Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky, chtěla jsem se zeptat a poradit, s čím si hráli vaši kluci (21 měsíců) nejčastěji? Co plastelína, už si s tím vyhráli? A co pexeso a domino? Domino bych ráda koupila, to se myslím nestratí nikdy
Díky za další neobvyklé tipy Zuzz
ja sice deticky teprve cekam, ale predevcirem jsem neodolala v tescu a koupila takove barevne drevene kostky - kvadry, trojuhelniky, kolecka, drevene, pulka je natrena barvou.. je to od osmnacti mesicu.. mela jsem to jako dite, tak si rikam, ze to musi mit i moje deti.. i kdyz se jeste nenarodili
Kazdopadne 100 kosticek za 175 korun - ted to tam maji tento tyden v akci.. a rozviji to predstavivost.. ![]()
vláček , kohout , natahovaci vlaček s kolejema, téměř jakékoliv auta a motorky, skákadlo, odrážedlo motorka, zatloukačka z ikei, pastelky, voskovky, u kamarádky kočárek a dětská pračka:-D
plastelína bohužel dopadla na kousíčky v koberci
v plánu mám kupovat vláčkodráhu z ikei, sroubovací auto, nějaké lehké puzzle, patrovou garáž na auta…
no je to těžké, co se líbí nám se dětem většinou nelíbí a naopak ![]()
U nás pořád frčí vkládačky, puzzle, obrázkové kostky, motorka, auta všech druhů ale zejména s houkačkou, a knihy. Toť celý sortiment, ale ve spoustě variací ![]()
Jo a malování na magickou tabulku.
Jednim okem koukám na bordel v pokojíku na zemi (dnes výjimečně jsme nestihli zaklidit):
blikačka (relativně bezpečná)
vláček
motorka
dva traktory, jeden s valníkem
vééélký popeláři - asi nejkvalitnější hračka, co jsme dostali: http://www.wiky.cz/…opelari.html?…
potom vláček ze stavebnice Lori - pasuje i na stavebnici Žako (máme oboje), obr. v příloze
hopsací koník
knížky - bacha, dětský jsou už nůůůda a labuží si v bichly obrázkový encyklopedii
nejvíc času tráví u obrázku Měsíce ![]()
vkládačky a stavebnice jako takový ani puzzle či pexeso u nás stále neuspělo - na vkládačky je levej až hamba, vše tam rve silou
na cvičení ho hodně baví tato hračka: http://www.kohoutcentrum.com/?…
co třeba nějakej stan na schovávání se nebo tunel?
na učení barev ho baví moje chlouba barevných kolíčků - mám jich asi 120 a snad v 12ti barvách ![]()
x míčků různých velikostí a povrchů/typů
bedna na kolečkách
a co třeba jednoduchá autodráha nebo patrová garáž? nebo jednoduchá malinká garáž
plastový kuželky a koule nebo takový ty tyče, na který se trefuješ z dálky kroužkama
dětský nářadí - něco, co se dá točit, šroubovat, cvakat
v jedné diskusi jsem pochytila toto: http://www.press-pygmalion.cz/…unior-basic/
Muj prcek ma 22 mesicu, a:
Plastelina bude bud snezena, nebo zaslapana / nacpana vsude mozne i nemozne.
Pexeso jeste nezvladne - max. koupit drevene (mame my) kvuli obrazkum a uceni se novych, ale ne na hru
Domino je na nic.
Idealni bych videla kostky, Lego duplo, auticko na setrvacnik, odrazedlo, pastelky, plastovy naradi (kladivko, vrtacka…), detsky hudebni nastroje (bubinek, pianko…)
No s tou plastelínou si to taky myslím a pexeso i domino jsem myslela jako najdi pejska, kočku ap. a spíš jako poznávání než hraní…
A duplo už skládá kostky k sobě?
Zkus mu ukázat angličáky (auta s kovovou karosérií) - některý klučina si k nim najde cestu dřív, jiný později. Ale hrajou si s nima všichni - už čtyři generace… ![]()
Pak mě napadají skládací auta z umělé hmoty, teda už skoro modely. MONTI SYSTEM se to jmenuje…
Zuzz píše:
No s tou plastelínou si to taky myslím a pexeso i domino jsem myslela jako najdi pejska, kočku ap. a spíš jako poznávání než hraní…
A duplo už skládá kostky k sobě?
Jojo, sklada porad dokola kominy, momentalne nejoblibenejsi hracka. ![]()