Nočník a čurání - má to cenu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
260
19.10.11 20:11
pannda píše:
columbia píše:
Jsme na tom úplně stejně. Ráno se pravidelně vykaká pokud ne tak si pak přes den řekne. Ale čůrání ani náhodou, když ji tam posadím tak se většinou vyčůrá, ale když ji nechám běhat bez plínky tak to pustí zrovna tam kde je a pak teprve řekne. Nehrotím to, je zima, bojím se, aby mi s holou prdkou nenastydla, máme zimu od země. Nechám to na jaro. Budu jen udržovat to kakání a občasné vyčůrání a snad k tomu dojde brzy sama.
No, přesně…tak jako u vás..Tak jo, jsem rozhodnutá přečkat zimu v plenách :-)

Jojo taky jsem se tak rozhodla, nechci pořád utírat loužičky a drbat koberec a hlavně se fakt bojím jí nechat sedět nahatou na zemi. A taky si říkám co pak venku, když by najednou nechtěla plenky a bude zima, kombinéza :think: . Myslím, že jaro to jistí a třeba to pak půjde i rychle, když už jsou to takový šikulové a jde jim aspoň to kakání :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
19.10.11 20:14

S první holkou si to nepamatuju, asi kolem dvou let začala chodit na nočník a záchod pak sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
19.10.11 20:16

no, hned jsem se kukla do její knížky…no, ve dvou letech chodila na záchod a sama už jedla u stolu…to s mladší to moc nepraktikuju, páč by to jídlo bylo všude :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
170
19.10.11 20:17

bonbonky

Ahoj,
nevím do jaké míry je to výchovné :-), ale u nás vyhráli bonbonky. Koupila jsem lentilky a za čúrání do nočníku byly lentilky a celkem rychle to zafungovalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
19.10.11 20:19
Marcy2 píše:
Ahoj,
nevím do jaké míry je to výchovné :-), ale u nás vyhráli bonbonky. Koupila jsem lentilky a za čúrání do nočníku byly lentilky a celkem rychle to zafungovalo.

To bych nedávala :nevim:
nejen,že mi to nepřijde výchovné,navíc to není pro tak malé batole.
Naučíš na nočník,ale zkazíš mu zuby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
260
19.10.11 20:22
pannda píše:
no, hned jsem se kukla do její knížky…no, ve dvou letech chodila na záchod a sama už jedla u stolu…to s mladší to moc nepraktikuju, páč by to jídlo bylo všude :-D

Tak to byla šikovná, já se to snažím nehrotit. Už celkem dobře sama sní jogurt a mišmaš na oběd lžičkou. Ještě, že máme bryndáky z ikea, k vánocům dostane hezký příbor tak začnem nacvičovat vidličku, to jí zatím moc nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
19.10.11 21:11

Jo, kokinka…neplatí na ni, a zatím moc nedávám..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
746
19.10.11 23:19

ahoj mojí malé je 18měsíců,když jí dám na nočník skoro pokaždý se vyčůrá,začíná si říkat když potřebuje kadit,někdy to stihnem někdy ne.Na nočník jí dávám pravidelně před spaním a když se vzbudí a po obědě,vždycky jí pochválim,zatleskáme si,má z toho srandu :-D ale plenky jí dávám,budto je suchá nebo ne,nehrotim to.Jiný mamky to zatim neřeší vůbec.Taky mám pocit,že straší dcery byly šikovnější,ale dneska se tak nějak na děti nepospíchá,netlačí,dřív to asi bylo jiný,jinak tabulkový :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
19.10.11 23:32
resli píše:
ahoj mojí malé je 18měsíců,když jí dám na nočník skoro pokaždý se vyčůrá,začíná si říkat když potřebuje kadit,někdy to stihnem někdy ne.Na nočník jí dávám pravidelně před spaním a když se vzbudí a po obědě,vždycky jí pochválim,zatleskáme si,má z toho srandu :-D ale plenky jí dávám,budto je suchá nebo ne,nehrotim to.Jiný mamky to zatim neřeší vůbec.Taky mám pocit,že straší dcery byly šikovnější,ale dneska se tak nějak na děti nepospíchá,netlačí,dřív to asi bylo jiný,jinak tabulkový :-D

No, tak jako u nás. Holt jsem zkusila, jestli to zvládne i bez nich, ale bohužel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
19.10.11 23:53

Dite se po posazeni na nocnik vycura uz v podstate od narozeni, staci kdyz se kuze dotkne studenyho nocniku. Neni to jeste vedoma akce. Toho reflexu se ale da vyuzit. Vedome si to vetsina deti propoji kolem toho 2. roku. Nekdy driv, ale je to drilem. Casto se stava, kdyz dite zacne s nocnikem kolem jednoho roku, ze se o pul roku, o rok pozdeji zasekne a vrati se nacas k plinam :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4243
21.10.11 09:07
Marcy2 píše:
Ahoj,

Jé já zkoušela sušenky, čokolády, lízátka - co miluje, ale raději to nechce. Je tvrdohlavý a prostě raději se vzdá sladkého než aby si řekl o nočník. Máme 2,5 roku. Do 2let si na něj ani nesedl - vždy jen řval a zmizel mi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jpichova
21.10.11 13:09

Ahoj,
tak já to u holky neměla ani čas řešit. Od 18 měs. jsem se vrátila do práce a jak nastal kolotoč s hlídáním u jedné a druhé babičky,měla pleny do 3,5 let ostuda :oops: . I když jsem ji měla o víkendu pro sebe,za 2 dny mé práce šlo babičkování do .....
Teď máme 14 měs.chlapečka a už ví co je to aa,někdy si sahá na plínku a říká aa. Koupili jsme mu krásný nočníček a já v zápalu,jak jsem slyšela aa a uviděla rudnutí popadla jsem kluka,strčila ho na hrnec a on mi tam zapadl až po kolena :lol: . Máme sice krásný nočník,ale nejspíš na větší zadeček-což jsme jaksi nezkoumali. Tak musíme koupit menší. Jen to jeho zděšení,že místo bobíku byl v hrnci sám. Plenu jsem nasadila a on se v klidu vykakal. :lol:

• Citovat
  • Upravit
3
21.10.11 13:27

Moje dcera byla bez plen již po roce,dávala jsem ji na nočník už asi od 9 měs.,ale kluk ten byl děsnej pohodář :-)
Na nočníku sedět ani náhodou :cry: ,trápila jsem se a pak to vzdala :think: .Když jsme byly někde na návštěvě,tak se ho vždycky ptali " ty nosíš ještě plíny ? " a já se tak :oops: ,že mu je už přes 2 roky a pořát nic ! Nakonec to přišlo úplně samo,asi po půl roce, ze dne na den.
Nemá cenu stresovat děti ani sebe,oni na to příjdou sami,uvidíš :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
21.10.11 13:36
kosetka píše:
Moje dcera byla bez plen již po roce,dávala jsem ji na nočník už asi od 9 měs.,ale kluk ten byl děsnej pohodář :-)
Na nočníku sedět ani náhodou :cry: ,trápila jsem se a pak to vzdala :think: .Když jsme byly někde na návštěvě,tak se ho vždycky ptali " ty nosíš ještě plíny ? " a já se tak :oops: ,že mu je už přes 2 roky a pořát nic ! Nakonec to přišlo úplně samo,asi po půl roce, ze dne na den.
Nemá cenu stresovat děti ani sebe,oni na to příjdou sami,uvidíš :palec:

Díky, taky ppočkám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4243
21.10.11 22:26

Taky si připadám jako exot a nervuju se kvůli tomu - všichni jsou dávno bez plen a hlavně, vezmou mi ho ve 3 letech do školky s plenkama?

Ale holky, dnes v restauraci si :potlesk: :potlesk: :potlesk: řekl syn, že chce čůrat - když viděl, že jde děda a fakt se po sundání plenky vyčůral - tedy bylo to tak rychlý, že na zem, ale poprvé si fakt řekl!!!! Kéž by to bylo někdy znovu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí