Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, máte někdo zkušenosti s tím, jestli se dá reklamovat Mirena a z jakého důvodu? Mám ji zavedenou od ledna. Do té doby jsem měla menses cca 5 dní, s mirenou je sice slabší ale den špiním, pak cca 8-9 dní menses a pak další dva tři dny špiním. Už mě to fakt štve, kdybych za tělísko nevyhodila takový šílený peníze, tak ji nechám vyndat, ale představa, že 8 měsíců ochrany mě vyšlo na 7 litrů je úděsná
Tak přemýšlím, jestli by mi něco vrátili a jestli dlouhá menstruace je důvod k reklamaci
U doktora jsem s tím nebyla, takže záznam u něj, že mě to trápí zatím neexistuje
Nikdy jsem neslyšela, že by za tohle vraceli peníze. Jedině pokud dojde k otěhotnění, proplatí případnou interrupci.
@monrom píše:
Myslim, že šance na reklamaci z tohto důvodu není. Přečti si příbalovou informaci a dozvíš se, že nepravidelný cyklus, změny v krvácení v délce i intenzitě jsou normální minimálně po dobu několika měsíců.
Jo já si to myslím taky tak. Nevím jestli ještě vydržet. Teď přes léto a období koupališt mě to štvalo neskutečně, krvácím skoro víc než nekrvácím. ![]()
@Bebuu Proč? Aspoň ještě před 5-ti lety to tak fungovalo. Když jsem se pohybovala na gyn-por oddělení, dost často tam byly ženy, které otěhotněly přes mirenu. Nemusely interrupci hradit, jak přesně se to řešilo nevím, ale bylo to tak ![]()
@Aact tezko. Takove riziko tam je a doktor me na to vsechno upozornoval kdyz sem uvazovala ze si ho necham zavest.
@Aact mi dr říkal, že důvodem reklamace je to, že nezajistí ochranu - selže.. Jinak nic ![]()
Já loni špinila a krvácela v podstatě 3 měsíce v kuse bez přestávky, už mě z toho hrabalo a uvažovala jsem o vyndání. Ale řešila jsem to na gyndě. Nakonec mi dala Macmoror pro jistotu, kdyby to bylo i něčím jiným a Ascorutin na posílení cévní stěny. Naštěstí po měsíci braní se to zlepšilo až to nakonec vymizelo.
Kamaradka otehotnela sice pres jinou antikoncepci, ale doktor ji to rekl stejne. Pokud by sla na potrat nebude ho platit.
Toto důvod není..většina dr vrací pouze do pul roku peníze ( vyjímečně do roka ), ale určitě né z důvodu dlouho ms..
důvody jsou na uvážení..většinou nepřetržité krvácení více měsíců, bolesti podbřiška, otoky, opuchlost, migrény, pokud se pohne - je vrácena a zase se pohne a tak..moje dr vrací 4000 pouze do pul roka užívání
Nelze reklamovat, v příbalovém letáku jsou napsané všechny možné situace, myslím, že i těhotenství tam je, takže s navrácením peněz nepočítej…
Náhrada/výměna Mireny nebo Jaydess může být poskytnuta na základě posouzení a schválení pouze prostřednictvím ošetřujícího lékaře a pouze v horizontu maximálně jednoho roku po zavedení, a to v následujících případech:
expulze (úplná i částečná)
dislokace tělíska
perforace dělohy
alergická reakce
extrakce IUS ze zdravotních důvodů
těhotenství, včetně extrauterinní gravidity