11 05:57

2 hodiny spánku, pak hrozný řev.. zuby?

Ahoj holky, jsem za poslední dny už zoufalá, naší malé je 7,5 měsíce a ze strašně pohodového samostatného a spavého miminka se ze dne na den stal skoro úplný opak..

Celý den nechce spát a když ji nějak konečně přiměji ke spánku, tak nespí dýl, než dvacet minut.. Vyžaduje moji stoprocentní pozornost, jak si jen odskočím na záchod, tak jen, co zajdu za roh, tak pláče.. Ale to bych ještě brala, že je to v určitém stádiu normální, aspoň je stále usměvavá.

Co řeším víc je to, že nevím, jestli ji rostou zuby nebo ne.. Na pohmat jsou cítit, na vrchní dásni i vyloženě vidět. Dříve prospala celou noc, ani nemukla. Teďka poslední dny spinká po uložení tak 2 nebo 3 hodiny a pak z ničeho nic děsný řev, jako kdyby ji na nože brali a celkem dost dlouho to trvá, než ji opět uchlácholíme a usne znovu, ale stejnak se cca po hodinách stále lehce budí. Měl to někdo podobně??

Já vím, že mi zřejmě řeknete, že ať si radši zajdu k doktorovi, ale bohužel žijeme v zemi, kde je ta péče dost o ničem, o děti se starají speciální sestry, které o tom ale celkem prd ví a k doktorovi se chodí až s něčím opravdu velkým.. Navíc vše řeší jen paracetamolem, ostatní léky pro nejmenší děti v podstatě neexistují..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9556
14.10.11 07:24

nase mala to mela v tom veku uplne stejne a byly to skutecne zuby, asi jina rada nez napr. natirat gelem a vydrzet neni :nevim: k doktorovi bych s ni nechodila pokud nema nejaky velky horecky

u nas teda dcera nebyla spave mimco nikdy, takze me to zase tak moc nevykolejilo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16783
14.10.11 07:38

no tak mi to měli taky tak spával celou noc pak začal takhle ječet ze spaní před den byl mamánek a byly to zuby třeba měsíc takhkle paak teprv vylezli pak pauza a lezli nám další 2 zatím máme jen 4 ale všechny tímto způsobek a k tomu mi třeba 3-4 dny nejí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
14.10.11 07:39
Hanulka82 píše:
nase mala to mela v tom veku uplne stejne a byly to skutecne zuby, asi jina rada nez napr. natirat gelem a vydrzet neni :nevim: k doktorovi bych s ni nechodila pokud nema nejaky velky horeckyu nas teda dcera nebyla spave mimco nikdy, takze me to zase tak moc nevykolejilo :lol:

Gel naštěstí mám, teda ale mám ho na to, když jsem nosila rovnátka :D… až teďka jsem ho objevila a natírám to malé, příští týden jedem za našima do Brna, tak si musím koupit v lékárně zásobu, protože tady opravdu nic takového není.. vše u miminek by léčili a ulevovali paracetamolem a max. obkladem 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
14.10.11 07:40
koralina11 píše:
no tak mi to měli taky tak spával celou noc pak začal takhle ječet ze spaní před den byl mamánek a byly to zuby třeba měsíc takhkle paak teprv vylezli pak pauza a lezli nám další 2 zatím máme jen 4 ale všechny tímto způsobek a k tomu mi třeba 3-4 dny nejí

No, u nás to trvá už cca 2 týdny.. jako to horší spaní přes den a tak.. to noční ječení asi poslední 3 noci.. tak doufám, že tomu bude už brzy konec.. aspoň na chvíli.. Nejhorší je opravdu, že jsem si zvykla, jak byla hrozně hodná, měla jsem leháro.. a teďka se líná matko starej :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7811
14.10.11 09:24
Ahojky to budou zoubky my to mame taky tak až některej vyleze je chvilku klid a pak nanovo v noci ho dam spinka a zničeho nic se probudí řevem přes den je to skoro stejné :lol: natírám mu to gelem na zoubky anebodyž je nejhuř davam mu homeapatickej čípek ty jsou super
werryjane píše:
Ahoj holky, jsem za poslední dny už zoufalá, naší malé je 7,5 měsíce a ze strašně pohodového samostatného a spavého miminka se ze dne na den stal skoro úplný opak..

Celý den nechce spát a když ji nějak konečně přiměji ke spánku, tak nespí dýl, než dvacet minut.. Vyžaduje moji stoprocentní pozornost, jak si jen odskočím na záchod, tak jen, co zajdu za roh, tak pláče.. Ale to bych ještě brala, že je to v určitém stádiu normální, aspoň je stále usměvavá.

Co řeším víc je to, že nevím, jestli ji rostou zuby nebo ne.. Na pohmat jsou cítit, na vrchní dásni i vyloženě vidět. Dříve prospala celou noc, ani nemukla. Teďka poslední dny spinká po uložení tak 2 nebo 3 hodiny a pak z ničeho nic děsný řev, jako kdyby ji na nože brali a celkem dost dlouho to trvá, než ji opět uchlácholíme a usne znovu, ale stejnak se cca po hodinách stále lehce budí. Měl to někdo podobně??

Já vím, že mi zřejmě řeknete, že ať si radši zajdu k doktorovi, ale bohužel žijeme v zemi, kde je ta péče dost o ničem, o děti se starají speciální sestry, které o tom ale celkem prd ví a k doktorovi se chodí až s něčím opravdu velkým.. Navíc vše řeší jen paracetamolem, ostatní léky pro nejmenší děti v podstatě neexistují..
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
14.10.11 10:26
j.borufka píše:
Ahojky to budou zoubky my to mame taky tak až některej vyleze je chvilku klid a pak nanovo v noci ho dam spinka a zničeho nic se probudí řevem přes den je to skoro stejné :lol: natírám mu to gelem na zoubky anebodyž je nejhuř davam mu homeapatickej čípek ty jsou super
werryjane píše:

homeopatický čípek?? Kde se to shání?? Dám si to na seznam na příští týden :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jana C.
26.10.11 11:32

My zkoušeli homeopatika Chamomille, kupují se volně v lékárně, 2 kuličky se rozpustí ve vodě a dají se dítěti…
K doktorovi nemá cenu chodit, nic víc vám neporadí, je to třeba vydržet… :cry: My už takhle trpíme od 4. měsíce, teď je malé 21 měsíců a lezou ji už 2 měsíce horní špičáky, spala jsem dneska celkem asi 4 hodiny… :-? K tomu máme průjem a teplotu… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
11620
27.10.12 20:58

Ahoj, prosím o radu. Malá už mi dlouho krásně sama usínala. Teď pár dnů, hodinu po uložení začne plakat a pokud ji nevezmu z postýlky, tak se neuklidní, ani když s ní jsem. Dneska takto brečela 15 min, samo jsem za ní chodila, brečela čím dál víc. Pak jsem vyměkla, pochovala ji a teď už snad usne. Včera to samé, jen si ji vzal manžel do postele a ona vykládala, smála se. Já nevím, jak se zachovat. Mohlo by to být růstem zoubků? Rostou jí dole dvojky a nahoře podezírám špičáky. Přes den usíná docela pěkně, jen dneska dopo neusnula. Bojím se, aby to nedělala schválně, na druhou stranu je mi jí líto.
Tak co si o tom myslíte :nevim:?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
27.10.12 21:21

@jajul můžou to být zoubky, naší malé je 7 měsíců a máme to stejné už pár týdnů…někdy spí hezky ale to spíš výjimečně, chodí spát kolem 20:00 a do půlnoci se někdy stihne vzbudit i 4× a pak do rána taky tak, ale každý den je to jinak…a to dřív spala krásně…zkus koupit Calgel a namazat dcerce dásně, třeba se jí uleví a bude to lepší :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
27.10.12 21:25

Tak to vyzkouším. Jen mě zaráží, že se potom v noci už nějak nebudí (jen málokdy ano) :think:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
27.10.12 21:31

Noční děs to asi nebude, malá vypadá vyloženě vzhůru :think:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5526
27.10.12 22:03

Zrejme ty zuby. Na noc kdyz ji to trapilo jsem davala Panadol a pak to bylo lepsi s tim vyspanim. Meli jsme to asi uplne stejne jak pises ty. Tak at se ty potvory pekne proriznou a mate pokoj :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
27.10.12 22:10

@louskacek2 Děkuju :kytka:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5526
27.10.12 22:15
Jo a jeste u nas zabiralo kdyz spala u nas v postely to bylo bez tech prestavek. A ty dva tri dny se to dalo prezit :P
@jajul píše:
@louskacek2 Děkuju :kytka:.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí