Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj,
Chtela jsem se zeptat zkusenejsich jestli boli propichnuti plodove vody?
Dekuji za odpovedi ![]()
Byla jsem na vyvolání porodu a píchnutí plodové vody jsem vůbec necítila, jen teplo, jak vytýkala…
Ne, nebolí.
Měla jsem píchanou vodu dvakrát, neodtekla mi ani u jednoho porodu a nebolelo to.
…za mě určitě nebolí, spíš jsem cítila úlevu a že se konečně něco děje ![]()
@Theodoula píše:
Byla jsem na vyvolání porodu a píchnutí plodové vody jsem vůbec necítila, jen teplo, jak vytýkala…
přesně tak - vypadalo to sice strašidelně, jak na mě naklusala dr. s dlooooouhatánským háčkem a lavorkem, ale vůbec nic jsem necítila, jen najednou silné šplouchání, jak to ze mě teklo ![]()
Já sama jsem to nezažila, měla jsem plánovanou sekci, ale kamarádce to dělali a prý to bylo v pohodě, nic necítila
Držim palce ![]()
Neboli to. Ale muze to mit negativni dopad na dalsi prubeh porodu. Muze to hodne zesilit kontrakce, nahle zesileni a zrychleni muze vyvolat tisen pro miminko, muze mu to zabranit ve spravne rotaci… Taky to muze urychlit prilis se tahnouci porod.
Mě to teda trochu bolelo, ale buhví do čeho tam ta blbka píchala
Plodovka stejně nevytekla a syn měl po porodu trochu škrábnutou hlavičku. ![]()
@Gina108 píše:
Mě to teda trochu bolelo, ale buhví do čeho tam ta blbka píchalaPlodovka stejně nevytekla a syn měl po porodu trochu škrábnutou hlavičku.
To je mi líto, chudáček, malý ![]()
@elinka90 Nebolí. Jen pro mě to bylo asi stejně příjemné jako jakákoliv jiné vnitřní vyšetření.
@Jančakecalka píše:
To je mi líto, chudáček, malý
Dík, ale bylo to spíš jako škrábnutí jehlou, naštěstí nic vážného, syn byl OK, ale pěkně mě to naštvalo
Bohužel v Thomayerce mi první porod, který mohl být bez komplikací, jen trochu dlouhý, celkově dost zprznili, ale nechci tady strašit.
Nebolí to, ale být tebou snažím se nezahlédnout ten nástroj.