Mluvení ve dvou letech

263
16.10.11 18:16

mluvení ve dvou letech

ahojky chci se jen pro zajímavost zeptat jak mluví vaše děti ve 2 letech. díky za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3627
16.10.11 18:19

Náš Mareček se snaží opakovat všechno, už se opravdu domluvíme. Dnes mě překvapil, seděl sám mezi hračkama a říká: Kde je éro? sám si odpověděl: Nevím. A pak zavolal: maminkoo, tady je to éro, Mára hledal :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1112
16.10.11 18:23

Pro zajímavost: moje dítě mluvilo v souvětích a zvládalo běžnou konverzaci o tom, co ho zajímalo nebo co potřebovalo.

K čemu ti ta anketka je? Děti jsou různé, vývoj řeči je různý. Ve dvou letech někdo zvládne mami, babi, ham, jiné mluví jako to moje. Máš-li obavu, jestli je u vás všechno v pořádku, zeptej se konkrétněji nebo to konzultuj s pediatrem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22048
16.10.11 18:24

Můj syn mluví asi podobně jako je to u Ewule. Opakuje všechno, co slyší a sám si zkouší vytvářet jednodušší spojení.

Dcera ve dvou letech nemluvila vůbec - dnes, ve čtyřech letech, je to nejukecanější stvoření pod sluncem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
232
16.10.11 18:26

NAše malá byla taky šikovná,v těch dvou už skloňovala a jednoduché větičky jí taky šli. Ale každej to má jinak :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
veverunka11
16.10.11 18:34

moje známa ma dvourocní holčičku,ale moc toho nemamluví,je to porblém?????
namluví báč-jakože bác,
není
pa pa
baf baf,jé jé a achá cha,a tati a mami to vyjímečně,teta,baba taky ne casto
moc toho porste nekecá,učenlivá všechno to je,ale todle nwm,zda by to měla řešit,samozřejmě,že jí do toho nebudu mluvit :lol:

• Citovat
  • Upravit
14046
16.10.11 18:39

skoro se nemluví, ale zjistili jsme, že má krátkou uzdičku pod jazykem, takže se nemluva snad po zákroku rozmluví
mladší dvojče používá citoslovce a občas spojuje slova

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
16.10.11 18:40

Syn teď oslavil druhé narozeniny a umí říci tak 20 slovíček, kterým je rozumět. Jinak mluví neustále svou hatmatilkou:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
16.10.11 18:43

Prvni veta nejmladsiho ve dvou letech: Mamo maso dej! Ted ve dvou a ctvrt: Neci spintat, mamo, ne, spintal vcera! :mrgreen:
Po druhym roce se hodne deti rozkeca a jde to celkem rychle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
16.10.11 18:48

Vůbec :-D Teda říká něco, co se podobá „toto“ a „taaaaa“ - to je asi „tam“ :nevim: „Ukecanej“ je až hrůza, ale smysluplný slova nikde… :nevim: Občas si říkám, že je to dobře. Hlavně, když mu za něco vynadám a on začne „nadávat“ zpátky… Lepší nerozumět :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
eMaminka
16.10.11 18:51
pett09 píše:
ahojky chci se jen pro zajímavost zeptat jak mluví vaše děti ve 2 letech. díky za odpovědi

tak moje dvouletá je dost ukecaná, většina slov ještě není srozumitelná ale Papat, kakat, ňam ňam, čiči, kůň, pejsek, bumbat.. takové ty základy, náznaky prvních vět.. máma, táta… a všimla jsem si, že spíš opakuje to co jí řiká starší sestřička … co se jí snažim vštípit já ignoruje, řeknu starší dceři ať jí to řekne a malá to hned zopakuje… takový zajímavý případ pro mě.. hezky se to pozoruje a dost se u toho nasmějem :lol:

• Citovat
  • Upravit
4254
16.10.11 19:11

Náš syn nic - krom papa, ne, na - to používá aktivně, ještě mama - to spíš na vyžádání. Jinak houká a ukazuje :roll: :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
16.10.11 19:36

Náš nic. Teda snaží se opakovat první slabiku nebo spíš písmeno, ale má v zásobě tak tři a konec :mrgreen: čili PÍ je písek, prací prášek, prášky, papír, atd. MÍ je mlíko, maso, KA je kanál, taťKA, atd.
Delší „slova“ používá akorát bama - lampa, pepíam - popeláři. Toť vše. Jo a smysluplně řekne jen baba, mama, pápá, dědě, mňamí (to jest veškeré jídlo, ne že má hlad), ne.
Pak ještě par jednoslabičných zvířat, be-ovce, ba-pes, ka-slepice.
Jinak používá gesta a přepestrou škálu zvuků, výkřiků, výskotů, apod :-)

Příspěvek upraven 16.10.11 v 19:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
16.10.11 19:42

Jája opakuje všechno, co slyší, používá i delší věty, skloňuje. Mluví na svůj věk myslím moc hezky a ráda.
Má to i své zápory - kolikrát si večer, když usne, ani nepustím televizi, jak jsem ráda za chvíli ticha. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6378
16.10.11 19:50

Tak my jsme na tom taky bledě :-?
Spolehlivě řekne mama ham :-D ,tata brmbrm(jako že je manža v práci-jezdí autobusem),auváá(když se bouchne),baba,ďď(děda),teta,havá(pes),ňaňa(kočka),pepa(králík-taťa má doma králika pepu,tak všichni jsou pepa :roll: ),stoprocentně umí NENENE,jo a ťa-pa znamená,že chce číst knížku :nevim: :mrgreen:
jo a přišla jsem na to,že neumí říct i takže papa je pipi(pták),mama(je taky někdy mimi),háá je koník jako ihá…

Ale jinak rozumí všemu až moc a co chce ukáže :nevim: čistit zuby,lehnout,pustit písničku,že mi zvoní mobil,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí