Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, beru Bonadeu přes rok a asi před třemi měsíci jsem přestala mít uplně menstruaci, doktorka mi řekla, že tato antikoncepce je nízkohormonální, proto se toto děje a to, že nemam menstruaci je také normální. Nevím, zda si mam tedy tuto antikoncepci nechat nebo vyměnit za jinou, žádné jiné problémy nemám, jen toto. Nevím, zda je to v pořádku, že nemám menstruaci. Plánujeme za rok miminko, tak aby nebyl nějaký problém. Děkuji za odpovědi
@kristyna125 dle mého tato HA způsobuje snižování růstu sliznice dělohy, proto potom není ms. Být tebou, tak to brát přestanu a chráním se např. kondomem nebo měřením bazální teploty, pokud už dítě plánujete. Z toho se tělo asi vzpamatovávat bude. Mě se po dlouholetém braní HA cyklus srovnával 3/4 roku, pak jsem na 1.pokus (pila jsem kontryhel) otěhotněla.
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na účinnost HA Bonadea. První pilulku jsem si vzala první den menstruace, jenže jsem měla menstruaci jen jeden den, druhej den nic a třetí den jsem jen špinila, a pak už nic. 7. den braní pilulek jsem měla pohlavní styl s přítelem, neudělal se do mě, ale velmi by mě zajímalo, jestli jsem chráněná. Děkuji za případné odpovědi:-)
@Leila890 píše:
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na účinnost HA Bonadea. První pilulku jsem si vzala první den menstruace, jenže jsem měla menstruaci jen jeden den, druhej den nic a třetí den jsem jen špinila, a pak už nic. 7. den braní pilulek jsem měla pohlavní styl s přítelem, neudělal se do mě, ale velmi by mě zajímalo, jestli jsem chráněná. Děkuji za případné odpovědi:-)
Pokud se bere od prvního dne užívání mela bys být již chráněna. Je to napsaný v příbalovým letáku myslím. Beru ji taky a uz je to nejakej čas co jsem ho četla. Stačí se tam kouknout.