Mluvení ve dvou letech

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22939
16.10.11 20:02

Ondra umí hodně slov, používá i krátké věty, většinou ze 3 slov.
Onda bobík ham-chce jíst, máma hají, houpy- na nohou se mi houpe.
Básničky taky umí- řekne hooopy, kooopí- to je Houpy, houpy, co si žabák koupí, koupí on si za kačku velikánskou žvejkačku, skládačku, houpačku, ale nejvíc se mu líbí plácačku.
Ondrovi budou 2 roky 8. 11.
Myslím si, že každý dítě je jiný, to nemůžeš takhle brát.
Někdo mluví srozumitelně už v roce, jiné až ve 3 letech- někdy i s potížema.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
16.10.11 20:27

Jo, náš vlastně ještě sem tam umí říct i nene… ale taky spíš radši zakroutí hlavou :nevim: ale rozumí všemu víc než dobře… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
16.10.11 20:53

Řekne všechno, co potřebuje (někdy je to na škodu). Mluví ve větách, ne nijak složité. Skloňuje, časuje, používá předložky, ale hodně chybuje. Mluví o sobě často v druhéé osobě ( hraješ si), v minulém čase mluví jako holka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
16.10.11 20:55

Bobo umí asi deset slov,řekne,jak dělají zvířátka,a občas vypustí i něco,co by se dalo nazvat jako odpověď na položenou otázku.
Ale rozumí dobře,když po něm něco chci…většinou :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
eMaminka
16.10.11 21:00

to mi připomělo :lol: moje maličká tuhle vrčela na psa, páč pes vrčel na ní.. bylo to maličký štěně a moje ho očividně velmi rozčilovala, začalo vrčet a malá se nahla k němu a vrčela uplně totožně.. se neztratí :mrgreen: no jen k tý řeči, věřím, že žít s vlky by mé vůbec nevadilo..domluví se s čímkoli :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
27305
16.10.11 21:06
eMaminka píše:
to mi připomělo :lol: moje maličká tuhle vrčela na psa, páč pes vrčel na ní.. bylo to maličký štěně a moje ho očividně velmi rozčilovala, začalo vrčet a malá se nahla k němu a vrčela uplně totožně.. se neztratí :mrgreen: no jen k tý řeči, věřím, že žít s vlky by mé vůbec nevadilo..domluví se s čímkoli :mrgreen:

prcek taky opakuje všechny zvuky, co slyší. Třeba tuhle kýchl a zakašlal po někom, vedle koho jsme stáli na semaforu, ale tak srandově, ten člověk se koukal jak na blázny :-D

V roce a půl mi dr. řekl, nemluví no a co. Rozumí? Ano? V tom případě ok.
A že prcek teda rozumí velmi dobře naprosto všemu. Občas je to o „pusu“, protože člověk má tendence před ním o něm mluvit, jakoby nerozuměl, když nemluví a on pak překvapí, protože pochopitelně rozumí, o čem byla řeč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11966
16.10.11 21:11

Ahojky,

tak s naším rarachem už se dá normálně konverzovat, vykecá vše a papulu nezavře:) na tohle je až moc šikovnej… :mrgreen: :lol:

Ale každé dítko je jiné a šikovné na něco jiného… ten náš zase má stále plínky :oops: :roll: ale jemu to je jedno… :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
16.10.11 21:12
adus píše:
Ahojky,

tak s naším rarachem už se dá normálně konverzovat, vykecá vše a papulu nezavře:) na tohle je až moc šikovnej… :mrgreen: :lol:

Ale každé dítko je jiné a šikovné na něco jiného… ten náš zase má stále plínky :oops: :roll: ale jemu to je jedno… :-(

hele, Adus, můj nejenže nemluví, ale je plně na plínkách a má i dudlík na spaní. Jsme na tom podstatně hůř, tak buď v klidu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11966
16.10.11 21:24

Mary-tak umí třeba zase něco jiného:) Jenže já mám příšerné trauma, protože náš „malej“ je trošku obřík… a když ho člověk vidí a ještě slyší, tak by mu v životě neřekl 2 roky… no a pak ta plína, tak si každej řekne, že je trošku asi „divnej“… nevím, jak to líp napsat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
16.10.11 21:28
adus píše:
Mary-tak umí třeba zase něco jiného:) Jenže já mám příšerné trauma, protože náš „malej“ je trošku obřík… a když ho člověk vidí a ještě slyší, tak by mu v životě neřekl 2 roky… no a pak ta plína, tak si každej řekne, že je trošku asi „divnej“… nevím, jak to líp napsat…

jak moc obřík? :wink: Prcek má 16 kilo, 94 cm a za měsíc dva roky, venku ho považují běžně za tříleťáka. Já to neřeším, jejich věc, co si myslí :pankac: Svoje dítko chráním, když se k němu ostatní chovají jak ke školkovému dítěti, vysvětlím a tím to hasne.

A jestli umí něco speciálního, nevím :nevim: Neřekla bych.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11966
16.10.11 21:34

No, tak ten máš má ted nějakých 18-18,5kg, míru nevím, ale kolem 100cm… mezi 3-4leté děti zapadne úplně v pohodě :mrgreen:

No, taky nemáš teda žádného drobečka:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6378
16.10.11 22:13

Teda vy máte kluky jak buky :palec:
to ta moje mlčící,plenková princezna má 87cm a 12.5kg :-D
ale sní toho za dva chlapy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
595
16.10.11 22:18

Tak ta nase princezna mluvi docela pekne, opakuje vsechno, hlavne sprosta slova, ktera obcas uleti, umi par basnicek, ale vetsinou me jen doplnuje. Zato nam dela problem odplenkovani a odnauceni dudliku…si nevyberes :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
595
16.10.11 22:26

Jo a jeste dodavam, ze nekdy mele teda strasne blbosti, nema to ani hlavu ani patu, tak se nekdy na sebe s manzelem nechapave divame. No a kdyz vidi psa za brankou tak na neho vola…co cumis jak puk…rika mu to sice s usmevem, ale nekdy je to teda fakt ostuda :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11966
16.10.11 22:35

Miri-bud ráda za malou princeznu.

Faldy-jééé, sprostá slova :oops: :roll: to u nás taky frčí, nechápu, jak se ty malý děti na sprostý slova tak chytnou…

A koukám, že nejsme sami, kdo má problém s odplenkováním, to jste mi holky udělali radost :lol:

dudlík naštěstí nemáme, v 9,5měsících ho zahodil, co mu vyrostly první dva zuby a dalších 6 mu rostlo najednou…

Já jsem třeba dnes malého trošku vyzvídala, kde byl dopoledne s tatínkem, tak mi všechno bez váhání řekl :lol: „s tatínkem, babičkou Vevuškou, v Kolíně, na nákupu, jeli jsme audinou“ :mrgreen: :mrgreen: no a hned mám přehled… na další otázku, kde byli nakupovat mi řekl „v Tesku“ ale to jen díky tomu, že spolu jezdíme v podstatě jen tam :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí