Bonding dvojčat - zkušenosti

5708
9.4.13 21:26

Bonding dvojčat - zkušenosti

Čekáme za nedlouho dvojčata a chci se zeptat, jestli máte někdo praktické zkušenosti s bondingem obou dvou dětí najednou. Zatím mám všechny předpoklady pro přirozený porod, ale taky to může skončit císařem…

Jak probíhá bonding u přirozeného porodu dvojčat (předpokládám, že tatínek bude se mnou) a jak to chodí u císaře?

Nějaké praktické rady, jak to zorganizovat, co s sebou, jak komunikovat s personálem (přepokládám, že kvůli tomu budu mít porodní plán).
Jak se to dělá, když mne např. šijou a nebo mám zimnici? Mám děti (dítě) u sebe?

Nějaké další postřehy?
Díky za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1409
13.5.13 21:44

Zkusím diskusi oživit - fakt nemá nikdo zkušenost s bondingem dvojčat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6842
13.5.13 22:08

Já jsem chtěla bonding dvojčat, oba byli hlavičkou dolů, takže šance na přirozený porod, který se po vyvolávání přirozeně rozběhl, bohužel v průběhu komplikace a akutní CS a u císaře mi řekli, že bonding není možný, protože mě budou šít a děti by jim u toho překážely a navíc jsem necítila nic asi od prsou dolů, děti mi ukázali a přinesli blízko, abych je mohla pohladit a dát pusu, ale to bylo vše, pak mě vezli na JIP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
wra
1914
13.5.13 22:17

Já jsem rodila přirozeně, a vůbec si to neumím představit… Ale když ti nekdo poradí, jak na to, jedine dobře, mě to dodnes mrzí, viděla jsem je až asi po osmi hodinách, jelikoz me museli uspat na siti, ale po dvou hodinách jsem se vzbudila a zbytek noci až do pěti do rána brecela že je nemam u sebe :( moc ti přeju aby ti to vyšlo… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
13.5.13 22:24

Bohuzel nevyslo. Jeden se otocil zadkem v 35tt a musela jsem na cisare. Vyndali je, ukazali, dali zabalene k hlave a dostali pusu. Na jip mi je ale privezli brzo na kojeni. Ale poradne jsem je mela az na normalnim pokoji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1409
13.5.13 23:27

Holky, děkuju, no, moc jste mě nepotěšily :(, i když jsem si moc velké naděje nedělala a počítám s čímkoli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
13.5.13 23:44

@Herminka záleží na porodnici, domluvě s personálem… Spousta věcí jde, jen je zkrátka snažší proně to dělat rutinně, nemusettřeba řešit rodičku po narkoze, že tam má dítě a chodit ji často kontrolovat, když má u sebe dítě atd Četla jsem tady na emiminu už minimálně jeden císařský deníček, kde bonding proběhl a dokonce proběhl aniž by si o něj rodička řekla. Pokud o to vážně stojíš, hledej takovou porodnici, kde jsou schopni bonding podpořit. Ve valné většině případů to není ve velkých fakultních nemocnicích, ale ani menší porodnice není zárukou lidského přístupu. Nejjednodušší mi přijde zajít do vybrané porodnice a zeptat se.
Držím palce, ať se najde ta správná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
447
14.5.13 10:28

@Herminka Já sice nečekala dvojčata, ale jen jednoho kluka, ale bonding jsem zažila aniž bych si o to řekla. Malého jsem porodila a hned mi ho dali na hruď a nechali mi ho tak přes 10 minut a jak jsem za to byla ráda :-) Byl to nepopsatelný pocit :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1409
14.5.13 14:44

@Gladys Děkuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
janazabina
9.7.13 11:39

Já rodila dvojčata na Mělníku, jedna byla KP i přesto jsem rodila přirozeně. Bonding nepřicházel v úvahu hned po první holčičce se šlo rodit druhou. Hned jak je změřily a zvážily tak jsem dostala do náruče jednu a manžel druhou měla jsem je i během šití a než jsem šla na pokoj, celou dobu byly u nás. Jelikož jsem rodila večer, tak jsem využila možnosti, že si holky nechaly na sesterně a nosily je v noci na kojení v 5 ráno už mi je předaly. Přeji super porod
:mavam:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí