Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahojky. Holky nemáte někdo zkušenosti s trháním mandle u dospělého?? Já byla jako malinká, takže vím jak je to u dětí ale liší se zákror nějak u dospělých?? Doktor na ORL mě poslal dělá mi potíže, a já nevím co mě čeká a jak moc se mám zákroku bát ![]()
@landina2 ahoj určitě bych se nebála. Já na tom nebyla když jsem byla malá a byla jsem až když mi bylo zhruba 24 let tak nějak a v pohodě to je. Ničeho bych se nebála. Akorát ten krk tam to bylo takové nejhorší když se probudíš ale jinak se není čeho obávat.
Mě je taky 24
jde mi spíš oto jestli to dělají taky ambulatně a pak tě pustí dom, nebo zůstáváš ve špitálu, popř. jak dlouho neschopenka jestli vůbec… ![]()
@landina2 ambulatně asi těžko. Co vím tak se to dělá v celkové anestézii alespon já to tak měla před 4 rokama. A já šla hned druhej den dom protože nebyli žádné potíže.
@landina2
Já jsem byla v 16ti-letech. Tak nějak probíhalo vše v pořádku, akorát jsem měla špatnou zkušenost s nemocnicí. Byla jsem v Jičíně. Nedoporučovala bych, jestli jste z okolí. Bylo vše oki, ale měsíc mi tekla krev, jakoby z krku. Ale určitě bych se nebála. Je jasný, že děti to snášejí jinak, než dospělí. Já jsem se hrozně bála, protože jsem byla s dětma na pokoji a viděla jsem ty stavy po operaci a jak se o ně maminky starají. Jelikož jsem tam byla sama, tak jsem se obávala kdo mě bude držet, až se taky začnu takhle klepat, ale měla jsem jiné stavy po operaci, než oni. Bylo vše v pořádku. Ambulantní to není. Já tam byla po zákroku 3 dny, protože mi pořád tekla krev, ale jinak když je vše bez komplikací, tak by jsi měla jít druhý den domů.
Aha. tak děkuju. Já jsem s malým sama takže budu muset naplánovat hlídání atd tak abych měla alespon představu co a jak ![]()