Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj holky,
dneska mě překvapilo vyšetření na gyndě 6 měsíců po porodu (ale císařem, tak by to asi nemělo mít vliv).
Doktorka mi dělala stěry z čípku a docela mě to bolelo i jsem cítila, jak tam štourá tou tyčinkou, navíc říkala, že z toho trochu krvácím, ale prý je to normální. Já teda žádnou krev neviděla ani po vyšetření. Mám novou doktorku a nepamatuju si, že by mě to u té předchozí někdy bolelo a nikdy mi neříkala, že je krvácení po vyšetření normální. Tak si říkám, jestli není trochu ras, ale jinak vyšetření v těhotenství mi u ní nikdy nepříjemný nebylo.
Díky těhotenství dojde ke změnám, takže i přes císaře tě může bolet co tě dřív nebolelo.
Já si pamatuju, že první vyšetření po porodu a to jsem byla asi za 3 měsíce mě taky hrozně bolelo. Od té doby už zase v pohodě, ale vím, že jsem odcházela ještě s bolestí.
Ja byla netehotna a bolelo to jak neco, myslela jsem, ze je to necitelnosti doktora a kdyz mi to mel delat 6 mesicu po porodu, tak jsem se na to psychicky pripravovala a ono nic.
A kojíš? Protože to taky mívá vliv, já byla taky po porodu císařem a mě třeba hodně bolel i každý styk, prý to právě bývá tím kojením. Naštěstí se to časem zlepšilo. Ale jinak záleží i na gynekologovi, některý je citlivější
Já jsem byla teď na kontrole po šestinedělí a byla jsem překvapená, jak moc mě to bolelo, teda ten odběr z čípku. Jsem po císaři a doktor říkal, že mám tu dělohu po té operaci výše a tím pádem ten čípek daleko a proto to bolí ![]()
@gerose uz nekojim. Ale sex mi porad neni moc prijemnej. No dalsi odbery me cekaji az zas za rok, tak snad to bude lepsi.
Mě před porodem vyšetření, u gynekologa nikdy nebolelo. a teď už jsem dlouho po porodu a jsem nějaká citlivější na tu bolest
Jinak já krvacela slabě po stěru vždycky. si říkám, že když vyšetření po porodu bolí, jestli to není tím, že gynekolog se snami už tak nemazli
nemá slitovani, řekne si, když zvládla porod, tak tohle nic není a vydrží to
![]()
Před porodem pohoda, po porodu při stěru z čípku jsem myslela že uteču, ptala jsem se dr. a ten říkal že těhotenstvím dojde ke změnám a pak to může bolet ![]()
No to je teda radost, myslela jsem si ze po porodu budu spis min citliva a jak vidim co pisete, je to spis naopak. A pak jak se vsude pise, ze vysetreni na gynde ma byt bezbolestný ![]()
Mě to bolí, nebo spíš pálí, i ted i před porodem, radši bych šla k zubaři, než na gyndu
Krvácela jsem párkrát taky, teda spis malinké špinění, jeden den intimka a šlus. Cítím všechno, co mi tam šťourá
akorát vaginální utz je v pohodě.
Mně to bolí taky vždycky, nesnáším to
Po porodu jsem ještě nebyla, doufám, že to nebude horší ![]()